Een geslaagd homohuwelijk: tips voor decoratie & kleding

Mooi vrouwelijk bruidspaar (c) Michelle Turner Photography

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Hartstikke leuk maar het betekent tevens veel geregel. Dat is een behoorlijke uitdaging voor een hetero stel, laat staan voor een homo koppel. Gelukkig valt het in Nederland, in tegenstelling tot andere landen, relatief mee. Er zijn veel landen waar het homohuwelijk (nog) niet erkend wordt. Nederland was het eerste land ter wereld waar mensen van gelijk geslacht konden trouwen. Dat was in april 2001. Sindsdien hebben ook andere landen het homohuwelijk gelegaliseerd en is het in vele landen algemeen geaccepteerd.

Wij zetten wat tips voor een geslaagd homohuwelijk op een rijtje. Laten we wel vooropstellen dat een bruiloft, los van of het een hetero of een homo stel betreft, een zeer persoonlijke bedoening is. Je zult dus eerst goed moeten nadenken over wat belangrijk is voor jullie. Zijn er elementen die absoluut niet mogen ontbreken op jullie bruiloft? Is er misschien een bepaald thema dat jullie graag zouden invoeren in de feestelijkheden? Gaan jullie voor een hoofdkleur in de decoratie van jullie bruiloft?

Een in pak, een in een jurk (c) Diana Rothery

Als het bruidspaar twee mannen zijn, zal een trouwpak de meest voor de hand liggende bruidskleding zijn. Hierbij is de stijl keuze geheel persoonlijk. Jullie kunnen de pakken wel mooi op elkaar laten aansluiten, of de accessoires zoals de stropdassen of boutonnière. Ook zou het leuk kunnen zijn als een van jullie voor een gekleurd trouwpak kiest en je partner voor een zwart of donkergrijspak met een gekleurd accessoire.

Als het een lesbische bruiloft betreft, dan wordt het kiezen. Doen jullie beide een bruidsjurk aan, beide een trouwpak, of gaat een van jullie in een jurk en een in een trouwpak? Twee bruidsjurken bij elkaar is vrouwelijk en romantisch. De keuze zal onder andere afhangen van het thema van jullie huwelijk.

Wat de pakken betreft zijn er prachtige vrouwenpakken te verkrijgen maar er kan natuurlijk ook een pak op maat gemaakt worden. Harman Hay is een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte bruidskleding en veel ervaring heeft in lesbische trouwkleding.  Hier kun je een mooi voorbeeld zien van een bruidsjurk (zwart!) en een trouwpak op de stoere bruiloft van Babette en Suzanne. De kleding kan overigens ook prima aangeschaft worden in de reguliere bruidswinkels.

Kaarten voor een homohuwelijk via www.kaartje2go.nl, credits met de klok mee: (c) Daphnevanderzanden(c) Curlpower, (c) he5ter, (c) Nathalie Antalvari

De thema’s van trouwkaarten en andere accessoires voor bruiloften van dezelfde sekse worden al snel vrij saai en repetitief: twee bruidegommen in smokings, twee hoge hoeden, twee bruiden in witte trouwjurken. Bij Kaartje2go hebben ze een apart en leuk assortiment trouwkaarten voor homohuwelijken.

Voor de bruidstaart zijn er tegenwoordig heel veel leuke taart toppers met twee bruidegommen of twee bruiden. Als jullie niets naar jullie smaak kunnen vinden, is er altijd de mogelijkheid om de poppetjes niet als stel maar los te kopen. Op die manier kunnen alle mogelijke combinaties gemaakt worden. Bij Geluk in de liefde kun je ook geinige taarttoppers op maat laten maken.

Leuke decoraties voor een homohuwelijk. Origami taarttopper © localcolorist via Etsy, Save the date stoffen kaarten © art8meup via Etsy, regenboogrozen bruidsboeket © happyrozen.nl, lesbische taarttopper © taarttoppers-en-gastenboeken.nl

Behalve de traditionele poppetjes zijn er natuurlijk vele andere mogelijkheden als homo cake toppers. Zankyou vond bijvoorbeeld bij Etsy de origami kraanvogels, hierboven op de foto, in de welbekende regenboogkleuren erg smaakvol en subtiel. Etsy is een goudmijn wat betreft originele huwelijksdecoratie, ook op het gebied van homohuwelijken.

Als hulpmiddel voor de voorbereidingen kunnen jullie bij Zankyou een eigen gratis bruiloftsite maken met een online cadeaulijst. Veel plezier met de voorbereidingen en geniet van jullie grote dag!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie