Een trouwpak voor de man kiezen: hoe pak je het aan?

Een bruidegom in trouwkostuum - Foto: Charlot West

Bij de keuze voor een trouwkostuum is de allerbelangrijkste voorwaarde dat jij op je trouwdag het gevoel hebt dat je de meest sexy bruidegom ter wereld bent! Oftewel: het trouwpak geeft je zelfvertrouwen. In dit kostuum wil jij je aanstaande vrouw laten zien waarom ze met jou trouwt. Het kiezen van een trouwpak is dus vooral een gevoelskwestie. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Waar ga je trouwen?

Ga je trouwen in de kerk? Dan is een opengeknoopt overhemd of een paar kekke gekleurde schoenen net iets teveel van het goede. En op een strandbruiloft verschijn je niet in een serieus driedelig zwart kostuum. Na het passen van een berg kostuums denk je misschien dat een ruitje of een felle kleur een goed idee is, op de grote dag kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat je dit beter voor carnaval had kunnen bewaren. Zorg dus dat je een stijlvol trouwpak kiest.

Durf jij voor kleur te kiezen? - Foto: Tim Parkinson via Flickr, creativecommons.org/licenses/by/3.0/
  • Kleur bekennen

Zorg dat de kleur van het trouwpak past bij je huidskleur, haarkleur en kijk tijdens het passen van de pakken wat de kleur met je doet. Krijg je een vermoeid gezicht of begin je juist te stralen? Laat je adviseren maar luister ook naar jezelf: jij bent degene die gaat trouwen! Vraag of je (schoon-)moeder of iemand anders die je helpt bij het kiezen van het trouwpak een staaltje van de stof van de bruidsjurk van je aanstaande mee te nemen, zodat de kleuren hierop afgestemd kunnen worden.

  • Figuur van de bruidegom

Kies een trouwkostuum dat past bij je lichaamsbouw. De slanke man gaat voor een getailleerd pak en de gespierde man kan beter zuinig zijn met de schoudervulling. De kleine bruidegom komt tot zijn recht in een jasje met borstzak en een knoop en ben je de 1.90 meter gepasseerd, kies dan voor een jasje met zakken. Laat je ook adviseren over het patroon van de stof.

Wie de schoen past... - Foto: vanaf linksboven met de klok mee Eugenio Wilman, Just Jefa, Tenth Muse Photography, Corey Ann Photography
  •  Accessoires

Waarschijnlijk heb je niet bezuinigd op de aanschaf van je trouwpak dus verpest het niet door er de verkeerde schoenen onder te dragen. Er zijn zelfs zaken gespecialiseerd in trouwschoenen voor mannen. Zorg ervoor dat je trouwpak, schoenen, overhemd, das en manchetknopen een geheel vormen. Het getuigt van stijl als je schoenen en riem van hetzelfde leer gemaakt zijn en als je sokken dezelfde kleur hebben als je schoenen of het pak. Ook is het juiste ondergoed een must! Met een strakke boxershort voorkom je dat de randen zichtbaar zijn onder je broek. Onder een donkere broek hoort donker ondergoed, en voor een lichte broek uiteraard licht ondergoed. Ruimvallende boxershorts met lollige afbeeldingen zijn niet toegestaan tijdens de huwelijksnacht

Wil je meer inspiratie opdoen voor de keuze van je trouwkostuum? Bezoek een trouwbeurs of maak een afspraak bij een gespecialiseerde kledingzaak.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

dropshot2002
27 jan 2012

Zelf bij Oger geweest voor een trouwpak. In een keer helemaal goed en op maat gemaakt! Dat is een absolute aanrader.

Antwoorden
sitevisinfo
6 feb 2012

Hey!!! Zeer interessant artikel. Ik ga binnenkort trouwen, en kan alle tips gebruiken;) Ik heb onlangs nog een goede website gevonden waarop je zeer nuttige formele kleding tips voor heren kan vinden (voor bruiloften, maar eveneens voor andere evenementen). Op MijnSmoking kan je een praktische kledinggids raadplegen en je kan er ook smokings, overhemden, gilets, formele schoenen en veel meer kopen! Zeker even bekijken!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie