Een bruidskoppel met lef? Kies dan voor zwart/wit trouwfoto´s

Foto: Zwart/wit trouwfotografie van Wedding with a click

Ken je nog de trouwfoto´s van je ouders, heel statig en vast in het zwart/wit want vroeger waren kleurenfoto’s nog helemaal niet “in”. Vaak ook met een doek of schilderij als achtergrond want de techniek was er nog niet naar om met camera op pad te gaan. Gelukkig is dit nu heel anders, keus te over qua stijl. Toch zijn steeds vaker zwart/wit foto’s te zien in de trouwreportage. Maar hebben jullie wel eens gedacht aan de hele serie in zwart/wit? Ja, dan heb je wel wat lef nodig en kies je voor iets heel anders dan anders en het moet wel bij jullie als bruidspaar passen natuurlijk.

Foto: Zwart/wit trouwfotografie van Wedding with a click
  •  Waarom kiezen voor een zwart/wit trouwreportage?

De emotie van een zwart/wit foto komt anders over, de foto is krachtiger. Met behulp van de techniek van tegenwoordig kun je ook in de zwart/wit fotografie de sfeer daar accentueren waar je wilt. Dit kun je zeker aan de fotograaf over laten. Zwart/wit trouwfoto’s zijn tijdloos en vervelen minder snel dan de kleurenvariant. Zwart/wit geeft een rustiger beeld en past in ieder interieur. Je kunt het bijna exclusief noemen.

Foto: Zwart/wit trouwfotografie van Wedding with a click

Een serie zonder kleur kan heel stoer zijn of super romantisch zijn, omdat je niet meer wordt afgeleid door alle kleuren om je heen. Het vraagt van de fotograaf wel een aanpassing want deze krijgt ineens de mogelijkheid op heel andere details te focussen.

Foto: Zwart/wit trouwfotografie van Wedding with a click

Ik hoor jullie bijna denken, ja maar die mooie cupcakes met hun mooie vrolijke kleuren dan? Dat zie je natuurlijk niet meer terug in een zwart/wit foto, maar de fotograaf zal dan extra letten op details, dat mooie krulletje van de topping, de details van de versiering. Schaduwen en lijnen spelen een grotere rol in zwart/wit trouwfotografie en daar kan een fotograaf heel mooi gebruik van maken. Ook met drukke achtergronden zoals in een stadscentrum geeft het weglaten van kleur een veel rustiger beeld.

Foto: Zwart/wit trouwfotografie van Wedding with a click
  • Wanneer kies je voor een volledige trouwreportage in zwart/wit?

* Als jullie iets anders dan anders willen
* Als jullie van een stoere en krachtige uitstraling houden
* Als jullie een beetje lef hebben
* Als jullie kiezen voor tijdloos en exclusief

 


 

Guest blogger: Wedding with a click Willeke Brouwer is expert op het gebied van zwart/wit trouwreportages.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie