De mooiste sluiers bij je trouwjurk: tips & inspiratie

Altijd al een bruidssluier gewild of nog aan het twijfelen? Hier vind je inspiratie. Foto: Eric Velado.

Sommige bruiden dromen er al van sinds ze klein zijn: zo’n sprookjesachtige sluier bij hun trouwjurk. Maar ook als je jezelf nooit met een sluier zag, is het dragen ervan best het overwegen waard. Zeker als je deze prachtige sluiers hebt gezien.

Je hebt sluiers in verschillende lengtes. Bij het kiezen van de lengte geldt over het algemeen: hoe slanker het silhouet van de jurk, hoe langer de sluier. Een superlange sluier (denk Máxima!) heeft de zogenaamde kathedraal-lengte. Misschien niet altijd praktisch, maar wat een plaatje zul je zijn!

De Valentino-bruidsjurk van Máxima maakte grote indruk. Foto: (c) 2007 Mararie via Flickr.

Een sluier die ongeveer even lang is als je jurk, heeft de chapel-lengte. Populair is een zogenaamde ‘Spaanse sluier‘ in deze lengte vanwege de mooie kanten randen. Zeker erg mooi als je een relatief eenvoudige jurk draagt: je sluier wordt dan echt een pronkstuk.

Een sluier op chapel-lengte: ontzettend romantisch. Foto's: Emmerling.

Wil je een sluier die wel zorgt voor dat beetje extra, maar waar je verder geen omkijken naar hebt? Kies dan voor een kortere sluier. Een sluier op ellebooglengte is handig: niemand zal er op staan en jouw bewegingsvrijheid blijft hetzelfde als wanneer je geen sluier zou dragen. Zo’n sluier past mooi bij een bruidsjurk met een strakke top en een volle rok.

Een sluier tot op de taille/elleboog is mooi bij een bruidsjurk met een wijde rok. Foto's: Poirier en Emmerling.

Ga je voor kort, bijvoorbeeld bij een stoere, moderne, of korte jurk? Kies dan voor een sluier op schouderlengte, bijvoorbeeld van Poirier of Emmerling.

Een pittige sluier op schouderlengte maakt je jurk af. Foto: Emmerling.

Heel gaaf zijn natuurlijk de zogenaamde bird cage veils. Denk eraan dat je kapsel ook van groot belang is als je gaat voor een sluier.

Het vereist een beetje lef misschien, maar een bird cage veil staat echt stoer! Foto's: Emmerling.
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie