Een gegarandeerde “Good Hair Day” op jouw bruiloft met deze tips!

De grote dag is aangebroken! Je jurk zit als gegoten, je make-up zit prachtig en alles loopt precies volgens schema. Maar dan.. je haar!

Het is de grootste nachtmerrie van elke bruid: je haar wil niet op je trouwdag! Na uren van styling ben je nog steeds niet tevreden. Dat risico wil je natuurlijk niet lopen. Zankyou heeft een aantal belangrijke tips voor je waardoor een Perfect Hair Day gegarandeerd is.

Credits: BruidBeeld

Voor de bruiloft

In de weken en maanden voorafgaand aan je bruiloft zijn er een aantal dingen waar je goed over na moeten denken om onnodige “haarstress” te vermijden. Als je je haar goed verzorgd en regelmatig laat knippen dan is dit de beste basis voor een beeldschoon bruidskapsel op je trouwdag. Lees de volgende belangrijke tips goed door:

Experimenteer niet met kleuren

Dit is de belangrijkste regel. Als je al gelukkig was met je haarkleur waarom zou je dan ineens hiermee gaan experimenteren voor je trouwdag? Dit is echt onnodig en kan bovendien averechts werken. Het (meerdere malen) kleuren beïnvloed de kwaliteit van je haar waardoor het droog en pluizig kan worden en lastig wordt om weer in goede conditie te krijgen voor op je trouwdag.

Kies geen nieuwe haarstijl

Natuurlijk wil je dat je aanstaande  én je gasten onder de indruk zijn van jouw bridal looks, maar dat betekent niet dat je daarom een totaal nieuwe haarstijl moet uitproberen of een volledige transformatie moet ondergaan. Het mooiste is namelijk dat je jezelf kunt zijn op je trouwdag en je je niet ongemakkelijk voelt bij een stijl die eigenlijk helemaal niet bij je past. Kies dus niet voor een rol, maar kies voor being yourself.

Credits: Dario Endara

Het proefkapsel

Het valt aan te bevelen om een professioneel haar- en/of make-up stylist te vragen die in overleg met jou tenminste één proefkapsel en make-up uitprobeert. Op de dag zelf is daarvoor namelijk geen tijd meer en neemt de stress alleen maar toe. Neem in jullie draaiboek voldoende tijd op voor het bruidskapsel en de bruidsvisagie. Je kunt in overleg met de bruidszaak nog proberen om met het gekozen proefkapsel ook je jurk te passen zodat je het complete plaatje ziet. Neem een of twee van je beste vriendinnen mee en laat hen ook wat foto’s maken en gun jezelf de tijd om een beslissing te nemen over je kapsel en visagie.

Credits: BruidBeeld

Je trouwdag

Was je haren bij voorkeur de avond voor je trouwdag en niet op de dag zelf. Je haar is dan soepeler en flexibeler tijdens het stylen en het bruidskapsel blijft langer mooi.

Haarlak

Voor welk bruidskapsel je ook kiest…vergeet de haarlak niet! Je bruidskapsel moet de hele dag én de hele avond mooi blijven. Zorg voor voldoende én voor een goede kwaliteit haarlak.

Credits: de Kievit Bruiloften

Weer – en waterbestendig

De haarlak zal ervoor zorgen dat je haar tegen (onverwacht) slecht weer bestendigd is, maar zorg ervoor dat jullie ceremoniemeester een paraplu of een lichte doek standby heeft waarmee je je kapsel kunt beschermen mocht het hard gaan waaien of regenen.

Gelukkig is met deze tips een Bad Hair Day makkelijk te voorkomen zodat je haar er prachtig uitziet op jouw grote dag! Voor tips om je make-up er vlekkeloos uit te laten zien kun je bij ons de beautytips van 3 topvisagisten voor jouw droomdag lezen!

Auteur: Inge de Regt-Janssen – theway2yourwedding

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie