Drie tips om te ontspannen voor de grote dag

Het plannen van een bruiloft is een achtbaan van emoties; naast vele prachtige gelukkige momenten zijn er helaas ook stressvolle momenten die je het gevoel geven dat het je allemaal even te veel wordt. Je hoort het je omgeving zeggen: ontspan! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarnaast is er nog de vraag hoe je het beste te ontspannen?

Eén van onze redactie medewerksters heeft zich aangeboden als proefkonijn en in de 3 maanden voorafgaande aan haar bruiloft geëxperimenteerd met verschillende activiteiten die zouden kunnen bij dragen aan het veranderen in een benijdenswaardige “Zen” bruid. Haar top drie hebben we op een rijtje gezet.

Credits: BruidBeeld

1. Probeer een creatieve uitlaatklep te vinden zoals schrijven, schilderen, fotografie of knutselen

Onze Zen bruid vond het creatief bezig zijn een heerlijke ontspanningsactiviteit. Het concentreren op een dergelijke bezigheid leidt je gedachten af van de rompslomp in je hoofd en dirigeert je aandacht naar iets positiefs.

Je hoeft echt geen Van Gogh te zijn om te schilderen, je doet dit voor jezelf. Niemand hoeft je werk te zien of te beoordelen, dus leef je uit!  Zoek een hobby die bij je past, waarvan je geniet en je ontspant. Probeer hier minstens één keer in de week tijd voor vrij te maken.

Credits: Dario Endara Photography

2. Verruim en verrijk je geest en ziel door te lezen, te luisteren naar podcasts of documentaires te bekijken

Door deze bezigheden kun je je gedachten even helemaal loskoppelen van alle huwlijks stress.

“In het begin vond ik het moeilijk tijd in te plannen om een boek te lezen, het voelde bijna als tijdsverspilling” aldus ons proefkonijn. Echter al snel kwam zij tot de conclusie dat deze kleine investering van tijd er voor zorgde dat zij daarna met een frisse blik en positieve energie verder aan de to-do list kon werken en hierdoor flink opschoot.

Voor de bruiden die na het huwelijk last hebben van post-wedding blues is dit tevens een perfect therapie.

Credits: Dario Endara Photography

3. Ontspanningsoefeningen (yoga, meditatie etc.)

Dit soort activiteiten is een must voor iedere bruid. Alle stress rondom de organisatie van een bruiloft verhoogd je mentale stress. Of dit niet genoeg is, is er ook vaal sprake van lichamelijke stress door slaapgebrek, haastig eten of te veel sporten/diëten om in shape te zijn voor de grote dag

Meditatie oefeningen kunnen je gedachten helpen ordenen en dingen vanuit een ander perspectief te zien.  Daarnaast heeft een rustige geest een positieve invloed op je hormonen waardoor je stofwisseling kan versnellen, je beter slaapt, je minder cravings voor suiker zal hebben, dit alles met resultaat je bruiloft niet alleen perfect georganiseerd is maar je er ook nog eens stralend uitziet!

Credits: BruidBeeld

Dit zijn slechts 3 voorbeelden van ontspanningsactiviteiten. Onnodig te zeggen dat er talloze mogelijkheden zijn, experimenteer en vind jouw relax hobby.

Om helemaal de stress voor het plannen van de bruiloft weg te nemen, is het handig om zoveel mogelijk taken aan professionals over te laten. Wij hebben hiervoor een handig lijstje gemaakt, namelijk de 10 lastigste items voor de planning van jouw bruiloft waar je zeker een professional voor nodig hebt.

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie