DIY idee voor de vintage bruiloft: zeg het met krijtjes!

Krijtbordjes zijn handig en romantisch, je kunt er grappige teksten opzetten en het brengt jeugdherinneringen terug. Super dus om te gebruiken voor je bruiloft en de desserttafel. Je kunt er alle kanten mee op en helemaal met de krijtbordstiften die nu zijn uitgevonden kun je de mooiste teksten en tekeningen ‘krijten’ op je bordje.

Color blocking 8Meer lezen “Color blocking 8”
Foto: Elivents - I love you Berry Much

Gebruik originele teksten om de hapjes op tafel aan te duiden en hier een daar een tekeningetje maakt het geheel nog vrolijker. Deze krijtbordjes hebben een knijpertje aan de achterkant waardoor je ze gemakkelijk kunt bevestigen. Met een krijtbordstift kun je heel fijn schrijven en het blijft er nog steeds uitzien alsof het krijt is. Je kunt het gemakkelijk met een natte doek weer uitvegen als het niet meteen lukt.

Color blocking 12Meer lezen “Color blocking 12”
Foto: Elivents - Krijt op de desserttijfel

Wil je helemaal ‘all the way’ gaan met het krijtbord thema, dat overigens perfect past op een vintage bruiloft, denk dan eens aan de volgende manieren.

liturgie van taartvierkantjesMeer lezen “liturgie van taartvierkantjes”
Foto: Elivents - Bord met namen van het bruidspaar

Heet de gasten welkom met een groot bord langs de weg met een pijl richting de ceremonie zaal. Of schrijf de namen van het bruidspaar op en maak daar een mooie tekening bij. Heb je niet zo’n groot krijtbord op pootjes? Je kunt ook plakplastic kopen dat lijkt om krijtbord materiaal. Dit kun je overal opplakken, dus ook op een stuk hout of op een flip-over. Zo kun je vast wel iets bedenken dat je langs de weg kunt zetten.

Vintage bruiloft naambordjes bruidspaarMeer lezen “Vintage bruiloft naambordjes bruidspaar”
Foto: Elivents - vintage bruiloft naambordjes

Dit formaat krijtbordjes kun je kopen bij Pipoos of een andere hobby winkel in jouw buurt. Hang ze aan de stoelen van het bruidspaar tijdens de ceremonie en schrijf er bijvoorbeeld ‘hij’ ‘zij’ op of ‘mr’ en ‘mrs’. Deze bordjes zijn niet alleen tijdens de ceremonie gebruikt maar ook tijdens het diner, om de plekken van het bruidspaar aan te duiden. Op tafel kun je kleine bordjes neerzetten met een tafelnummer. Geef alle gasten een klein envelopje met daarin het tafelnummer waaraan zij mogen gaan zitten. Je kunt natuurlijk ook bij elke gast een mini krijtbordje op tafel leggen met zijn of haar naam daarop geschreven.

Vintage bruiloft tafelnummerMeer lezen “Vintage bruiloft tafelnummer”
Foto: Elivents - vintage bruiloft tafelnummer
gastenboek tafelMeer lezen “gastenboek tafel”
Foto: Elivents - gastenboek tafel
write a wishMeer lezen “write a wish”
Foto: Eñivents - write a wish

Met de cadeautafel kun je je helemaal uitleven! Maak 1 plek of hoek waar gasten hun cadeau kunnen geven en waar ze iets voor het gastenboek kunnen achterlaten. Soms wordt er een foto gemaakt en soms kunnen gasten zelf iets op een briefje schrijven, er zijn genoeg creatieve dingen te bedenken. Maak verschillende bordjes met uitleg over het gastenboek, hier is bijvoorbeeld een ouderwetse typemachine gebruikt. Ook kun je hier de bedankjes voor de gasten bijzetten zodat ze zien dat ze aan het einde van de avond iets mee naar huis mogen nemen. Het zou zonde zijn als je er uren werk in hebt gestoken om bedankjes te maken om ze vervolgens weg te gooien omdat ze gasten ze over het hoofd hebben gezien.

love me s_moreMeer lezen “love me s_more”
Foto: Elivents - Love me ´s more

Bij de gasten bedankjes kun je ook een tekst bedenken om het persoonlijk te maken en om in het thema te blijven. Hier zijn twee verschillende bedankjes gemaakt. Een zakje met kleine snoepletterjes met de tekst ‘write your own lovestory’ en zakjes met DIY ‘s mores met de tekst ‘love me ‘s more’.


Guest blogger: Elianne is expert op het gebied van desserttafels op je bruiloft en eigenaresse van Elivents.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie