Catering uit Utrecht op je bruiloft? Deze cateraars zorgen ervoor dat jij een (h)eerlijke trouwdag hebt!

Anno 2016 is het niet meer geitenwollesokkerig om je bezig te houden met het milieu en biologisch eten. Integendeel, het is juist hip en happening! De health food boeken vliegen je om de oren en supermarkten voeren een biologische strijd: iedereen lijkt in de ban te zijn van verantwoorde voeding.

Als echte dierenliefhebber kies ik in het dagelijks leven vaak voor een vegetarische maaltijd. En wanneer ik wel vlees wil eten ga ik altijd voor biologisch. Ik kan me dus goed voorstellen dat er bruidsparen zijn die op hun bruiloft graag eten willen serveren wat op een verantwoorde wijze is geproduceerd. Gelukkig zijn er steeds meer cateringbedrijven die werken met eerlijke, duurzame streekproducten, dus genoeg keus! Hier een selectie van de beste biologische en vegetarische cateraars uit Utrecht.

Credits: Dario Endara

De Keuken van Keek

Zij hebben een gezellige lunchroom waar je alles kunt proeven en een winkeltje waar je al het lekkers kunt kopen. Ze werken met verse, biologische seizoensproducten en maken alles zelf in hun werfkelder aan de Oudegracht. Verse groentesoep, sandwiches, saucijzenbroodjes en taartjes, alles is mogelijk!

de Keuken van KEEK!
foto: De Grote Dag

HOOI

Naast de lunchroom, waar ze allerlei heerlijkheden verkopen, verzorgen zij ook catering op locatie. Van soep en salades, tot hartige taartjes en zoetigheden. Bijna alle producten komen van biologische bakkerijen, moestuinen en boerderijen uit de omgeving. Dus goed voor de natuur én voor de lokale ondernemers.

Hooi
foto: Hooi

Lauren Vermue

Voor bruidsparen die echt all the way willen gaan is er Lauren Vermue Biologische en Vegetarisch catering. Zij koken niet alleen biologisch, maar ook uitsluitend vegetarisch. En dat zijn echt niet alleen maar saaie gerechten met groentes, maar gewoon culinaire hoogstandjes! Hun producten komen zoveel mogelijk van lokale leveranciers en alle gerechten worden vers bereid. Zeg nou zelf, hoé lekker ziet dit eruit?!

Lauren Vermue
foto: Lauren Vermue

Mister MaisGuy

Wanneer je niet perse voor een biologische of vegetarische cateraar wil gaan, maar het toch leuk vind om iets verantwoords te doen, kun je Mister MaisGuy inhuren. De naam zegt het al: deze cateraar serveert de lekkerste maïskolven van de grill, op een stokje! De maïskolven zijn niet genetisch gemanipuleerd en komen vers van de boer uit Frankrijk. Je kan kiezen uit de Classic Corn, met boter en zout, De Mexican of de Jamaican Corn. Ze bereiden de maïs in een enorm schattig blauw busje, wat er gegarandeerd leuk uitziet! Serveer je gasten een maïskolf als tussendoortje of als late night snack!

Mister Maisguy
foto: Mister Maisguy

Rammenas – Roots Rock Kitchen

De specialiteit van Rammenas- Roots Rock Kitchen ligt in de geheel plantaardige (veganistische) keuken. Ze laten zich voor hun gerechten inspireren door smaken van over de hele wereld en geven hier een eigen draai aan. Door deze manier van koken kan iedereen van hun eten genieten en beperken ze ook nog eens de grootte van hun ecologische voetafdruk; een win-win situatie voor alle partijen!

Rammenas - Roots Rock Kitchen
foto: Rammenas – Roots Rock Kitchen

Verantwoord eten serveren op je bruiloft kan dus best! Qua prijs verschilt het vaak niet eens zoveel van gewone cateraars. Gemiddeld besteden bruidsparen rond de 35 euro per gast aan het diner. Bovenstaande cateraars rekenen daarvoor allemaal een soortgelijke prijs. En je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.

Let wel op! Niet iedere trouwlocatie biedt bruidsparen de mogelijkheid om zelf de catering te verzorgen, er is vaak al een vaste partner waarmee zij samenwerken. Informeer hier tijdig naar en vraag eventueel aan de vaste cateraar of het mogelijk is om met biologische producten te werken. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke mogelijkheden om je bruiloft op een verantwoorde manier te vieren. Vaak kun je hier ook geld mee besparen, denk aan online uitnodigingen versturen, of gebruik maken van gerecyclede decoratie. Op naar een (h)eerlijke bruiloft!

Geschreven door Merel van Trouwerijtjes

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie