Duurzame en eerlijke bruidsjurken van Sanyukta Shrestha

We houden natuurlijk van verantwoorde mode. In een wereld waarin schoonheid vaak maakbaar is en kleding een wegwerpproduct is, is het belangrijk om ook eens stil te staan bij de herkomst van je spullen: waar zijn ze gemaakt, wie maakte ze, waar zijn ze van gemaakt en wat gebeurt ermee als jij ze wegdoet?

Milca - Foto: Sanyukta Shrestha

Ethisch verantwoorde mode begint de laatste tijd aan een opmars en wordt steeds meer ‘mainstream’. Grote ketens als ASOS en H&M hebben lijnen met ‘groene’ mode, BN’er Floortje Dessing heeft een aantal Fair Trade-kledingwinkels en online winkels zoals heloeco.com laten zien dat verantwoorde kleding niks te maken heeft met het hippie-imago dat het vaak ten onrechte heeft.ç

Kathryn - Foto: Sanyukta Shrestha

Sanyukta Shrestha is een van oorsprong Nepalese ontwerpster en de haar ontwerpen zijn vooral gebaseerd op de gedachte dat mode duurzaam én eerlijk moet zijn. De stoffen die zij gebruikt in haar ontwerpen zijn via fair trade verkregen. En met al deze mooie uitgangspunten maakt zo ook nog eens geweldige bruidsjurken. Wij vinden de ‘Wallis in Love’-collectie voor 2013 in elk geval fantastisch! Deze trouwjurken zijn geïnspireerd door de chique stijl van Wallis Simpson, de geliefde van de voormalige Engelse koning Eduard VIII. De vernieuwende ontwerpen stralen glamour en doen denken aan het Hollywood van vroeger. Toch zijn ze modern én sexy

Kathryn rugzijde - Foto: Sanyukta Shrestha

Jurk ‘Kathryn’ uit de collectie is zowel van voor als van achter prachtig. De doorschijnende rug trekt de aandacht en hij valt perfect door de knoopjes aan de voorkant. Omdat de hele bruidsjurk met kant is bedekt, heeft hij een lekkere vintage feel.

Model ‘Milca’ is niet alleen beeldschoon, maar ook heel erg bijzonder door het materiaal: de stof is namelijk gemaakt op basis van melk! Toegegeven: wij weten ook niet precies hoe dat werkt, maar indrukwekkend is het wel!

Een van onze favorieten uit de collectie is toch wel de Wallis:

Wallis - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Wallis close up - Foto: Sanyukta Shrestha

Het is altijd bijzonder om bruidsjurken te zien die een perfecte balans vinden tussen twee uitersten: deze trouwjurk van organische zijde vindt het ideale midden tussen netjes en sexy. En dat is toch wat elke bruid wil?

Bessie - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Margie - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Margie rugzijde - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Alice - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Anne - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Elmira - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Marion - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Pearl - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Pippa - Foto: Sanyukta Shrestha

 

Rosalie - Foto: Sanyukta Shrestha

Wil jij ook een verantwoorde bruiloft? Er bestaan zelfs ‘vegetarische’ schoenen (ook verkrijgbaar in Nederland, onder meer bij Zalando). Andere manieren om een ‘groene bruiloft’ te organiseren zijn kiezen voor een vintage bruidsjurk of het maken van je eigen trouwdecoratie!

Originele auteur: Branwen

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie