9:00 Trouwen – 9:30 Ontbijten (oftewel het ontbijthuwelijk!)

Nog voor het ontbijt trouwen (c) Birdsong Photography

Een ontbijt in plaats van een diner op een bruiloft zie je niet elke dag. En hoe zonde is dat want wat is er beter dan de dag met een huwelijk te beginnen en daarna met je kersverse man of vrouw en je vrienden lekker te gaan ontbijten om het te vieren?

In de meeste stadsdeel kantoren en op het stadhuis kan men gratis trouwen opbepaalde tijden. Laat deze tijden nou meestal net vroeg in de ochtend zijn wanneer iedereen ligt te slapen en niemand wilt trouwen! Dus behalve dat het gezellig wordt, besparen jullie ook nog eens heel wat centjes door de bruiloft in de ochtend te vieren!

Links: Waarom laat trouwen als het ook vroeg kan (c) Jill Thomas Photography - Rechts: Breakfast at Tiffany's uitnodigingen (c) Designs by Nicolina

Kies voor een frisse blije toon in jullie bruiloft decoratie. Een vintage thema past goed bij een ontbijt maar een boerenbont thema bijvoorbeeld ook. En wat dacht je van een Breakfast at Tiffany’s thema? Designs by Nicolina biedt via Etsy een hele leuke serie uitnodigingen, bedankjes en kaarten ermee aan.

Als het weer meezit is er niets beters dan in de buitenlucht te ontbijten, lekker in de tuin onder de party tent, een potje croquet spelen. Of met picknick kleden in het park zitten, een live muziek bandje erbij en jullie hebben een perfecte dag! Een ontbijt bruiloft vraagt om een ongedwongen sfeer.

Wat serveren jullie te eten? Een omelet buffet waar ter plekke verse omeletjes naar smaak worden gemaakt is een leuk en lekker detail! Daarnaast een keus van croissants, ontbijtkoek, wafels en zoet beleg zoals jam en heel veel vers fruit. Ook kunnen jullie hartige broodjes aanbieden met lekker beleg zoals Manchego met vijg, Fricandeau met mosterd en tuinkers, tonijnsalade en broodjes gezond. Cupcakes zullen ook goed in het plaatje passen, beter dan een trouwtaart voor het ontbijt.

Een omelet buffet (c) Jill Thomas Photography

Kleine pannenkoeken of wentelteefjes zien er ook altijd feestelijk uit en kunnen met gevarieerde feestelijke toppings geserveerd worden. Je kunt natuurlijk ook de pannenkoeken en andere gerechten in vormpjes snijden: hartvormige wentelteefjes met rood fruit zien er toch weer net wat romantischer uit. Pas wel op met een eventuele overdaad aan vormpjes, als alles een vorm heeft verliest het zijn charme. Ook zouden jullie bijvoorbeeld verschillende soorten muesli aan kunnen bieden.

Koffie en thee bij het ontbijt (c) Jill Thomas Photography

Qua drinken is het leuk om een verse sapjes bar te hebben waar de sappen ter plekke worden gemaakt. Daarnaast natuurlijk warme dranken zoals thee, verschillende soorten koffie (en warme chocolademelk als het winters weer is). Als jullie iets van alcohol willen aanbieden dan zijn Mimosa cocktails wel heel geschikt: half om half champagne en sinaasappelsap in een champagne glas. Dat ziet er hartstikke feestelijk uit!

Ben je niet zo’n vroege vogel en ben je bang om te laat te komen op je eigen ontbijt bruiloft? Dan is een high tea bruiloft wellicht een beter idee voor jullie! Wil je je vrienden niet opzadelen met het in goede banen leiden van het ontbijthuwelijk? Denk er dan eens aan een professionele ceremoniemeester in te huren!

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie