Een origineel menu op je bruiloft: hapjes, retro en creatief!

Hapje: biefstuk met chips met eenwarme mierikswortelcrème - Foto: courtesy of Tapenade.

Creativiteit is het sleutelwoord voor menu´s op bruiloften dit jaar. We laten tradities meer varen en kiezen voor een persoonlijke aanpak en daar horen creatieve en speelse gerechtjes bij! Formele, sit down dinners zijn uit, informeel dineren is in. Om je te helpen een speels menu samen te stellen doen we een paar suggesties voor het bruiloftsmenu van 2012:

1. Relax and enjoy! Lekker dineren op een casual manier, bijvoorbeeld met een buffet, rustieke gerechten of eten dat je in één kom kan serveren (chinees, thais) zijn helemaal hot dit jaar. Je kunt lekker rondlopen tijdens het eten, wat zorgt voor een relaxte sfeer. Vooral belangrijk is dat je een goede mix aanbiedt van vlees, vis en vegetarisch zodat iedereen aan zijn trekken komt. Populair voor de éénkomsmaaltijden zijn gekookte lam met rode ui en kardemom, geroosterde honingmeloen met geroosterde zaadjes, geroosterde rode poon met walnoten en koriander aardappel, kip gemarineerd in kokos en lime chilli of koriander met limoengras en plakrijst. Je kunt mooie stukken vlees bereiden en in plakken opserveren, met bijgerechten erbij, zodat de gasten zelf kunnen opscheppen.

2. Retro food á la chic. Maak traditionele favorieten uit je jeugd weer helemaal hip met een kleine aanpassing: serveer erwtensoep met de beste worst in een hippe kom, serveer pannenkoejes met lekkere vis en een sausje, of ga aan de gourmet maar zorg ervoor dat het vlees en vis van perfecte kwaliteit is en je een paar eye cather spiesjes en mooie groente gerechten voorbereid.

Retro Food Chic. Foto: courtesy of Tapenade.

3. Kies voor een desserttafel in plaats van een keuze uit drie deserts. Dit zorgt voor een lust voor het óóg en de maag! Je kunt al je favorieten opnemen: cupcakes, mini cheesecakes, chocolate brownies, appeltaart, … Je gasten zullen ervan smullen en door de kleine porties zullen ze ook nog puf hebben om te dansen!

Miniature desserts. Foto: courtesy of Tapenade.

4. Serveer een aantal originele kleine tapas – je biedt ze aan als borrelhapje, voorgerecht of nagerecht en het geeft je gasten wat om over te praten. English style: een krant als hoorntje voor fish en chips, kleine lapjes biefstuk met chips en mierikswortelcrème, of tiramisu chocolade cups met miniatuur ijshoorntjes.

Kleine hoorntjes fish and chips. Image courtesy of Tapenade.

5. Samen ontbijten! Zeker leuk als je eind ochtend trouwt en daarna meteen door wilt feesten. Kies voor een Engels ontbijt met verse jus, pancakes en wafels. Een unieke ervaring voor de gasten. Bij Tapenade hebben we een dessert ontwikkeld die perfect linkt aan dit samen ontbijten idee: een echte eierschaal gevuld met créme brulée en biscotti´s.

Artikel door Zankyou Guest Blogger: John Hearn, Executive Cheffood design en event management bij het Engelse bedrijf Tapenade

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie