EK 2012 op Zankyou: NL-DL designer strijd

Om weer in de voetbalstemming te komen voor de wedstrijd vanavond, Nederland tegen Duitsland, hebben mijn Duitse collega en ik zelf ook een wedstrijdje bedacht. Ieder kiest een top designer uit eigen land en we beoordelen ze op 3 punten: originaliteit, draagbaarheid en persoonlijke stijl (vinden we het wel móói?). May the best designer win!

V&R wedding dresses2Meer lezen “V&R wedding dresses2”
Viktor & Rolf bruidsjurken (2011 collectie) - Foto: Viktor & Rolf

Na even dubben, heb ik gekozen voor de top designers Viktor & Rolf. Deze jurken komen uit het jaar 2011, hopelijk mogen we ons binnenkort verheugen op nieuwe jurken van de hand van V&R!

Onze Duitse bondscoach in de vorm van collega Karina heeft gekozen voor Duitse designer Kisui, een jong bruidsmerk dat vakkundig elegante, sophisticated bruidsjurken ontwerpt.

PicMonkey-Collage2-500x272Meer lezen “PicMonkey-Collage2-500x272”
Kisui Bruidsmode (2012 collectie) - Foto: Kisui
  • Originaliteit

Duh! Dat is natuurlijk een schot op open doel! De jurken van V&R zijn verreweg origineler. Door het materiaalgebruik worden de jurken haast futuristisch en de jurken geven de bruid to be een machtige, grootse uitstraling, iets wat je niet vaak ziet in de bruidsmode. De Kisui jurken zijn zeker niet onorigineel, de details maken veel goed, maar ze komen toch echt tekort om Viktor en Rolf bij te kunnen benen. 1-0 voor Nederland!

  • Draagbaarheid

Hmmm. Tja. Uhm. Eerlijk gezegd zijn de jurken van V&R natuurlijk niet zeer praktisch, zie je jezelf al op de dansvloer staan met één van bovenstaande exemplaren? Juist. En dan hebben we het nog niet eens over de prijs, ook al zou je hem wíllen dragen, dan moet je wel van goede huize komen wil je deze dress kunnen scoren. Vooruit, we moeten hier toch echt onze meerdere erkennen, de Kisui jurken zien er heerlijk licht en draagbaar uit. Ideaal ook voor een strandhuwelijk én te dragen tijdens zowel de ceremonie als het feest. Absoluut een punt voor Kisui Bridal en dat maakt 1-1, gelijk stand.

Wát een spanning, wat een strijd! 2 minuten voor het fluitsignaal kunnen we nog winnen op Persoonlijke stijl!

  • Persoonlijke stijl

Noem me nationalistisch, maar ik ga voor de volle 100% voor Viktor & Rolf. Ik vind dat ze lef hebben en vernieuwend zijn, iets wat je in de bruidsmodewereld niet al te vaak tegen komt. Punt voor Nederland! Maar guess what: collega Karina gaat voor Kisui! Ja, dat schiet lekker op. Ik citeer: schlichte brautkleider mit viel stil und charme. (Sobere bruidskleding met veel stijl en charme). Dus ook een puntje extra voor Duitsland.

De einduitslag: 2-2. Laten we hopen dat onze jongens vanavond wél de winst binnenhalen…

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie