NL Login
NL

DIY bruiloft: van trouwkaart tot de bruidstaart

Originele bruiloft decoratie. (c) Ely Fair Photography, styling van Wednesday custom design

Do it yourself projecten worden nu overal op toegepast; van huisdecoratie tot aan kleding. Waarom niet op een bruiloft? DIY is een perfecte optie voor als je echt iets unieks wil op jouw bruiloft en niet teveel geld wilt uitgeven aan simpele dingen die je zelf ook kan maken. Een aantal voorbeelden zijn trouwkaarten, huwelijksbedankjes, decoraties en zelfs de taart! DIY maakt alles wat persoonlijker en is ook nog gezellig als je samen met vriendinnen bijvoorbeeld de decoraties maakt.

  • Trouwkaarten

Trouwkaarten worden steeds vaker zelf gemaakt door bruidsparen die hun eigen creativiteit en persoonlijkheid terug willen zien in het ontwerp. Als je uitgebreid je creativiteit toepast kan je ook bijpassende bedankbriefjes maken dan sluiten deze mooi aan op de uitnodigingen. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek, op het internet zijn veel tutorials en templates te vinden die je kunt gebruiken ter inspiratie. Lees ook ons artikel over trouwkaarten. Neem ook een kijkje hier en gebruik gerust al bestaande ontwerpen, we zijn niet allemaal creatief.

Unieke trouwkaarten. Foto: Green Wedding Shoes
  • Decoratie

Het kiezen van een thema vormt een handige leidraad voor de decoratie van jouw bruiloft. Heb je niet een bepaald thema? Ga dan voor kleur! Met kleur kan je de toon van de bruiloft aangeven en eenvoudig in verschillende elementen terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de bruidsjurken of de kleur van de uitnodigingen, deze kan je laten terugkomen in de decoratie. Kies bijvoorbeeld voor eenvoudige houten stoelen en geef ze dezelfde kleur als de uitnodigingen, wees niet bang om met verf aan het werk te gaan!

Naast kleur is licht heel feestelijk. Naast de zaalverlichting kan je er ook voor kiezen om wat verlichting te plaatsen op tafels. Denk aan mooie lampionnen of recycle lege potjes en versier deze feestelijk. Om de avond af te sluiten kunnen jullie waterlantaarns los laten op het water, deze drijvende lampionnen zorgen voor een romantische sfeer door de reflectie in het water. Geen meertje in de buurt? Kies dan voor een luchtlantaarn of een wensballon die je kunt oplaten.

Stoelen verven en ballonnen versieren met lint (c) Geronimoballoons.com
  • Cupcakes in plaats van taart

Het is een traditionele gewoonte om taart te serveren op de bruiloft, maar steeds vaker kiezen bruidsparen voor een toren cupcakes! Geen gek idee, want ze zijn feestelijk en lekker! Je kunt de cupcakes bestellen, maar je kan ze ook eenvoudig zelf maken. Het beslag maken is heel eenvoudig, maar de versiering kan wel eens lastig zijn. Maak een lekker luchtige frosting en meng hem met verschillende eetbare kleurstoffen, op deze manier versier je heel makkelijk en vrolijk de cupcakes.

Heb je zelf ideeën of ervaringen? Deel het allemaal op het Zankyou forum.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie