De ontdekkingsreis van Bruiloftblogger Kim bij Moods by Sarah!

Eindelijk mocht ik vandaag weer op ontdekkingsreis. Heerlijk vind ik het om nieuwe mensen te leren kennen die de zelfde passie delen voor liefde & bruiloften. Het is ook moeilijk om een keuze te maken bij wie ik langs wil gaan, omdat er zulke goede en leuke leveranciers zijn. Gelukkig was ik het al snel met Renate van Wit Photography eens dat we langs wilde gaan bij Sarah Dikker, dé bloemstyliste van Nederland! Ze heeft mee gedaan met het tv-programma Hollands Beste Bloemstyliste op SBS6 en heeft gewonnen. Ik was erg benieuwd wat haar werk zo uniek, bijzonder en origineel maakt.

foto: Wit Photography

Vooraf had ik met Sarah al telefonisch contact gehad en besproken wat we gingen maken, een boeket. Voor de beschikbare tijd die we hadden was dit het makkelijkste en ik was ook erg benieuwd wat een bruidsboeket nou anders maakt dan een boeketje bij de bloemenwinkel. Ligt het aan de kleuren, vormen, structuren of gewoon alleen aan de naam? Maar het bleek iets heel anders te zijn: persoonlijke aandacht!

foto: Wit Photography

Voordat we aan de slag gingen, vertelde Sarah met enthousiasme hoe zij te werk gaat. Daaruit blijkt dat ze vooraf veel contact heeft met het bruidspaar om ze echt te leren kennen. Dan gaat het niet alleen maar om hun wensen, wat uiteraard ook heel belangrijk is. Maar het is belangrijker om te kijken wat bij je past! Ze gaat opzoek naar jullie mooie liefdesverhalen, ontroerende momenten of misschien wel de leukste dag die jullie samen hebben beleefd. Soms past bij een bepaald moment een soort bloemen of een passende kleur. Geeft jouw geliefde jou altijd een bepaalde parfum? Dan zit er misschien een bepaalde bloemengeur in die je op de bruiloft terug kunt laten komen en zo herinnerd wordt aan zijn attenties. Ook kijkt ze heel goed naar de bruid zelf. Het is heel belangrijk om te kijken welk soort kleuren & vormen bij een bepaald type persoon past. Sarah zorgt ervoor dat het boeket de bruid extra laat sprankelen.

foto: Wit Photography

Tijdens dit gesprek met jullie maakt ze alvast een eerste opzet. Hierin staat globaal wat jullie willen. Welke stukken, welke kleuren, bepaalde bloemen en het prijskaartje. Dit zorgt ervoor dat jullie gelijk een goed beeld hebben wat de bedoeling is en of het fijn voelt. Gaan jullie akkoord, dan gaat ze een moodboard voor jullie maken. Een inspirerende collage om te zien of ze jullie visie begrijpt en of het helemaal bij jullie dag past. Helemaal perfect? Dan gaat ze voor jullie aan de slag!

Er stonden grote vazen op tafel met veel kleurrijke bloemen en het rook ook echt fantastisch. Sarah gaf aan dat ze het belangrijk vindt als bruidsbloemist dat de bloemen iets extra’s moeten hebben. Dat kan gaan om een bijzondere kleur of een aparte structuur. Ze zorgt ervoor dat de bloemen 5 dagen van te voren binnen komen zodat ze vol in bloei staan als de grote dag daar is, super belangrijk! Een leuk weetje: Sarah zorgt er altijd voor dat er blauw in het boeket voorkomt, omdat dat blauw andere kleuren laat ophelderen.

foto: Wit Photography
foto: Wit Photography

Geur is ook ontzettend belangrijk bij een bruidsboeket. Ze maakt altijd gebruik van geurende rozen, omdat dit net wat extra’s geeft. Daarbij is het natuurlijk geweldig als je elk jaar een bos van dezelfde geurende rozen van je partner krijgt, zo kun je samen nog eens de dag herbeleven. Erg fijn! Oké, daardoor zit er wel een prijskaartje aan maar die herinnering is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Sarah gaat daarna samen met jullie naar de locatie en beloopt het pad wat jullie die dag gaan lopen. Zo kun je goed kijken waar je wat wilt hebben. Soms heb je de mooiste ideeën in je hoofd, maar als je het dan ziet bij de locatie zelf, dan zie je pas dat het soms helemaal niet zo mooi is. Ze vraagt daarbij altijd naar het budget zodat ze het stylingplan hierop kan aanpassen. Dus het locatie bezoek is erg belangrijk!

foto: Wit Photography
foto: Wit Photography

Op de dag zelf wordt alles in elkaar gezet, zodat ze nog steeds goed naar de locatie kan kijken en hierop de creaties kan aanpassen. Ze werkt altijd met een vast team en vind het erg fijn als ze de vrijheid heeft op de locatie. Een zaal die afgesloten is voor andere mensen, zodat niemand in de weg loopt en ze samen met haar team haar werk kan doen! Vaak blijven ze ook nog even een tijdje op de locatie om te zorgen dat alles naar wens is, maar ook om wat extra service te verlenen. Een corsage opspelden of de bruid adviseren hoe ze het boeket het best en mooist kunt vasthouden. Dus hier komt ook weer dat stukje persoonlijkheid in terug!

foto: Wit Photography

Tijdens al die heerlijke informatie die ze me gaf maakte, ze ook nog een boeket. Dit deed ze in onze ogen zo makkelijk en zonder erbij na te denken, maar het resultaat was prachtig. De kleuren en structuur pasten helemaal bij elkaar, terwijl ik van te voren dit niet zo had kunnen bedenken. Zo zie je maar weer, ik heb er geen verstand van. Sarah heeft er echt oog voor en creëert de prachtigste creaties voor jullie!

Deze post is geschreven door onze gastblogger Kim ‘de’ bruiloft blogger van Nederland. Deze creatieve blogger en weddingplanner heeft een grote passie voor bruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.debruiloftblogger.nl

 

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie