Ecologische bruiloft? 2 tips voor milieuvriendelijke trouwkaarten

Meer lezen “”
Milieuvriendelijke Trouwkaart door L Hill via Flickr

KIES GROEN! Het is een opkomende trend om te kiezen voor milieuvriendelijke producten, zonder af te doen aan kwaliteit of stijl. Ook tijdens het voorbereiden van de bruiloft, wordt er door koppels steeds meer nagedacht over de ecologische voetafdruk die hun grote dag gaat achterlaten. Wij bij Zankyou kunnen deze trend natuurlijk alleen maar toejuichen. Met groen kies je tenslotte voor de toekomst en wat is er mooier dan dit uitgangspunt ook te gebruiken bij het plannen van je huwelijk? Neem bijvoorbeeld jullie trouwkaart. Hoe kies je een ecologische trouwkaart, zonder in te boeten aan stijl en inhoud? We denken graag met je mee, dus hierbij twee mogelijkheden:

Gerecycled papier. Trouwkaarten, maar ook naambordjes voor de tafelschikking of het menu voor het diner kun je laten afdrukken op gerecycled papier. Dat dit papier minder goed zou zijn dan nieuw papier, is een fabeltje. Ook in stijl doet het gerecyclede papier niet meer onder voor nieuw papier. Sterker, doordat er steeds meer aanbod komt,  zijn er geweldige, vernieuwende designs te vinden, gemaakt met een eco-vriendelijke techniek. Het kost wel wat meer, maar dat is het dubbel en dik waard als je het resultaat ziet en je er ook nog eens goed bij voelt. Weet je niet zeker of papier gerecycled is? Kijk op de volgende website hoe je het kan checken. Kijk voor meer ideëen om je kaarten zo milieuvriendelijk te houden hier:

Meer lezen “”
Trouwkaart op goedgekeurd FSC papier- Foto: weddingdesigns.nl

Online Uitnodigingen. De afgelopen jaren zijn veel websites opgedoken, waarop je online je trouwkaarten kunt versturen. Ok, het doet wellicht een beetje pijn afstand te doen van de papieren uitnodiging, maar dit is natuurlijk de meest milieuvriendelijke optie. En ook hierbij geldt, je hoeft niet in te boeten aan stijl of persoonlijkheid, je kunt de uitnodigingen helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Neem bijvoorbeeld de uitnodigingen die je via Zankyou.com kunt versturen. Eenmaal een bruiloftsite aangemaakt, kun je zeer gemakkelijk al je gasten uitnodigen voor je huwelijk en hun tussentijds ook up-to-date houden van alle praktische informatie over je bruiloft. Dus je hoeft ook geen routebeschrijving te versturen per post, dit staat allemaal op je website. Handig, tijdbesparend en bovendien zeer eco-vriendelijk!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie