DIY bruiloft uitnodigingen: uniek en goedkoop

Meer lezen “”
Uitvouwbare originele uitnodiging (c) CM ontwerp/Cees Mensen

Er zijn heel erg veel leuke bruiloft uitnodigingen te krijgen dus waarom zou je die zelf maken? Twee goede redenen. Ten eerste zul je nergens anders dezelfde uitnodigingen vinden, jouw trouwkaarten zullen uniek zijn en echt bij jullie persoonlijk passen. Daarnaast slaan uitnodigingen voor de bruiloft een behoorlijke gat in het huwelijksbudget dus het loont om ze zelf te maken. Zelfgemaakt betekent ook zeker niet meteen knullig en onprofessioneel. Je kunt met een beetje hulp geweldige uitnodigingen maken.

Je eigen DIY uitnodigingen maken kan best tijdrovend zijn. Het beste kunnen jullie dan ook het eerste exemplaar maken, precies zoals jullie het in jullie hoofd hebben en daarna kunnen jullie delegeren aan vrienden en familie. Of je maakt er een gezellige dag van met vriendinnen, lekkere tapas en een glaasje wijn. Aan het einde van de dag zijn jullie een leuke dag en de trouwdag uitnodigingen rijker.

Het beste beginnen jullie met het thema of de sfeer van de bruiloft te kiezen. De uitnodiging zet namelijk meteen de toon en kan daar dan mooi op aansluiten. Het is het eerste beeld dat jullie gasten zullen krijgen van jullie bruiloft dus zeker geen onbelangrijk detail. Jullie gasten zouden raar staan kijken als er sneeuwvlokken op de uitnodiging staan voor een zomerbruiloft in juli!

Het tweede punt is het bedenken van de tekst voor op de kaart. Leuk is het om bijvoorbeeld een songtekst te gebruiken voor je uitnodiging. Sla er ook de etiquette op na wat de tekst van de trouwkaarten betreft. Vergeet ook geen antwoordkaartje erbij te maken. Handig en leuk!

Meer lezen “”
Knutsel erop los met houten hartjes (c) AlmostAmsterdam via Etsy.com

Als laatste (en leukste!) komt dan de creatieve invulling. Er zijn meerdere manieren om uitnodigingen te maken, laat het kind in je los en experimenteer totdat je de uitnodiging voor je hebt dat jullie aanspreekt en bij jullie thema en persoonlijkheid past:

–       Stempel, knip, plak, vouw en verf. Een collage is bijvoorbeeld erg leuk of een zelfgemaakte aquarel. Wat denk je bijvoorbeeld van een Henna motief voor een Marokkaanse bruiloft of van een papieren vliegtuig voor een bruiloft met een reis thema? Met stempels kun je veel kanten op en stempels zijn geschikt voor verschillende ondergronden zoals stof of karton.

Meer lezen “”
Coole uitnodigingen met weinig middelen (c) Sabine via Fromfraai

Op de site van Fromfraai kun je uitleg krijgen voor het maken van de super toffe uitnodigingen hierboven met slechts wat karton, papier en goed vouwwerk.

Ook de stijlvolle gevouwen hart uitnodiging van Cees Mensen hierboven kun je met veel geduld en precisie zelf maken. Hier kun je de uitleg ervoor vinden.

–       Je kunt op je uitnodiging alles plakken wat je maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan bloemen voor een eco-uitnodiging, schelpen of zeesterren, munten, kralen, glitter, sleutels of bladeren. Er zijn ook veel vormen verkrijgbaar in hobby winkels zoals bijvoorbeeld de houten harten van Almostamsterdam.

–       Gebruik karton, papier, stof, metaal, hout of glas. Geen limiet op de creativiteit! Van flessenpost tot aan uitnodigingen op boerenbont servies voor een boerenbruiloft  of op waaiers voor een Spaans getint huwelijk. Houd wel in gedachte dat het bezorgd moet worden dus wat dat betreft hoe platter, hoe makkelijker te versturen maar niets is onmogelijk!

Meer lezen “”
DIY uitnodiging voor een vintage sfeertje (c) Antiquaria via oh so beautiful paper

Hier kun je een stap voor stap tutorial vinden voor de bovenstaande leuke originele trouwkaarten van stof en papier met een vintage sfeertje. Het kost allemaal wat tijd maar dan heb je ook echt wat! Blijf even op hun site rondhangen want Oh so beautiful paper heeft veel meer ideeen voor originele DIY uitnodigingen.

Niet zo creatief aangelegd? Op Pinterest kun je veel inspiratie opdoen voor zelfgemaakte bruiloft uitnodigingen. Heb jij ideeën of tips om een leuke originele DIY trouwkaart voor je trouwdag? Deel ze op het forum of laat hieronder een reactie achter.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

ellen.va
29 dec 2014

Waw ik ben helemaal weg van dat origamie hartje als uitnodiging. Weet jij miss waar ik deze template kan vinden of wie deze voor mij kan drukken? Ik heb al op verschillende manieren op het net geprobeerd maar ik vind het niet. Ik zou ze echt graag gebruiken als uitnodiging voor onze trouw. Groetjes Ellen

Antwoorden
Charlotte
2 jan 2015

Dag Ellen,
Deze uitnodiging is ontworpen door CM Ontwerp: http://cmontwerp.nl/
Wellicht even contact opnemen om te kijken of ze jou kunnen helpen? Veel succes in ieder geval! Groet, Team Zankyou

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie