Fashion hoogtepunten van het INTERBRIDE 2016 – jonge ontwerpers

De toonaangevende vakbeurs voor bruiloften, bruids-en mode-evenement INTERBRIDE heeft ook dit jaar weer de meest talentvolle jonge ontwerpers uit heel Europa aangetrokken. We hebben veel ontwerpen gezien – en nu zijn we bij de vijf laatste kandidaten aangekomen die hun ontwerpen mogen presenteren op de INTERBRIDE van 25-27 juni in Düsseldorf :

Foto: INTERBRIDE

Nieuws uit de bruiloft industrie – De INTERBRIDE 2016

Düsseldorf, de Duitse hoofdstad van de mode, is ook dit jaar weer een verzamelplaats voor bruiloft leveranciers en deskundigen uit Duitsland, Europa en de rest van de wereld. De innovaties, trends en nieuwe ideeën uit de bruiloft wereld zijn hier te bewonderen. In het Exhibition Centre van de Internationale Beurs in Düsseldorf kan je alle trends uit de wereld van bruiloften, bruids en feestelijke mode in 2016 zien van 25 tot 27 juni.

Foto: INTERBRIDE

Het platform voor jonge ontwerpers uit heel Europa

De INTERBRIDE 2016 is één van de meest bekende beurzen in Europa en geeft nu voor het tweede jaar op een rij creatieve ontwerpers de kans om hun collecties te presenteren aan het professionele publiek, fabrikanten en internationale vertegenwoordigers van de media. De beurs, begonnen is in het najaar van 2015, is een beroep op getalenteerde jonge ontwerpers die een breed publiek willen om hun ontwerpen te presenteren.

Wat draagt de bruid van morgen? Wat zijn de innovatieve trends wat betreft huwelijken in het jaar 2016/2017? Welke ideeën zijn volledig nieuw en indrukwekkend? Vijf jonge ontwerpers van INTERBRIDE 2016 zullen nu een antwoord op deze spannende vragen geven – omdat zij zijn geselecteerd om hun creaties te presenteren op de INTERBRIDE van dit jaar in de Avenue van Emoties, een compleet nieuw concept. De centrale boulevard loopt door beide hallen, bekleed met mooie tentoonstellingen, ontspannen plekken, koffiebars en sierlijke bloemdecoraties. Na onderlinge discussies met andere ontwerpers en bruiloft experts ontvingen de jonge ontwerpers feedback, opbouwende kritiek en veel nieuwe ideeën en inspiratie voor hun toekomst bruidscollecties.

Foto: INTERBRIDE

De INTERBRIDE en vakmensen

Alle jonge ontwerpers in de selectie hebben een ding gemeen: ze houden van mode, zitten vol met creativiteit en karakteriseren hun ontwerpen voor de trends van morgen. Het deskundige publiek is net zo geïnteresseerd in innovatieve bruidsmode als de bruid zelf – en dat is waarom het belangrijk is voor de jonge ontwerpers om in het begin van hun carrière met fabrikanten, retailers en media in contact te komen met het oog op toetreding tot de markt met de bruidscollecties.

Foto: INTERBRIDE

De talenvolle jonge ontwerpers in de schijnwerpers

Deze vijf beginnende ontwerpers uit heel Europa werden geselecteerd door de INTERBRIDE op basis van creativiteit, innovatie en de haalbaarheid van hun creaties: VC Couture, Erlenn, Lola Cuello, Eleni Konti & COUTURE STUEN. We interviewden de jonge ontwerpers, hebben ze leren kennen en zijn erachter gekomen wat ze het meest fascineert over de wereld van bruidsmode:

VC Couture

Achter de Bridal Label VC Couture zit Verena Christmann, een Duitse bruidsmodeontwerper, op maat gemaakte bruiloft en avondjurken trekt creëert ze al een aantal jaren in haar eigen studio voor haar klanten. Met haar team, creëert ze ravissante stukken – die steeds meer en meer populariteit in de afgelopen weken en maanden hebben gekregen. De klanten willen perfect zittende kleding – zij het als een bruids of bruiloft gast en, bovenal, de pasvorm, het ontwerp en de uitzonderlijke kleuren spelen een belangrijke rol. De ontwerper wil met haar creaties voldoen aan de dromen van haar klanten en het scheppen van een unieke creatie voor feestelijke gelegenheden .

Foto: VC Couture
Foto: VC Couture

Om deze reden heeft zij als jonge ontwerper een plekje in de INTERBRIDE gewonnen. Omdat de internationale bruiloft beurs de perfecte manier voor VC Couture om meer publiek en bekendheid te werven. Voor de creatieve mode-ontwerper, is het belangrijk om dit zeer bijzondere gebied van customer care trouw te blijven. Zoals al werd gezien in vele bruids modehuizen zul je volgend jaar een deel van de VC Couture collectie kunnen bewonderen, dit is een droom voor Verena Christmann die uitkomt.

Elke productie is uniek. Elegantie, stijl, verfijning en smaakvolle details van parels, veren en tule. Strakke lijnen gecombineerd met speelse elementen. Een vleugje retro overgebracht naar het heden. Innovatief, bevallig, gemakkelijk – anders – alles wat VC Couture belichaamt. VC Couture

Foto: VC Couture

Erlenn

Valentina Wally Späth en Natalia Stangl Meier zijn de twee ontwerpers achter het bruidsmode label Erlenn, opgericht in Florence. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de Master studie in Florence en voelden zich meteen als twee handen op een buik: Beiden delen dezelfde passie voor mode, trends en innovatieve creaties. Omdat de INTERBRIDE een van de belangrijkste bruidsmode festivals en huwelijks beurzen in Europa is, was het duidelijk voor beiden dat zij hun creaties op de INTER BRIDE zouden laten zien. Voor de twee jonge modeontwerpers is vooral de groei van hun label in high fashion en haute couture erg belangrijk.

Foto: Erlenn

De superieure ontwerpen van Erlenn zijn voorzien van een unieke stijl en uitzonderlijke details die zijn ontworpen met zorg. Uniciteit is de belangrijkste basis voor de ontwikkeling van de huidige Erlenn Bridal Collectie uit Florence.

Wij ontwerpen trouwjurken met aangepaste borduurwerk dat een heel speciaal gevoel aan onze klanten geeft. Nauwsluitende jurken met de hand geborduurde ornamenten – Juist deze combinatie maakt bruiden helemaal gelukkig. Je glijdt in een absoluut unieke trouwjurk, die de bruid helpt om optimaal te genieten van de kostbare moment bij het altaar. Erlenn

Foto Erlenn
Foto: Erlenn

Eleni Konti

Haar grote passie is mode en dat werd Eleni Konti al op jonge leeftijd duidelijk – ze is een geboren modeontwerper, die met hart en ziel unieke kledingstukken ontwerpt. En zij is niet de enige in haar familie met dit talent, want naast haar overgrootvader was ook haar oma beheerst in het handwerken en geinspireerd door het werk van haar oma ontpopt ze zich al op vroege leeftijd als creatief modeontwerpster. Tijdens haar studie op de mode opleiding, bij haar werk in bruidsateliers en tijdens haar samenwerking met andere ontwerpers – overal valt Eleni Konti op door haar gevoel stijl en uitstraling tijdens het ontwerpen van nieuwe bruidsjurken.

Eleni Konti Brautmode. Foto: Martin Strauss Photography
Eleni Konti Brautmode. Foto: Martin Strauss Photography

Dat al haar collecties zijn gekenmerkt door haar personal touch en dat mode haar passie is, zorgden er al snel voor dat ze op INTERBRIDE haar collectie mocht introduceren. Voor Eleni Konti is het belangrijk om haar mode portfolio voortdurend uit te breiden en contacten te leggen met andere bruiloft leveranciers en ontwerpers. Bij een onvergetelijke bruiloft hoort ook de perfecte trouwjurk en precies deze ontwerpt Eleni Konit met veel passie, zorg en creativiteit.

Ik wil dat elke bruid weet dat haar trouwjurk met liefde is gemaakt voor dit unieke en belangrijke moment in haar leven, gecreeërd door een ontwerper die met passie aan elk nieuw model werkt en haar best doet om haar klanten tevreden te stellen. Eleni Konti

Eleni Konti Brautmode. Foto: Martin Strauss Photography

Lola Cuello

Fantastische bruidsmode rechtstreeks uit Spanje - Lola Cuello –  geboren in Valencia en uiteindelijk door haar passie terecht gekomen in Barcelona. Daar studeerde ze aan het ICM Fashion Institute en kwam zo in aanraking met de Modewereld en al snel waren haar eerste stappen als professioneel ontwerpster gemaakt. Haar filosofie is direct en authentiek: Lola wil graag met haar collectie de individuele stijl van bruiden bevorderen en realiseert dit door moderne hoge kwaliteitsstoffen te combineren met traditionele vormen en deze als unieke ontwerpen op de markt te brengen. Na 8 jaar in Barcelona besloot ze weer terug te gaan naar Mallorca waar ze haar kindertijd doorbracht en nu al voor meerdere jaren haar nieuwe projecten realiseert.

Foto: Lola Cuello
Foto: Lola Cuello

Met haar passie en inzet heeft ze tot nu al veel bereikt en vrouwen in heel Spanje en Europa verrast met haar Lola Cuello Prêt-à-Porter collectie. Naast de allerdaagse mode gaat haar hart uit naar eigenzinnige bruidsmode. Momenteel werkt ze in haar eigen atelier en ontwerpt adembenemend mooie bruidsjurken, haar eerste collectie zal gepresenteerd worden op INTERBRIDE. De spaanse ontwerpster verheugt zich enorm op deze kans, op deze wijze kan ze haar ontwerpen aan een groter publiek introduceren en een plaats als bruidsmode ontwerpster op de markt veroveren.

Minimalistisch, elegant en een gestructureerde stijl met prachtige details – de beste omschrijving van mijn speciale creaties voor bruiden in heel Europa . Lola Cuello

Foto: Lola Cuello

COUTURE STUEN

Ze is een ontwerpster en naaister, die zich heeft gespecialiseerd in unieke Couture ontwerpen: Angelika Dluzen van COUTURE STUEN. Haar droom om een eigen bruidsmode label op te zetten en exclusieve bruidskleding te ontwerpen ontwikkelde zich tijdens de planning van haar eigen bruiloft. Zelf zocht ze naar de perfecte bruidsjurk en wanneer ze maar niet de perfecte jurk kon vinden, besloot ze zonder twijfel, haar eigen bruidsjurk te ontwerpen. Als gevolg – staat vandaag de dag Angelika Dluzen bekend om haar indrukwekkende Deense label, dat individueel ingaat op de persoonlijke wensen van elke klant en zo hun droom vervult van de perfecte trouwjurk met een premium design.

Foto: COUTURE STUEN
Foto: COUTURE STUEN

De Deense ontwerpster laat zich beinvloeden door haar reizen, het vrouwelijk figuur en sterke persoonlijkheden. Haar exclusieve bruidsjurken en avondjurken zijn uniek en worden stukje bij beetje ontwikkeld, ondersteunt door gesprekken met haar klanten vanaf de eerste schets tot de laatste naad om zo de jurk tot in de puntjes te perfectioneren. Door een bekende in Kopenhagen werd de ontwerpster en naaister bekend met INTERBRIDE, waar ze nu haar eerste bruidsmode collectie zal introduceren. Ook zij hoop dat haar Label blijft groeien en grotere bekendheid zal verkrijgen – de beurs in Dusseldorf is de de perfecte gelegenheid om de eerste stappen naar deze droom te zetten. Handgemaakte, fijne details zijn het handelskenmerk van haar eerste collectie en worden vooral gehighlight door haar vrouwlijke en exclusieve designs.

Wanneer een bruid mijn kleding draagt, wil ik dat ze zich prachtig voelt – elke jurk is uniek, onderstreept het karakter van de bruid en is het belangrijkste kledingstuk van haar leven. COUTURE STUEN

Foto: COUTURE STUEN

Inspirationen von der renommierten Fachmesse

Nicht nur in Deutschland, sondern in ganz Europa gehört die INTERBRIDE zu einem der wichtigsten Events in der Hochzeitsbranche – die Jungdesigner werden auf einer Ausstellungsfläche von 15.000qm Hersteller, Fachleute und Hochzeitsexperten kennenlernen, ihre interessanten Kreationen vorstellen und weiterhin mit ihrem Traum vom perfekten Brautkleid die Herzen vieler Bräute höher schlagen lassen.

Wenn auch Sie ein Experte aus der Hochzeitsbranche sind, sollten Sie sich die INTERBRIDE 2016 auf keinen Fall entgehen lassen – im vergangenen Jahr tauschten 150 internationale Markenhersteller und 5.500 Besucher bei der INTERBRIDE 2015 Inspirationen, Erfahrungen und Tipps miteinander aus. Der beste Grund für einen Besuch in diesem Jahr in der deutschen Modemetropole Düsseldorf vom 25. bis 27. Juni!

Inspriratie vanuit de persigieuze Trade Fair

Niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa is INTERBRIDE een van de belangrijkste gebeurtenissen in de huwelijksindustrie – jonge designers worden tentoongesteld op een oppervlakte van 15.000m2 waar fabrikanten, professionals en experts hun interessante designs kunnen leren kennen zodat mischiet uiteindelijk hun droom uitkomt en zij de harten van vele bruiden harden kunnen laten kloppen.

Ook als je een expert in de huwelijksindustrie bent kan je de INTERBRIDE 2016 niet missen, afgelopen jaar waren 150 internationale merken en 5.500 bezoekers aanwezig op de INTERBRIDE 2016 om inspiratie op te doen en ervaringen en tips met elkaar te delen. Alle rede om dit jaar een bezoek te doen aan het Duitse mode-centrum in Dusseldorf van 25 tot 27 juni!


 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie