Designer trouwjurken uitgelicht: het verhaal van Vera Wang

Foto: image.net

Zeg je design-trouwjurk, dan zeg je Vera Wang. Al jaren is ze dé trouwjurkspecialist van de sterren. Kim Kardashian, Sharon Stone, Alicia Keys, Victoria Beckham, Chelsea Clinton en Jennifer Lopez droegen allemaal jurken van Wang op hun trouwdag. Maar voordat ze begon met het ontwerpen van trouwjurken had ze een heel andere carrière. Een korte geschiedenis.

Vera’s ouders, beiden van Chinese afkomst, emigreerden in de jaren ‘40 van Shanghai naar de VS. In 1949 wordt in New York City hun dochter Vera geboren. Op zesjarige leeftijd begint ze met kunstschaatsen en in 1968 proberen zij en haar partner bij het Olympisch team te komen. Wanneer dat mislukt, stopt Wang met professioneel kunstschaatsen en begint haar carrière in de mode-industrie.

Zeventien jaar lang is Vera Wang moderedactrice bij Vogue. Als ze van Anna Wintour verliest in de strijd om hoofdredacteur te worden van Vogue, gaat ze weg bij het blad. Ze werkt twee jaar voor Ralph Lauren, maar in 1990 start ze haar eigen lijn. Haar bruidssalon opent ze in het Carlyle Hotel in New York. Dat jaar wordt ook haar eerste dochter, Cecilia, geboren. Drie jaar later krijgen zij en haar man Arthur Becker nog een dochter: Josephine.

Hoewel het merk Vera Wang bestaat uit vele verschillende producten, zoals parfum, zonnebrillen en schoenen, zijn de trouwjurken absoluut het meest belangrijke product van het Wang-imperium. Haar trouwjurken worden bestempeld als vrouwelijk en modern. Ook haar avondkleding is populair en werd onder andere gedragen door first lady Michelle Obama.

Meer lezen “”
Vera Wang-jurken in de film Bride Wars

De trouwjurken van Wang worden regelmatig gebruikt voor films en series. In Sex and the City trouwt Charlotte in Trey MacDougal in de ‘perfecte trouwjurk’ van Wang. En in de Sex and the City-film, bij Carries trouwreportage voor Vogue, wordt ook een jurk van Vera Wang gebruikt. In Bride Wars dragen hoofdrolspeelsters Anne Hathaway en Kate Hudson beiden speciaal voor hun gemaakte trouwjurken van Vera Wang. En kan je je de bruiloft van Kim Kardiashian nog herinneren? Ja, inderdaad: dat huwelijk wat 72 dagen duurde? Kim K. droeg niet één, niet twee, maar drie bruidsjurken van Wang die dag. En ook haar hele gevolg, moeder en zussen, waren gekleed door de designer.

Meer lezen “”
Sex and the City's Carrie in Vera Wang
De trouwjurken van Vera Wang zijn populair bij beroemdheden

In 2005 ontving Wang de belangrijkste prijs in de modewereld: de CFDA (Council of Fashion Designers of Amerika) Womenswear Designer of the Year. Een jaar later won ze de André Leon Talley Lifetime Achievement Award.

Als we praten over een design-trouwjurk, dan is er één ding waar je liever niet over na wilt denken: de prijs. Trouwjurken zijn al prijzig, laat staan eentje waar het label van Vera Wang in zit. Tenminste: dat zou je denken. Goed nieuws voor iedereen die hebberig is geworden na het zien van de prachtige foto’s: Vera Wang heeft in samenwerking met David’s Bridal een lowbudget-lijn opgezet: White by Vera Wang. Alle jurken uit deze collectie kosten maximaal 1200 euro. Het enige nadeel: je moet ‘even’ naar de VS om de jurk te kopen.

Ben je benieuwd naar de collectie trouwjurken voor de lente van 2013? Die kan je hier bekijken.

Zou jij veel geld uitgeven aan een trouwjurk van Vera Wang, puur omdat het design is? Laat het ons weten!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie