Fit worden voor je bruiloft: do´s en dont´s

Fit op de trouwfoto's - Foto: Minnesota Davis

Het is de nachtmerrie van bijna iedere vrouw. Slechts gehuld in je ondergoed sta je in een paskamer: grote spiegels om je heen, felle verlichting en dan de grote confrontatie met je eigen lichaam. Terwijl je veel liever relaxed en vrolijk zou beginnen aan het uitkiezen van een bruidsjurk! Wil jij fit worden voor je bruiloft? Wil je een paar kilo afvallen voor je bruiloft en/of er zeker van zijn dat de jurk lekker zit en dat je kunt stralen? Hier volgen de do’s en don’ts.

  • DO’S

De juiste instelling:

Als je niet echt gemotiveerd bent om fit te worden dan zal het moeilijk zijn om daadwerkelijk in beweging te komen. Bepaal voor jezelf wat je doel is en maak een concreet plan om je doel te bereiken. Als je over drie maanden vijftien kilo kwijt wilt zijn, dan is dat dus 5 kilo per maand, ruim een kilo per week. En als je gezonder wilt gaan eten, dan helpt het niet als je heel zielig denkt “moet ik vanavond echt weer zo’n saaie salade eten in plaats van een lekkere pizza?” Nee: wees concreet, “vanavond maak ik voor mezelf een  salade met stukjes komkommer, tomaatjes, olijven en tonijn. Wat zal ik blij zijn als ik straks perfect in mijn bruidsjurk pas!”

Hardlopen op het strand - Foto: Ed Yourdon

Sporten:

Kom in actie met bijvoorbeeld een van de volgende sporten:
Fietsen: je kunt ondertussen lekker muziek luisteren
Lopen: wie weet pik je onderweg wat zonnestralen op
Zwemmen: goede training voor je rug
Tennissen: met  competitie-element
Fitness: kan tegenwoordig wanneer het jou uitkomt
Dansen: de muziek op vol volume en swingen maar
Yoga: voor ‘n heldere geest en meer gevoel bij je lichaam

Weet je niet waar te beginnen? Laat je dan adviseren en helpen door een gecertificeerde personal trainer.

Gezond eten:

Probeer iedere dag 4 of 5 kleine maaltijden te consumeren met in ieder geval een portie groentes en een portie fruit. Drink veel water en groene thee: daar gaat je huid van stralen, mooi meegenomen toch!

Trakteer jezelf op een fruitsalade - Foto: Jojomzz
  • DON’TS

Zorgen maken:

Nachtmerries over een te kleine bruidsjurk? Nachtenlang wakker liggen omdat je onzeker bent over de trouwdag en de talloze trouwfoto’s die gemaakt zullen worden? Je nachtrust speelt een belangrijke rol bij de vetverbranding. Pak je problemen aan (kijk bij de DO’S) in plaats van er over te piekeren. Praat erover met je verloofde en je vriendinnen en reserveer voldoende tijd voor jezelf, zeker als je veel aan je hoofd hebt door de voorbereiding van je bruiloft.

Het halve werk:

Dat je een excuses zoekt om een Wii te kopen, dat begrijpen we best. Maar denken dat je hiermee serieus in vorm komt is toch een tikkeltje ambitieus. Ga lekker naar buiten of naar een sportschool en werk jezelf een uur in het zweet. Dat geeft veel meer voldoening dan een avond met gesloten gordijnen rondspringen voor de televisie! En als je toch graag een gadget wilt gebruiken, gebruik dan FitPulse op je iPhone.

Een lastminute workout - Foto: Cosmin Prund

Crashdieet:

Een crashdieet wil zeggen dat je een korte periode minder eet dan je lichaam nodig heeft. Je valt hierdoor in korte tijd al snel enkele kilo’s af omdat je naast vetmassa ook veel vocht verliest. Zodra je weer teruggaat naar een normaal voedingspatroon, je hebt toch energie nodig, dan komen de kilo’s snel weer terug.  Wil je serieus afvallen, neem dan contact op met je huisarts en laat je adviseren.

Veel succes met de voorbereiding van je bruiloft. Heb jij de gouden tip voor bruidjes die fit willen worden? Laat een reactie achter!

Volg jij Zankyou al op Twitter en Facebook?

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie