Een trouwjurk laten ontwerpen: hoe wordt het zo mooi als op de tekening?

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Foto: Embrace Mode - Schetsen kennismakingsgesprek Niki en uitwerking schetsen

Een bruidsjurk laten ontwerpen vergt een behoorlijke portie geloof. De vorige keer schreven we over het schetsen en hoe bruidsjurken eigenlijk op papier ontstaan. Maar hoe weet je nu of je jurk er in werkelijkheid net zo uit gaat zien als op de tekeningen? Je moet er maar net op vertrouwen dat je het ontwerp door de juiste mensen laat uitvoeren, dat ze voldoende vakmanschap hebben om hun getekende belofte waar te maken.

Gelukkig is het ontwerpen van een bruidsjurk een soort groeiproces. Vaak wordt ook wel gesproken van co-creatie, samen iets maken. Als klant speel je de belangrijkste rol, jouw stem is doorslaggevend en het zijn jouw wensen die werkelijkheid moeten worden. De ontwerpers en makers nemen je als het ware bij de hand in dat proces.

" src="http://asset1.zankyou.com/images/mag-post/9de/a9e7/685//-/nl/wp-content/uploads/2012/10/Voorbeelden-van-wat-de-bruid-leuk-vond-e1349773447240.jpgMeer lezen “" src="http://asset1.zankyou.com/images/mag-post/9de/a9e7/685//-/nl/wp-content/uploads/2012/10/Voorbeelden-van-wat-de-bruid-leuk-vond-e1349773447240.jpg”
Foto: Embrace Mode - Voorbeelden van wat de bruid leuk vond

Met de schets krijg je een goed beeld van wat je jurk gaat zijn en met detailtekeningen nog meer. Gelukkig blijft het daar niet bij en zijn er nog meer hulpmiddelen die bijdragen aan het vertrouwen op de goede afloop; die schitterende bruidsjurk. Een belangrijk onderdeel van het maakproces is namelijk de toile. Toile is een Frans woord en er wordt een katoenen proefmodel mee aangeduid dat wordt gemaakt voor het knippen in de dure stoffen begint. Met behulp van de toile kun je ervaren hoe je jurk gaat zitten, of alle details op de juiste plaats vallen en of de ontwerpers goed naar je geluisterd hebben! Het mooie van een toile is ook dat je deze kunt aanpassen, het ontwerp is in deze fase namelijk nog niet definitief. Dus als die verlaagde taille toch niet zo mooi uitvalt als op de tekening, dan kan er nog mee worden geschoven.

Als je tevreden bent met de toile wordt pas het uiteindelijke patroon gemaakt. Hiermee wordt de stof waarvan je jurk gemaakt wordt geknipt. De volgende stap is eigenlijk het eindproduct, een speciaal voor jouw gemaakte bruidsjurk!

REFE20110722-470Meer lezen “REFE20110722-470”
Foto: Fotorob.nl
REFE20110722-2788Meer lezen “REFE20110722-2788”
Foto: Fotorob - Niki in de jurk met te gave comboylaarzen!

De jurk op de foto’s en de tekeningen is gemaakt voor Niki. Ze is fotografe met een sterk en uitbundig karakter en veel gevoel voor stijl. Van haar aanstaande had ze supergave cowboylaarzen met luipaard print gekregen, gemaakt van pony skin. Voor haar stond het vast: Deze zou ze ook gaan dragen op haar bruiloft! Dan moet je geen allesverhullende jurk hebben die reikt tot de vloer. Een ander punt was dat ze op haar rechterknie een litteken had wat ze niet altijd in beeld wilde hebben.

REFE20110722-880Meer lezen “REFE20110722-880”
Foto: Embrace Mode

Zo ontstond het assymmetrische design met de split die één prachtig been vrij laat. Het lijfje is heel romantisch; zijde met frans kant eroverheen. De rok is weer uitbundig en stoer met gescheurde tule, organza en kant op een onderlaag van zijde met een speciale verrassing: de lange sleep met stukken gekleurde tule kan eraf zodat een kort ballonvormig jurkje overblijft! Daarbij nog een passende bolero van fijne zijde organza met afwerking van gescheurde repen van dezelfde stof en een birdcage sluiertje bewerkt met kant.

Hopelijk inspireert het om eens te praten met een ontwerper, want wat is er mooier dan een jurk zo uniek als jijzelf?

Fotocredits: Fotorob


 

Guest blogger: Embrace mode Emma & Hilbrand zijn expert op het gebied van het ontwerpen van avond- en bruidsmode.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie