DIY: vintage romantische krullen als bruidskapsel

Vintage bruidskapsel - Foto: Janisann.com

Vintage is één van de laatste trends op het gebied van bruidsmode. Haardracht wordt geïnspireerd door specifieke decennia die in het teken stonden van een bepaalde haarstijl. Tijdperken waaruit inspiratie wordt opgedaan zijn jaren ’20, ’40 en ’50. Vintage bruiden kunnen zich laten inspireren door de kapsels of er een eigen draai aan geven. Het uitgangspunt van een vintage kapsel moet je eigen persoonlijkheid zijn.

Voor 2013 is de glamour van de jaren ’50 een trend. De unieke eigenschappen van het tijdperk voegen romantiek en eigentijdse allure toe aan jouw look. Een voorbeeld van een jaren ’50 kapsel zijn de romantische krullen. Het is eenvoudig om zelf te creëren en perfect voor middenlang tot lang haar. Het grootste voordeel van dit kapsel is dat het haar licht reflecteert, waardoor het dik en gezond lijkt.

Een simpele manier om binnen 20 minuten deze romantische krullen zelf te maken gaan we stap voor stap uitleggen.

Wat je nodig zal hebben bij het creëren van deze look is een krultang, haarlak, en een haarborstel om de krullen uit te kammen. Voor een extra dramatische look kan je het haar vastmaken aan een kant met mooie haarspelden.

Model: Susan Davies. Foto: www.vanillapoddesign.com

Krul met een krultang al het haar in pijpekrullen, laat vervolgens het haar even afkoelen en kam het uit. Hoe het haar valt na het kammen is afhankelijk van de haarlengte en de laagjes waarin het geknipt is. Pak gerust weer de krultang erbij om een paar extra krullen te creëren.

Model: Susan Davies. Foto: www.vanillapoddesign.com
  • Het krullen

Maak een scheiding in het haar en begin het haar te krullen vanaf de achterkant en eindig richting het gezicht. Verdeel het haar in secties en begin door een lok haar van ongeveer 3-4 cm te kammen en spuit er vervolgens haarlak op. Herhaal dit bij elke lok die je gaat krullen met de krultang. Houdt de krultang voor 40 secondes vast en laat dan de krul langzaam los. Herhaal dit elke keer tot je mooie krullen aan elke kant hebt. Zorg dat er ongeveer 4 tot 5 krullen aan elke kant van het hoofd zijn, dit hangt af van de dikte van jouw haar.

Model: Susan Davies. Foto: www.vanillapoddesign.com
  • Haar uitkammen

Na het krullen van het haar is het belangrijk om het te laten afkoelen, daarna kan je de krullen gerust rustig uitkammen. Na het uitkammen heb je prachtige romantische lokken. Om de look meer te fixeren kan je iets meer haarlak aanbrengen naar keuze. Veel plezier met experimenteren!

Eindresultaat. Foto: www.vanillapoddesign.com

Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie