De uitnodiging: 5 belangrijke punten die je niet mag vergeten!

De uitnodigingen voor je huwelijk zijn een belangrijke stap in de richting van je grote dag. Nu kunnen jullie eindelijk het nieuws met al je vrienden en familie delen! Maar vergis je niet, deze kleine stukjes papier zijn niet binnen een paar minuten klaar én vereisen je volledige aandacht. Hier alvast enkele adviezen over de vijf dingen die echt niet op jullie uitnodigen mogen ontbreken.

Credits: Janssen Fotografie

De datum van de bruiloft

Natuurlijk is de datum een van de belangrijkste elementen op je uitnodiging. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het zal je maar gebeuren dat je net dit allerbelangrijkste detail vergeet te vermelden. Een verkeerde datum kan ook desastreuze gevolgen hebben. Controleer dus meerdere keren of de (juiste) datum op de uitnodigen staat.

Het dagprogramma

Vermeld altijd het programma van de dag. Dit kan heel beknopt door bijvoorbeeld alleen het tijdstip van aanvang te vermelden of alleen de hoogtepunten zoals ‘aanvang ceremonie’ en ‘aanvang feest’, maar het mag ook uitgebreider. Dit ligt helemaal aan de opmaak en de grootte van de uitnodiging.

Credits: Trouw Trendy

Een routeplanner

De gasten moeten gemakkelijk van de ene locatie naar de andere kunnen komen. Een kaart of een routeplanner op je uitnodiging is dus geen slecht idee! Wij raden ook aan een telefoonnummer van een weddingplanner of eventueel een getuige op de uitnodiging te zetten. Als gasten toch verdwalen kan diegene ze weer op het rechte pad brengen!

Credits: Dario Endara Photography

De mogelijkheid om te antwoorden

Dit is een cruciaal onderdeel van de uitnodigingen. Als niemand je uitnodiging kan beantwoorden, weet je niet hoeveel mensen de bruiloft zullen bijwonen. Wij raden aan een e-mailadres of telefoonnummer te gebruiken als je wilt rekenen op moderne methoden. Ook is het mogelijk om mensen te laten antwoorden via de traditionele methode; via je thuisadres. Maar wees voorzichtig! Het slim is om je adres zowel in de uitnodiging als op de achterkant van de envelop te schrijven. Mocht een van de ontvangers verhuizen, wordt de uitnodiging geretourneerd en kun je hem later naar het juiste adres sturen. Een andere tip: Het is veel werk om zoveel adressen te pennen, dus je kunt ook stickers of stempels overwegen.

Een persoonlijke tintje

Alle verplichtingen zijn prima, maar je wil ook plezier in het organiseren van de bruiloft. PostNL biedt de mogelijkheid persoonlijke zegels te creëeren die je uitnodigingen bijzonder maken. Deze romantische logo’s met jullie namen en de datum van de grote dag maken niet alleen je uitnodigingen persoonlijker, ze geven jullie én alle gasten ook een mooie herinnering aan je huwelijksdag.

Credits: Trouw Trendy

Tot slot herinneren wij je graag nog eens aan het belang van je uitnodigingen. Het is meer dan alleen een simpele aankondiging. De uitnodiging is de eerste indruk die de bruiloftsgasten zullen ontvangen. Het geeft een voorproefje van een bijzondere dag en later ook een mooie herinnering. Tevens illustreren de stijl en sfeer van je uitnodiging alvast de sfeer van de bruiloft. Het is net als een goede trailer van een film.

Credits: Annelien Nijland Fotografie

Nu je alles weet over uitnodigingen, hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan! Heb je weinig tijd? Geen nood. In ons huwelijksregister kun je top illustrators vinden die graag jouw droom uitnodiging voor je maken!

Voor meer inspiratie en tips, volg ons op Instagram en Facebook!

Auteur: Rebecca Seunis

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie