Een 100% technologische bruiloft: Welkom in de toekomst!

Bruiloften zijn gebeurtenissen die veranderen in de loop der jaren. Vroeger bestond het uit de plechtigheid, een receptie en niet veel meer, maar met het verstrijken van de tijd zijn er interessante accessoires om de hoek komen kijken: luxe auto’s, dj’s, photocalls, om er maar een paar op te noemen. De stijlen veranderen ook: we duiken in het verleden met stijlen als vintage, bohochic of indutrieël en combineren de traditie met het moderne.

Zonder twijfel beïnvloedt deze stap in de tijd nog meer de bruiloften van de toekomst. Veel koppels hebben al besloten om nieuwe technologieën te gebruiken tijdens hun feest, waarbij hun evenement wordt omgetoverd tot een science fiction spektakel. Ontdek de kracht van de XXI eeuw en beleef een futuristische bruiloft, beetje bij beetje wordt het meer realiteit dan fictie. Ook interessant: de bruiloft van de toekomst, Hoe instagram jullie trouwalbum nog mooier kan maken! 

Foto: Días de Vino y Rosas

Electronische en audiovisuele uitnodigingen

Papier wordt steeds minder gebruikt. De opkomst van de computer, tablets, mobiele telefoon en E-book hebben ervoor gezorgd dat de manier waarop we informatie tot ons nemen is veranderd. Dat geldt ook voor de bruiloften. Audiovisuele uitnodigingen beginnen steeds normaler te worden. Er zijn ontelbare bedrijven die de uitnodiging van het aanstaande bruidspaar opnemen of zelfs filmen. Sommige verzinnen verhalen of nemen een mini-documentaire op. Allemaal hebben ze hetzelfde doel dat ze later via mail versturen.

Er zijn ook bedrijven die de techniek gebruiken om de realiteit uit te breiden. Maar, wat is dat de realiteit uitbreiden? Het gaat erom dat je virtuele elementen toevoegt aan iets tastbaars. Gebruik dus iets echts (een tafel, een gebouw, een straat…), de mensen kunnen de audiovisuele touch toevoegen. Als het aankomt op uitnodigingen, kun je ervoor kiezen een code op je klassieke uitnodiging te drukken. Wanneer je deze invoert op je telefoon of tablet, opent er vanzelf een boodschap van het paar die het verhaal op papier helemaal compleet maakt. Het toppunt van techniek! Bekijk hier de 6 alternatieven voor de standaard uitnodiging!

Film Society of Lincoln Center surprise matt damon ridley scott the martian

De nieuwe begeleider: de robot

In de XXI eeuw stikt het van de robots. Ga maar eens na: automatische kassa’s en intelligente stofzuigers, het slechts een begin. Het is daarom ook niet vreemd dat er tijdens bruiloften gerekend wordt op dit nieuwe vriendje, soms kan het ons leven makkelijker maken. Waar je hem wil inzetten is enkel de vraag: een speech, de ringen brengen of zelfs de bruiloft leiden! Oscar the Weddingbot is een voorbeeld van zo’n slim vriendje. Dus Terminator, R2D2 en WALL-E bereid jullie voor!

robot violin self pity cartoons & comics

Drone-reporters

In de afgelopen jaren hebben drones zich in alle facetten van ons leven gemengd. Eerst was de functie beperkt als vliegende spion voor geheime organisaties, maar vandaag de dag heeft de drone zijn intrede gedaan in de bioscoop en in de wereld van de geavanceerde speeltjes. Dus een drone kan zo maar een fotograaf of videograaf worden, want veel bedrijven bieden aan om met behulp van een drone je bruiloft vast te leggen vanuit een ander perspectief. Een drone zonder camera is als een bruiloft zonder vervelende schoonmoeder: het heeft geen enkel nut. Bekijk hier bruiloftfoto’s die gemaakt zijn met drones, ze zijn prachtig! 

Foto: Tu boda a medida

De magie van 3D-printers

Voor diegene voor wie techniek een ver-van-mijn-bed-show is, zijn de 3D printers een revolutie op het gebied van ontwerpen. Elke schets of design op papier en computer kan met deze fantastische machines worden omgetoverd tot een levend, drie dimensionaal iets.

Hoe gebruik je de printer voor bruiloften? Enkele belangrijke ingrediënten zoals cake zijn perfect te gebruiken voor de type technologie. Voer de informatie over de samenstelling van de taart in in een programma, vul de spuiten van de printer met de gewenste room en tadaa! Het resultaat kan zeer ontwikkeld zijn, praktisch onnavolgbaar voor de hand van de mens. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om je jurk te ontwerpen met behulp van een 3D-printer, je trouwringen, gerechten of andere elementen die je op je bruiloft nodig hebt. Alles met een ongeëvenaarde technische touch.

Streaming en crowdfunding

Facebook, software, Twitter en running zijn termen die iedereen wel eens heeft gehoord. Andere termen zijn daarentegen nog niet zo bekend en klinken voor een groot deel van onze samenleving nog als Chinees. Streaming is het overzetten van een audiovisueel bestand rechtstreeks vanaf het internet zonder dat je iets hoeft te downloaden vanaf je computer. Deze virtuele service is geweldig voor live-evenementen, zoals sportwedstrijden, prijsuitreikingen en natuurlijk je bruiloft! Als je oma niet kon komen omdat ze het de hele dag niet kon volhouden of omdat ze niet weg kon omdat er ineens een onverwacht pak sneeuw is gevallen, kan ze nog steeds jouw ‘ja, ik wil’ horen vanaf de bank in haar woonkamer. In Las Vegas kun je gebruik maken van deze apparatuur zodat je vrienden getuigen kunnen zijn van jouw rare fratsen!

Aan de andere kant hebben we crowdfunding. Dit betekent dat je mensen geld kunnen overmaken in kleine hoeveelheden om uiteindelijk een groter project op poten te zetten. Op deze manier kunnen mensen met een beperkt budget hun plan uitvoeren. Artiesten en politici vormen de grootste groep gebruikers. Maar waarom zou je jezelf niet in het diepe gooien en kijken wat de gulle gevers voor jouw bruiloft kunnen betekenen?

Foto: Lucía Romero

Hoewel veel van deze vernieuwingen lijken op Star Wars taferelen, beginnen enkele toch echt de wereld te veroveren. Dus blijf niet achter en update jouw bruiloft naar de virtuele wereld!

Auteur: Sherita Jager

Lees ook: 3 handige tools voor het organiseren van je bruiloft, bespaar tijd en geld!De beste weddingplanners geven advies voor een internationale bruiloft

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie