Dé perfecte plus-size bruidsjurk: 6 tips om hem te vinden!

De zoektocht naar de perfecte bruidsjurk is een onderwerp waar iedere bruid over mee kan praten. Ben je op zoek naar een plus-size bruidsjurk dan krijg je met extra uitdagingen te maken. Veel ontwerpers hebben hun bruidscollectie gebaseerd op dames met maatje 36. Ga je naar een bruidsmodezaak? Grote kans dat je een pasjurk in maat 38 krijgt voorgeschoteld. Pas op dat je droom niet eindigt in een grote bron van frustratie.

Mijn tips en adviezen voor de plus-size bruid:

  • 1. Laat je niet misleiden door de maat: focus op je figuur

Om de perfecte bruidsjurk te kiezen moet je goed weten wat voor figuur je hebt en wat daar bij past. Een groot misverstand is dat een bruid met een maatje meer automatisch in de categorie “appel” of “peer” valt. Zijn jouw vrouwelijke rondingen mooi aanwezig? Heb je brede schouders? Of heb je juist brede heupen? De regels voor type “zandloper” zijn hetzelfde voor zowel bruidjes met maat 36 als bruidjes met maat 52. Let vooral op de halslijn en het silhouette en kies een jurk die jouw figuur eer aan doet.

Kies de jurk die past bij jouw vormen
  • 2. Kies de juiste stof

Een grote valkuil waar veel plus-sized bruidjes in trappen is het dragen van een bruidsjurk gemaakt van zware stoffen. Denk aan een bruidsjurk van satijn of een bruidsjurk met veel laagjes. Een zware bruidsjurk legt het accent op de verkeerde plaats. Lichtere stoffen zoals organza en taftzijde creëren een slanker silhouette en vallen soepel om je lichaam. Zorg ervoor dat het materiaal van je jurk past in het totaalplaatje van je bruiloft.

Is jullie bruiloft informeel, kies dan gerust voor chiffon. Je lichaam heeft voldoende gelegenheid om te ademen op een zomerse dag en de vlinders in je buik zullen je dankbaar zijn. Een bruidsjurk met A-lijn bedekt eventuele probleemzones op je heupen en legt de focus op je bovenlichaam en gezicht.

Unielle Couture Dress Style UCWEDB24
  • 3. Strapless: ja of nee?

Een bevriende fotograaf vroeg me laatst, “hoe komt het dat zoveel plus-size bruidjes een strapless bruidsjurk dragen waarbij de nadruk ligt op hun schouders en armen?” Het antwoord is simpel. De bruidsmodezaken hangen vol met strapless bruidsjurken en ik geef toe: ze zijn vaak makkelijk te passen waardoor je al snel genoegen neemt met strapless. Maar jij wilt toch een perfecte bruiloft, en een perfecte bruidsjurk? Zoek  nog even verder naar een bruidsjurk die echt bij jou past en je het gevoel geeft de mooiste bruid op aarde te zijn.

Allure Bridals Dress Style W282
  •  4. De kracht van kleur

Het gebruik van kleur kan je bruidsjurk een speelse touch geven. Kies niet voor je lievelingskleur maar laat je adviseren over wat het beste bij jouw huidskleur en de stijl van je bruiloft past. Ongeacht of je een confectiebruidsjurk koopt of zelf een bruidsjurk laat ontwerpen, de keuze voor een kleur is achteraf moeilijk te veranderen.

Isaac Mizrahi Spring 2013 Bridal Collection
  •  5. Besteed aandacht aan je bruidslingerie

Je dacht dat het vinden van de perfecte bruidsjurk een uitdaging was? De zoektocht naar de perfecte bruidslingerie kan ook pittig zijn. Maar je zult zien, een bh kan het totaalplaatje maken of breken. De juiste onderkleding zorgt voor een goedgevormde taille en een lift van je decolleté. Voor optimale ondersteuning en een goede houding adviseer ik schouderbandjes. Nog een reden om de strapless bruidsjurk te laten hangen!

Lukt het niet om bruidslingerie te vinden in de bruidsmodezaak? Er zijn genoeg aanbieders op het internet te vinden dus geef niet te snel op. Zorg er wel voor dat je weet wat je maten zijn en laat je hierover adviseren door professionals. Als je on-line gaat bestellen kijk dan even na wat de mogelijkheden zijn voor het retour sturen van een bestelling, in het geval het toch niet past.

Elila 5001 (L) and Aviana 2353(R) from www.lindaonline.com
  • 6. Neem alleen genoegen met het beste

Jij bent de bruid en dit is jouw bruiloft! Laat je niet intimideren door verkoopsters en bij twijfel: slaap er nog een nachtje over. Neem familie en/of vriendinnen mee naar je winkelsessie en vraag of ze eerlijk willen reageren. Want voor jou is alleen het beste goed genoeg!

Gorgeous with Curves by Benjamin Roberts

 Vertaald door Karen Meijs.


Guest blogger: Kelly is de eigenaresse en ontwerpster van bruids- en fashionmerk Unielle Couture.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie