De perfecte huidverzorging voor je bruiloft: plannen en voorbereiden!

We willen er allemaal perfect uitzien op onze trouwdag, maar daar komt meer bij kijken dan alleen de juiste make-up op de dag zelf. De truc is om er zo goed uit te zien als je je voelt en hier heb je wel wat planning en voorbereiding voor nodig. Dit is het eerste artikel van een serie waarin ik jullie adviseer over de perfecte huid voor je bruiloft!

Clinique producten - Foto: Katie Larcombe

Het is het beste zo snel mogelijk te starten met je persoonlijke gezichtsverzorging programma. Een gezichtsbehandeling een paar weken voor de bruiloft helpt ook, maar nóg belangrijker is om een bepaalde routine te ontwikkelen waar je je ook daadwerkelijk aan houdt.

Er zijn een paar vragen die je aan jezelf kunt stellen:

1. Wat is mijn huidige routine en werkt het?
2. Houdt ik me daadwerkelijk aan de routine of schiet het er vaak bij in?
3. Weet ik welk huidtype ik heb en sluiten mijn gezichtsproducten daarbij aan?
4. Is het tijd om van merk te veranderen? Neem niet automatisch aan dat het merk dat je altijd al gebruikt de beste is voor de behoeften van jouw huidtype.

Ga naar verschillende aanbieders van gezichtsverzorgingsproducten en stel vragen. Een investering in goede producten zie je absoluut terug op de trouwfoto´s én in je zelfvertrouwen!

De meest voorkomende klacht van clienten is dat hun huid zo droog aanvoelt, of dat ze last hebben van vlekken en puistjes. Dit komt vaak door de stress van alle voorbereidingen voor het huwelijk. Een manier om te testen of je huid is uitgedroogd: glijd met je wijsvinger vanaf het midden van je wenkbrauwen naar het puntje van je neus. Als je vinger niet makkelijk glijdt, maar frictie voelt, dan is je huid te droog.

Anouschka met haar favoriete Clinique producten - Foto: Katie Larcombe

Voor dit artikel heb ik trouwfotografe Anouschka Rokebrand geïnterviewd. Zij weet als trouwfotografe als geen ander hoe belangrijk een goede huid is voor perfecte trouwfoto´s en de druk die huidproblemen bij bruiden met zich meebrengt.  Dit is hoe zij haar eigen huid verzorgt:

Q: Wat is je dagelijkse huidsverzorgingsroutine?
A: Ik was mijn gezicht ´s ochtends met Clinique liquid soap en ik gebruik de gezichtscréme en oogcréme. ´s Avonds maak ik mijn huid schoon met Clinique cleansers en de lotion, weer gevolgd door gezichtscrème. Ik gebruik alleen Clinique, omdat mijn gevoelige huid tegen deze producten kan.

Q: Hoe lang gebruik je al Clinique?
A: Al jaren! Ik denk zo´n 16 jaar.

Q: Heb je in geval van puistjes een noodroutine?
A: Ja, ik gebruik Anti-Blemish Solutions Spot Treatment Gel van Clinique. Dit droogt puistjes uit en het werkt vrij snel.

Q: Zonder welk product zou je niet kunnen?
A: Eigenlijk allemaal, maar als ik er één zou moeten kiezen, kies ik voor de
foaming cleanser. Dat is al jaren mijn favoriet.

Q: Verander je je routine tijdens vakantie?
A: Nee, ik neem alles mee in kleinere verpakkingen.

Q: Wat gebruik je als je een lange dag van fotograferen voor je hebt?
A: Een heleboel gezichtscréme om mijn huid gehydrateerd te houden.

Foto: Katie Larcombe: Clarins Masque Purifiant Eclat

Een ander mild maar effectief product om uit te proberen in het geval van puistjes in de aanloop van je trouwdag is Clarins Masque Purifiant Eclat. Tenminste één keer per week gebruiken, kan ook voor je borst en rug. Ook gezellig en romantisch om samen te doen met je aanstaande!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!


Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie