Feestjurken voor de bruidsmeisjes uitzoeken: tips en trucs!

Eindelijk is het zover! Je allerbeste vriendin stapt in het huwelijksbootje met haar droomman en jij bent uitgenodigd als eregast. Of je gaat zelf trouwen en hebt aan je liefste vriendinnen, zussen en nichtjes gevraagd of zij je willen ondersteunen. In veel landen is het traditie om als bruid een groep volwassen bruidsmeisjes om je heen te verzamelen. Maar wat de aanleiding ook is: een mooi excuses om te gaan shoppen voor een feestjurk voor de bruidsmeisjes! Ook leuk om te lezen: de 11 fouten die bruidsmeisjes kunnen maken!

Cfoto

Bruiloft met dresscode

Bedenk allereerst of je een dresscode wilt gebruiken op je bruiloft. Als dit het geval is, wees dan specifiek en draag voorbeelden aan zodat je bruidsmeisjes weten waar ze aan toe zijn: bijvoorbeeld een cocktailjurk of een feestjurk met een winters tintje. Je kunt aanbieden om gezamenlijk te gaan winkelen en allemaal dezelfde jurk te kopen – of van dezelfde stof een jurk laten maken die past bij ieders figuur en voorkeuren. Ben je er wel van bewust dat niet iedere vrouw een vette bankrekening heeft! In dit artikel lees je alles over dresscodes en de regels die daarbij horen.

Geen dresscode

Als je geen dresscode gebruikt en te porren bent voor een verrassing: laat de bruidsmeisjes het onderling uitvechten! De dames spreken af wie wat draagt en hoe dat met elkaar combineert. Wij vrouwen zijn nu eenmaal euforisch wanneer we een droomjurk gevonden hebben en vinden het heerlijk om foto’s en verhalen uit te wisselen met vriendinnen. Lees ook: de 7 hoofdzonden die je als gast kan ondergaan!

De Kievit Bruiloften

Kleur

Als je zelf als bruidsmeisje een kleur mag kiezen: ga nooit voor wit, tenzij je Pippa Middleton heet. Wit is gereserveerd voor de stralende bruid. Kies een kleur die past bij je haarkleur, ogen en gelaat. Heb je een jurk met weinig kleur maak dan afspraken over gekleurde accessoires. Superleuk als alle bruidsmeisjes gekleurde schoenen dragen of een haarversiering in een pittig kleurtje!

Pippa: onze heldin!

Nog even over Pippa. Heel gewaagd en helemaal anno nu om als zus van de bruid in een witte feestjurk op de royal wedding te verschijnen. Pippa kan er mee weg komen maar wij raden je toch aan om met de bruid in kwestie te overleggen: wit is in principe not done.

Bruidbeeld

Party proof

Een fotoshoot met dames die nauwelijks kunnen lachen omdat hun pumps knellen, de feestjurk in gevecht is met de zwaartekracht of zich generen voor de “ontplofte taart” die om hun middel hangt? Laat de bruidsmeisjes gewoon zichzelf zijn – ook al is de consequentie dat ze niet helemaal in het romantische plaatje passen wat je bedacht had voor je trouwdag. Maar jullie staan wel met een stralende lach op de foto en je bruidsmeisjes blijven tot de laatste minuut op de dansvloer.

One of the guys

Misschien bestaat jouw vriendenclub grotendeels uit mannen of spelen je broers een belangrijke rol tijdens je bruiloft. Dan kun je natuurlijk kiezen voor een mannelijke variant van het bruidsmeisje: mannen in hetzelfde kostuum of met dezelfde stropdas! In dit artikel ontdek je de beste winkels van Utrecht voor de herenmode op de bruiloft!

De Grote Dag

Heb jij nog meer tips of suggesties over het stylen van de bruidsmeisjes? Laat het ons weten! Lees ook: 5 dingen die je moet weten voordat je aan jonge bruidsmeisjes begint

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie