Een bruiloft.. Help! Wat moet ik aan?

avondjurken1Meer lezen “avondjurken1”
Foto: Zalando.nl

Sommige vrouwen staan te popelen bij het ontvangen van een uitnodiging voor een bruiloft, maar voor anderen levert het een berg stress op: wat moet ik in godsnaam aan? Val jij in de laatste categorie, lees dan snel verder. Deze tips en tricks zorgen ervoor dat jij er spetterend, maar gepast uitziet op de eerstvolgende bruiloft!

avondjurken2Meer lezen “avondjurken2”
Foto: Zalando.nl
  • Spelregels bij een bruiloft

De tijd van de formele avondkleding tijdens een bruiloft is voorbij. De dresscode is tegenwoordig vooral ‘feestelijk’. Vrouwen komen prima voor de dag in een leuk cocktailjurkje of een mooie avondjurk. Er zijn echter wel twee belangrijke spelregels. Draag ten eerste geen zwart of wit. Het is geen begrafenis en je wilt ook niet aangezien worden voor de bruid. Kies ook niet voor kleuren als crème of ivoor. Er zijn genoeg andere, feestelijkere kleuren om uit te kiezen. Zorg er ten tweede voor dat je niet te uitdagend gekleed bent. Het is immers niet de bedoeling dat je de show steelt (of de bruidegom). Op sommige uitnodigingen heeft het bruidspaar echter al een dresscode aangegeven, pas je in dat geval daaraan aan!

avondjurken3Meer lezen “avondjurken3”
Foto: Zalando.nl
  • Welke schoenen?

Maak je outfit compleet met een mooi paar schoenen. Ga je voor pumps, houd er dan wel rekening mee dat je wellicht veel moet staan (en dansen). Een optie is om platte schoenen mee te nemen in je tas. Zo kun je je mooie pumps halverwege de avond inruilen voor een comfortabelere exemplaar. Houd jij het niet uit op hoge hakken? Ga dan voor nette laarzen, ballerina’s of sandaaltjes.

avondjurken4Meer lezen “avondjurken4”
Foto: Zalando.nl
  • Accessoires om je outfit af te maken

Zorg voor een mooie tas voor bij je outfit. Less is hierbij more. Een kleine clutch staat een stuk chiquer dan een grote hutkoffer. Ten slotte zijn er nog de sieraden. Kies voor één eyecatcher en houd de rest rustig. Laat de sieraden aansluiten bij de rest van je outfit. Draag je een strapless jurk? Kies voor een opvallende ketting. Draag je je haar opgestoken? Ga dan voor mooie, grote oorbellen. Een bruiloft in het verschiet en op zoek naar een stijlvolle outfit? Kijk op Zalando´s pagina speciaal gericht op avondjurken.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie