Droom je van een glitterbruiloft? Laat jouw grote dag glimmen met deze tips!

Een bruiloft is een speciale gebeurtenis en die moet goed gevierd worden. En wat zou het voorstellen zonder bling bling waar we zo van houden, want glitter is altijd een goed idee. Het is een synoniem voor feest en daarom mag het niet ontbreken.

In deze post laten we jullie een bruiloft zien in het thema glitter met ideeën die je kunnen inspireren voor een bruiloft vol glitters en pailletten. Van kleine details tot de belangrijke zaken: zorg ervoor dat je bruiloft gezien wordt, maar toch chique blijft. Laat glitter synoniem staan voor luxe, glamour en elegantie. Lees snel onze adviezen!

Uitnodigingen

De bruidsuitnodigingen geven de gasten al een hint over het type bruiloft en ook over hoe ze de perfecte outfit moeten kiezen. Een glitter uitnodiging is niet alleen origineel, maar ook mooi! Een uitnodiging met en shinend lettertype en met mooie glimmende details. Denk er ook over na om het menu in dezelfde stijl als de uitnodigingen te doen.

Uitnodiging. Credits: Jupiter and Juno shop
Uitnodiging. Credits: Justin Marantz

Decoratie van de eettafels

Dit is het onderdeel waar je helemaal los kunt gaan en spektakelstukken kunt maken. Hoewel het moeilijk lijkt, is het dat niet echt. Je kunt ook kiezen voor een economische DIY: leuk, goedkoop en origineel. Denk hierbij aan centerpieces en de tafelnummering. Denk in het geval van de centerpieces aan vaasjes gevuld met glitter. Kies bloemen om ze te vullen als kers op de taart.

Lees ook: 27 bruiloft concepten die je moet kennen!

Centerpieces. Credits: Carasco Photography
Centerpieces. Credits: Clary Pfeiffer Photography

Als het aankomt op de decoratie van de buffettafel in zijn geheel dan is de glitter die je gebruikt vooral te zien op de tafelkleden. Dat zorgt ervoor dat rest er rustig en comfortabel uitziet. Lijkt glitter op de tafelkleden je net iets te veel? Ga dan voor glimmend servies of shiny onderborden, servetringen, kandelaars, etc.

Tafeldecoratie. Credits: Scott Andrew
Tafeldecoratie. Credits: Rebecca Arthurs
Stoelen voor bruiloft. Credits: Shaun Menary Photography

Accessoires voor het feest en de photocall

In dit geval kunnen we prima spelen met glitter, want glimmers betekenen feest, dansen en vermaak! Je kunt kiezen voor de gekste accessoires voor de photocall. Papieren hoedjes, maskers, boa’s, slangen, confetti, brillen en nog veel meer. Zijn de pailletjes in het paars, combineer ze dan met wit dat staat perfect voor bruiloften in de middag. Is de gekozen glitter zilver, ga dan voor zwart, dit is top voor bruiloften en evenementen in de avond.

Accessoires. Credits: Scott Andrew
Accessoires. Credits. Deyla Huss Photography
Decoratie. Credits: Campmakery
Accessoires. Credits: Deyla Huss Photography

Bruidstaart

Er is geen bruiloft zonder een mooie bruidstaart. Als het gaat om een bruiloft met het thema glitter, kan die worden aangepast zodat deze perfect past in de rest van het decor. Er zijn twee opties: of je kiest voor glimmende accessoires rondom de taart of je gebruikt de glitter in de taart! Er is eetbare glitter die je bijvoorbeeld op de top van de taart kunt strooien. Een simpel maar geniaal idee.

Bruidstaart. Credits: Jennefer Wilson
Bruidstaart. Credits: Scott Andrew Photography

Look voor de gasten

Voor alle vrouwen die zijn uitgenodigd op een glitter-bruiloft en geen idee hebben van wat ze moeten dragen om er goed uit te zien, hebben we een reeks alternatieven. Op die manier valt niemand uit de toon en weet je wat je moet dragen om de best geklede vrouw van de dag te worden, achter de bruid.

De eerste optie is een feestjurk met pailletten, ook in het geval je bruidsmeisje bent. Ben je niet zo’n fan van glimmertjes maar wil je toch een speciale touch aan je outfit toevoegen? Kies dan een paar mooie stiletto’s. Je kunt kiezen tussen zilver en goud; twee kleuren die nooit uit de mode gaan en je dus nog vaker kunt gebruiken.

Jurken voor bruidsmeisjes. Credits: Deyla Huss Photography
Jurk met pailletten. Credits: Zara
Bruidsschoenen. Credits: Koman Photography

Om te breken met goud en zilver, de koning en koningin van de glitter, hebben we als tweede opties een iets gewaagdere outfit. Een korte rode feestjurk met pailletten over het hele lichaam, een frans mouwtje en een V-hals. De accessoires zijn klassieker als tegenhanger bij al dat bling bling. Een mooi paar schoenen van Pura López in nude, samen met een clutch van Yves Saint Laurent. Voor de juwelen geldt: less is more. Maar een paar mooie oorbellen met rode steentjes zijn geoorloofd

Outfit voor de bruiloftgast. Jurk: & other stories, Accessoires: Parfois, Clutch: Yves Saint Laurent, Schoenen: Pura López

Laat je inspireren door deze ideeën en laat jouw dag niet voorbij gaan zonder glamour. Want als je het met mate toepast, maakt het jouw grote dag tot een succes. Ga je voor een glitter-bruiloft?

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie