Depressie na de bruiloft? Ontdek de oorzaken en tips!

Wordt het leven nog mooier dan dit? De bruiloft komt eraan, je hebt de beste aanstaande echtgenoot in de wereld en je bent meer dan klaar om jullie nieuwe leven als Mr and Mrs te gaan gaat beginnen. Maar dan plotseling, na alle festiviteiten en de huwelijksreis, lijkt het wel alsof die enorme ballon van geluk langzaam leegloopt…Geloof het of niet, sommige vrouwen vallen in een diep zwart gat zodra de wittebroodsweken op hun einde lopen. Wat is hiervan de oorzaak?  Maar wellicht nog belangrijker: hoe zie je de zon weer schijnen?

Arma Fotografie

Mogelijke oorzaken van een post-wedding depressie

Zoals met bijna elk probleem kunnen hier ook verscheidene oorzaken aan te grondslag liggen. De meest voorkomende oorzaak is echter dat je plotseling beseft dat het beginnen van dit nieuwe leven ook betekent dat je een groot deel van je oude leventje achter je laat. Gedachten van berouw en twijfel kunnen de kop op steken. Heb ik er wel goed aan gedaan te gaan trouwen? De enige manier om op deze vraag een antwoord te krijgen is door het simpel weg te doen. Maak niet constant een vergelijking met het verleden maar zoek uitdaging in de toekomst en voel de potentie van je nieuwe levenssituatie. Omdat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, kunnen onderstaande tips je op weg helpen.

Cfoto

Tips voor het overwinnen van deze depressie

1. Praat met je partner

Praten met je partner is wellicht het meest essentieel. Hij kent je als geen ander en als je jouw gevoelens niet kunt delen met de persoon waarmee je de rest van je leven wilt door brengen, met wie dan? Belangrijk: voel je vooral niet schuldig over je gevoelens en gooi het eruit! Behalve dat het oplucht kan de frisse mening van iemand die zich in de zelfde feitelijke situatie bevindt je een andere kijk op de zaken geven. Wat is de motor in jullie relatie? Dat ontdek je hier.

2. Bekijk foto´s en video’s van “ vroeger”

Het bekijken van dit beeldmateriaal zal niet alleen een glimlach op je gezicht toveren, maar zal je er tevens herinneren hoe jullie liefde over de tijd gegroeid is. Lees oude brieven, berichtjes op je telefoon, op Facebook of andere social networking/ media sites. Binnen no-time fladderen de vlinders weer door je buik.

3. Spreek af met vrienden en familie

Zoals eerder gezegd, is het belangrijk niet constant achterom te kijken. Dit wil echter niet zeggen dat je alle banden met het verleden moet doorbreken. Spreek af met (oude) vrienden en familieIn alle hectiek in de aanloop naar het huwelijk is dit er waarschijnlijk een beetje bij ingeschoten. Naast wat objectief advies is het heerlijk om weer eens pijn in je buik te krijgen van het lachen. En zeg nou zelf, bestaat er een beter medicijn dan lachen?

Cfoto

4. Maak een lijst van nieuwe doelen in je leven

Ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit kan een uitdaging op korte of lange termijn zijn. Plan bijvoorbeeld een make-over voor de inrichting van je huis, schrijf je in voor een nieuwe opleiding of ga hardcore en train voor een marathon (kies je die van New York, dan heb je meteen een goed excuus voor een leuk reisje samen). Lees ook: 20 ervaringen die jij en je partner moeten hebben gedeeld voor jullie aan kinderen beginnen.

5. Pak een (nieuwe) hobby op

Naast je negatieve gedachten even te vergeten kan een hobby je veel positieve energie geven. Pak een oude hobby weer op of ga op zoek een nieuwe. Volg een schildercursus, een kookcursus ( twee vliegen in één klap, liefde van de man schijnt tenslotte door de maag te gaan), relax met yoga of schrijf je in bij een sportschool (bewezen is dat sporten endorfine – het zogenaamde gelukshormoon- in de hersenen losmaakt). Hou je van dieren, en heb je de tijd en ruimte, dan is dit misschien de tijd om een puppy te nemen. De lijst met mogelijkheden is oneindig.

Arma Fotografie

Maak je geen zorgen, het is heel normaal even te moeten wennen aan je nieuwe leventje. Zie je de toekomst toch wat somber in, met bovenstaande tips zal je zien dat jouw wittebroodsweken helemaal niet tot een abrupt einde hoeven te komen!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie