De strapless trouwjurk – 4 tips om hem stijl te dragen

Verreweg de meeste trouwjurken zijn strapless, oftewel geen bandjes over de schouders of om de hals. Het model kan variëren van een strak bovenlijfje met een uitlopende rok, tot een jurk die direct van de bustepartij naar beneden ‘valt’, de zogenaamde boholook. Een strapless trouwjurk kan werkelijk prachtig kan staan,  maar voordat je tot dit model besluit, doe je er goed aan de volgende tips door te lezen.

Strapless trouwjurk & roos als hoofdaccessoire –  Cymbeline collectie 2012
  • Wees je bewust van waar de aandacht naartoe gaat

Wanneer je een strapless jurk draagt, wordt alle aandacht automatisch getrokken naar je schouders, bovenarmen, nek en borst, dus die moeten er goed uitzien. Heb je van nature niet zulke sterke armen als Madonna? Zorg er dan voor dat je ruim voor de bruiloft begin met versterkende oefeningen voor je bovenlichaam & vertroetel je huid met lekkere bodylotion. Als je er het type voor bent, kun je ook een eye-catching ketting of oorbellen omdoen, of een hoofdaccessoire dragen. Meer dan bij ieder ander type jurk zal deze goed tot zijn recht komen.

Strapless trouwjurk met opvallende oorbellen – Rosa Clara 2012
  • Strapless = strak van boven (maar niet té!)

Bedenk ook dat het gebrek aan steun van bandjes over je schouders betekent dat je lijfje perfect moet passen, zodat je niet de hele dag je jurk aan het ophijsen bent. Helemaal als je van plan bent nog wat af te vallen vóór het huwelijk, dien je dit goed door te spreken met degene die je jurk op maat maakt, vooral bij je buste dient de jurk perfect te zitten en daar val je vaak ook als eerste af. De jurk mag dus wat strak zitten van boven, maar let erop dat de stof niet teveel op je huid drukt, het is niet mooi en bovendien oncomfortabel.

Strapless trouwjurken backstage bij Lee Seung Jin 2012

 

  • Brrrr… zorg voor een jasje

Tot slot, vergeet niet dat deze look behoorlijk bloot kan aanvoelen. Zeker als je gaat trouwen in een religieuze ceremonie kan het een goed idee zijn om een klein jasje te dragen, of een pashmina sjaal over je schouders te draperen, zodat je schouders tijdens de ceremonie bedekt zijn.

Strapless trouwjurk met jasje gezien bij Jesus Peiro 2012
  • Investeer in goede lingerie

Ondersteunende lingerie is erg belangrijk voor deze look. Je zult een goede bh nodig hebben, ongeacht uw maat. Strapless uiteraard en natuurlijk het liefst ook nog een mooie, voor de huwelijksnacht! Wellicht is Victoria´s Secret iets voor jou?

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie