Druk een stempel op jouw dag: trouwkaarten, save-the-date, tafelkaartjes en ander drukwerk.

Meer lezen “”
Drukwerk drukt een stempel op je huwelijk. Foto: Petronellanitta - Petra fotografie

Met je uitnodiging of save-the-date laat je je gasten een glimp opvangen van welke stijl of sfeer jullie bruiloft uitademt. Je geeft als het ware je visitekaartje af. Zo kunnen ze aan de kleuren het thema aflezen,  aan de stijl of het een formele of informele bijeenkomst zal worden. Het drukwerk voor je bruiloft vormt dus een niet te onderschatten basis,  waarmee je de verdere feestdag een invulling kunt geven. Behalve de genoemde save-the-date (een houd deze datum vrij a.u.b) en huwelijksuitnodiging kun je bij drukwerk ook denken aan: RSVP ( respond svp= laat even weten of je erbij kunt zijn) kaarten, het menu, de servetten, het dagprogramma, de tafelschikking en de eventuele bedankkaartjes. Kortom je kunt het zo uitgebreid maken als jezelf wilt.

Meer lezen “”
Kiezen uit kleuren en patronen van Cardwise. Fotocredit: Brigitte Mes
  •  Persoonlijk

Een persoonlijke noot doet het altijd goed. Maar probeer ook niet te veel elementen in een ontwerp te stoppen. Dus waak ervoor om het kant van je jurk en de kleuren van het thema en het design van het gebouw waarin jullie huwelijk plaats gaat vinden allemaal in 1 kaart te willen stoppen. Denk aan de gouden regel: ‘Less is more’. Een mooie foto van jullie, bijvoorbeeld gemaakt tijdens een love shoot of pre-wedding shoot doet het altijd goed en is heel persoonlijk. Je kunt misschien ook juist een kiekje van bijvoorbeeld jullie eerste vakantie samen als basis voor de kaart gebruiken, geeft er een beetje een oude look aan en je voldoet helemaal aan de hippe vintagestijl.

Meer lezen “”
Menukaart van CardWise. Foto credit: Brigitte Mes

 

  •  Origineel

Als je een origineel ontwerp en persoonlijk ontwerp wilt kun je ook een grafisch vormgever inhuren. Hier kan je uitleggen wat je graag wilt. Wil je bijvoorbeeld jullie eigen logo met een klassieke vormgeving of wil je een freaky design met een moderne uitstraling? Met de vormgever kan je om de tafel gaan zitten en je wensen en verwachtingen uitspreken. Originaliteit heeft wel een prijskaartje, want dit is wel een duurdere optie. Je moet behalve de drukkosten ook het uurloon van de grafisch vormgever rekenen. Je kunt er dan wel van uit gaan dat je 100% uniek drukwerk hebt.

Meer lezen “”
Save the date van Cardwise. Fotocredit: Brigitte Mes
  • D.I.Y.

Oftewel Do It Yourself. Dit is ook een trend die je steeds meer ziet, zoveel mogelijk zelf doen voor je bruiloft van de uitnodigingen tot aan de decoratie en soms zelfs de bruidsjurk. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan frobelen met karton en zelf achter de computer kruipen om iets in elkaar te zetten. Als je denkt dat je daarvoor niet in de wieg gelegd bent maar het toch echt zelf wilt doen zijn er ook legio mogelijkheden om met behulp van handige tools iets in elkaar te zetten. Zo heeft ceremoniemeester van der Lelij een site waar je met behulp van enkele muisklikken samen met je aanstaande een kaart kunt maken. Je kiest dan een bepaalde stijl, kiest zelf de kleur en kan zo alsnog tot een persoonlijk ontwerp komen.

Meer lezen “”
Drukwerk van CardWise via Foto credit: Brigitte Mes
  • Kant en klaar

Natuurlijk kun je ook kiezen uit kaarten die al zo goed als kant en klaar zijn en waarbij alleen jullie namen nog ontbreken. Drukkerijen en copyrettes hebben vaak boeken met legio voorbeelden die ze voor je kunnen maken of uitprinten. Online kun je natuurlijk ook kant en klare kaarten bestellen.

Meer lezen “”
Drukwerk roze/zwart/wit van Cardwise Fotocredit: Brigitte Mes
  • Exclusief

Een hele bijzondere en exclusieve collectie heeft bijvoorbeeld Ceci Johnson. Helaas moet je hiervoor op het vliegtuig naar New York stappen want in Europa is er geen leverancier meer van Ceci. Wil je toch exclusief en bijzonder drukwerk? Neem dan een kijkje bij MarryWise. Nederlands eerste echte weddingplanner heeft het merk Envelopments onder haar hoede.

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie