Doe het zelf: Top 10 tips voor een DIY bruiloft

Doe het zelf bruiloft (c) Benj Haisch

Die crisis duurt ons inmiddels wel erg lang, maar dat is geen reden om niet lekker uitbundig te feesten. Je kunt met weinig middelen een prachtige DIY bruiloft neerzetten. DIY staat voor Do It Yourself, met andere woorden: aan het werk!

Budget vriendelijk is overigens niet de enige reden voor een doe-het-zelf bruiloft. Zelf je bruiloft aankleden is ook een manier om een persoonlijke invulling te geven aan je huwelijk en unieke en speciale versieringselementen te hebben. Niet alles is te koop maar alles valt wel te maken (ja, het woord onmogelijk komt niet in mijn woordenboek voor!).

Wat ook leuk is van een DIY bruiloft, is dat iedereen actief betrokken kan worden bij de voorbereiding. Romantisch met je aanstaande kraanvogels vouwen de hele nacht of eindelijk eens je aanstaande schoonmoeder beter leren kennen bij het versieren van de stoelen!

Je kunt het doe het zelf concept zo ver doorvoeren als je maar zelf wilt: slechts een aantal versieringen of alles van A tot Z inclusief zelf de taart bakken en je jurk naaien!

  • Stof en lint
Meer lezen “”
Je kunt alle kanten op met lint en stof (c) Kio Kreations en Hazelton Photography via Elizabeth Anne Designs

Met stof en lint kun je veel kanten op. Drapeer vintage stoffen over stoelen en bankjes. Regel lint in kleurtinten die aansluiten op je thema, maak er strikjes van en hang die aan bomen of takjes. Je kunt er ook hele leuke kroonluchters van maken, kijk hier hoet dat moet. Voor een speels en vrolijk effect knoop je linten aan de stoelen.

  • Ballonnen en confetti
Ballonnen vullen met helium en versieren met lint (c) Geronimoballoons.com

Confetti strooien op de tafels zorgt op een makkelijke wijze voor een feestelijke sfeer maar je kunt ook allerlei objecten beplakken met confetti. Het vergt wel wat geduld maar het resultaat mag er wezen!

Ballonnen zijn altijd leuk maar nog feestelijker als je ze met helium vult en er linten of bloemen aan hangt.

  • Papier en karton
Papierenkunst vouwen en knippen (c) Ashley Rose Photography

Vouwen, knippen, plakken en nog eens vouwen. Denk groot! Kleine vormen zijn leuke details, denk gevouwen kraanvogeltjes op tafel, maar grote vormen zoals gevouwen reuzebloemen trekken veel meer de aandacht en zetten echt een stempel op je decoratie. Hier kun je een tutorial vinden voor hele gave reuzenbloemen maar je kunt natuurlijk elke vorm maar vouwen dat je maar wilt.

Papier kun je behalve vouwen natuurlijk ook in allerlei vormen knippen. Knip bijvoorbeeld slingers uit oude kranten of harten uit gekleurd karton.

  • Groenten en fruit
Hele verschillende sferen met fruit als decoratie. Links: Fruit in vintage schalen (c) Di Bezi Photography. Rechts: Beschilderde peren (c) deliciousmagazine.co.uk

Goedkoper dan groenten en fruit zul je het niet krijgen. Kies seizoensprodukten. Meestal zul je er niet eens wat mee hoeven doen, ze zijn al decoratief van zichzelf maar je kunt er ook in snijden en allerlei vormen van maken. Maak kandelaren met sinaasappels of pompoenen.

Een ander leuk idee is allerlei groenten en fruit in 1 kleur te schilderen. Apart effect gegarandeerd.

  • Potjes, blikjes en gieters
Bewaar alle potjes (c) Di Bezi Photography

Al eerder schreef ik over de leuke lampionnen die je kunt maken met oude blikjes. Ga je binnenkort trouwen? Bewaar dan voortaan alle potjes die je maar tegenkomt. Hoe meer verschillende vormen en maten, hoe leuker.

  • Oude meuk uit oma’s zolder
Blij met de oude meuk van oma (c) ruffledblog.com

Verzamel vintage spul zoals oude vogelkooien: versier ze met kraaltjes en lint en tover ze om naar leuke hangende vazen.

Oude lampenkappen kun je versieren door er van alles aan vast te naaien, gelukswensen, buttons, kralen.

  • Hout en steen
Originele boomschors lampen (c) Kat and Dylan Schleicher, Ellagraph Studios

Natuurelementen zoals hout en steen, maar ook zand en mos lenen zich uitstekend voor budget decoraties.

Waar speelt je bruiloft zich af? Op het strand verwerk je bijvoorbeeld zand en schelpen in je decoratie. Op de boerderij veren en gras. Kijk om je heen en laat je inspireren.

  • Fotolijsten en schoolborden
Meer lezen “”
Fotolijstjes als decoratie (c) Benj Haisch

Kleine en grote schoolborden kun je gebruiken om verschillende boodschappen door te geven door te tekenen of te schrijven.

Ook lege fotolijsten kun je gebruiken om ergens de aandacht op te vestigen. Spuit ze allemaal goud of bijvoorbeeld kanarie geel afhankelijk van de sfeer van je bruiloft en verspreid ze door je locatie.

En ja…fotolijsten kun je ook gebruiken om foto’s in te doen!

  • Plastic en lege flessen
Oude flessen als originele plantenpot (c) dothegreenthing.com

Gebruik dagelijkse objecten voor aparte versieringen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om plastic hangers te beschilderen en aan het plafond op te hangen. Je kunt er dan alles aan hangen, van linten naar foto’s en van vlinders naar sterren.

Met oude flessen kun je ook erg veel doen of nog beter oude doppen, dan voel je je straks een echte recycle koningin! Denk aan je knutsellessen toen je nog op school zat!!

  • Koffers en dozen
Oude koffers als decoratie, gevuld of ongevuld (c) Rachel Nickel, Nickel images

Het voordeel van oude koffers en dozen is dat je er ook dingen in kunt doen. Maar ook dat het grote objecten kunnen zijn die dus ook gebruikt kunnen worden als meubelstukken.

Heb jij leuke DIY ideëen? Deel die met andere toekomstige bruiden op het Zankyou forum !

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (1)

jlvandeursen
12 mrt 2015

Voor onze bruiloft hebben mijn (nu) man en ik ook flink uitgepakt met een hoop Do-it-yourself projecten die de dag heel eigen en (al zeggen we het zelf) origineel maakten. Ik heb hier een blog over geschreven met foto’s ter inspiratie!
http://www.artyfartyfarm.com/?page=ideeen-voor-een-originele-bruiloft

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie