De nieuwe trend onder de bruidsgasten: strohoeden!

Tijdens herfst- en winterbruiloften zien we ze altijd langkomen: Stijlvolle gasten met hoeden. Hoeden zijn hét trenditem van het moment, maar zijn dit keer nog een beetje beter dan normaal dankzij de nieuwste trend in hoedenland: De strohoed. Deze hoed wordt ongetwijfeld ook het ultieme detail voor gasten tijdens de lente- en zomerbruiloften.

Op bruiloften is er altijd vele aandacht voor hoofddeksels. De afgelopen jaren werden vooral bijzondere hoofddeksels ontdekt. Gasten droegen hoeden met bloemen en veren, bloemenkransen, fascinators, borsalinohoeden en boaterhoeden. Maar nu zijn strohoeden met extra brede rand weer helemaal in. En dat kan ook niet anders, want ze staan iedereen en maken elk outfit af.

Credits: Cherubina

Strohoeden hebben altijd bestaan en werden door de jaren heen altijd gedragen op bruiloften overdag. Wat is er dit keer dan anders? Waarom zijn ze nu zo trendy? Een paar ontwikkelingen hebben meegedragen aan deze trend. Deze charmante hoeden worden door de nieuwe kleuren, vormen en maten niet meer als tuttig beschouwd. Zonder poespas, met mooie kleuren en gemaakt van natuurlijke raffia en touw worden de hoeden stijlvol gedragen. Van tuttig naar stijlvol!

Credits: Rita Von
Credits: Cousin Bliss

Hoe draag ik deze hoed?

Als je aan het overwegen bent om een hoed te kopen of te huren, let dan op deze tips:

1. Draag bij de strohoed een jurk met niet te veel details. De jurk mag een print hebben, maar moet vooral simpel zijn, zonder te veel texturen. En dat is ook helemaal niet nodig. Een jurk met effen kleuren wordt namelijk al heel snel opgeleukt door de charme van deze hoed.

Credits: Cherubina

2. Als je niet goed weet hoe je je haar moet dragen, dan kun je je haar het beste los laten, netjes gekamd.

3. Als je je haar wél vast wilt dragen, iets dat heel stijlvol kan zijn, is het belangrijk dat het kapsel ook mooi staat zónder hoed. Als je je hoed afzet na een paar uur feesten, moet de knot of vlecht nog toonbaar zijn.

Credits: Mi lima limón

4. De afmetingen van de hoed zijn erg belangrijk. Probeer de hoed hierom niet online te kopen zodat je hem eerst kunt passen. Elk hoofd en gezicht is anders, en soms kan een hoed anders compleet anders staan dan op de foto bij het model.

Credits: People Producciones

5. Hoewel strohoeden op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn ze toch allemaal uniek. Elke hoed hoort op een bepaalde manier op het hoofd gedragen te worden, afhankelijk van de vorm en het formaat. Vraag de ontwerper of de verkoper wat de beste manier is om de hoed te dragen.

Credits: Helena Mareque

Ben je al overtuigd? Onthoudt deze tips en probeer eens wat hoeden van de bekendste designers, nationale ontwerpers of speciaalzaken en steel de show op de volgende bruiloft met je strohoed!

Ben jij van plan om een toespraak te houden op de bruiloft? Bekijk dan de do’s en don’ts wat betreft speechen!

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie