De perfecte leeftijd om te trouwen

De ideale leeftijd om te trouwen? Bestaat zoiets? Volgens Nicholas Wolfinger, socioloog en professor op de Universiteit in Utah, wel. Hij heeft na de data van de National Survey Data Analysis of Family Growth bestudeerd. De gegevens van de studies komen uit cijfers tussen 2006 en 2010, en hij kwam erachter dat de ideale leeftijd om te trouwen tussen de 25 en 32 jaar is.

Credits: Annelien Nijland Fotografie

Op welke leeftijd kun je het beste trouwen om scheidingen te voorkomen? Nicholas Wolfinger, socioloog, heeft deze vraag bestudeerd en kwam met de volgende gegevens. Volgens Wolfinger gaat het scheidingscijfer met 5% omhoog als het echtpaar de 32 is gepasseerd. Op welke leeftijd moet je dan wel trouwen? De onderzoeker concludeerde dat de beste leeftijd tussen de 25 en 32 is.

Credits: De Grote Dag

Maar hoewel het scheidingscijfer oploopt naarmate koppels de 32 zijn gepasseerd, betekent dat niet dat jong trouwen beter is. Wolfinger zegt dat de onvolwassenheid en de vaak minder stabiele economische situatie vaak tot een scheiding leidt als koppels jong trouwen.

Is dit dan het geheim van een goed huwelijk? Trouwen na je 25e, maar voor je 32e? Helaas niet. Hoewel Wolfinger de perfecte leeftijd heeft gevonden, claimt hij niet dat hij het geheim voor eeuwig geluk heeft ontdekt.

Credits: De Grote Dag

Maar geen zorgen voor de koppels die voor hun 25e of na hun 32e zijn getrouwd. De gegevens gaan niet over individuele gevallen. Het belangrijkste voor een goed huwelijk is de basis, vertrouwen en respect, en dan kom je al een heel eind, of je nu 20 of 50 bent!

Volg ons op Instagram en Facebook voor de leukste bruiloft tips en trends!

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie