NL Login
NL

Fotoshoot: de romantic vintage bride

RomanticVintageTotaalMeer lezen “RomanticVintageTotaal”
Foto: Anne Gray

Een shoot plannen begint bij mij altijd met een basis idee, om dit idee goed uit te werken en het gekozen thema tot in de laatste puntjes door te voeren maak ik altijd een moodboard. Een moodboard is een collage waarin alle verschillende elementen samenkomen. De kernwoorden voor deze shoot waren romantisch, dromerig, tikkeltje nostalgisch met een vleugje bohemian.

MoadboardMeer lezen “Moadboard”
Foto: Lonneke van Dijk

Model Yaël was direct enthousiast en haar look was perfect voor het door mijn gekozen thema. Haar haar is wat fijner en heeft geen lagen. Om hierin toch volume en een bepaalde “luchtigheid” te krijgen heb ik ervoor gekozen om met een soort vlecht techniek te werken. Je ziet de verschillende variaties vlechten momenteel in veel bladen en catwalk shows terug en hierdoor krijg je direct meer diepte en detail in het haar.

RomanticVintageHaarMeer lezen “RomanticVintageHaar”
Foto: Anne Gray

Yaël heeft een wat langer smaller gezicht dus wilde ik haar wat volume aan de zijkant geven om haar gezicht iets ovaler te laten lijken, haar pony helpt me hier ook bij. Ik heb het haar goed met een stylingsproduct voorbewerkt, daarna pluk voor pluk gekruld. Ik heb gekozen voor asymmetrisch haar om de lichte asymmetrie in het bovenlijfje van haar jurk mooi in balans te brengen. Hiervoor heb ik een klein “staartje” gemaakt aan de zijkant en pluk voor pluk het haar “geweven” en vastgezet aan het staartje. Hierdoor krijg je een mooi los gevoel in het haar dat wel stevig genoeg zit om er de hele dag plezier van te hebben

Bij een romantische bruid hoort natuurlijk een bruidsboeket met prachtige rozen, dit werd liefdevol verzorgt door José Story van Stijlvol Groen.  Ook prepareerde zij een aantal mooie lathyrus bloemen voor in het haar. Deze bloem leent zich prachtig voor het verwerken in een bruidskapsel omdat ze mooi fragiel en luchtig is en ook nog eens zalig ruikt, ook komt deze bloem in haar bruidsboeket terug.

RomanticVintageMake-upMeer lezen “RomanticVintageMake-up”
Foto: Anne Gray

Ursula Hartung  verzorgde de visagie, samen hebben we een mooie zachte bruids make-up bedacht. Om het romantische beeld te versterken zijn we voor pastelkleurige glans producten gegaan. Op haar ogen een een lichte shimmer en in de arcadeboog een zalmkleurige/oranje oogschaduw. Voor haar wimpers een bruine mascara om het zachter te houden. De zalmkleurige gloss op haar lippen en peach kleurige blush maken het geheel af.

SchoenenMeer lezen “Schoenen”
Foto: Nina Fiarucci

De mooie trouwjurk van Enzoani kon ik lenen van de Bruidssuite in Amsterdam . Wat een prachtige zaak en wat heerlijk om hier in de rekken te mogen zoeken naar de perfecte jurk en schoenen voor mijn vintage look! Het voelde haast weer alsof ik zelf ging trouwen. De gave bruidsschoenen kwamen uit de vintage collection van Nina Fiarucci. Eigenaresse Hilly dacht fijn met me mee waardoor ik al snel heel erg tevreden de deur uit liep.

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Anne Gray. Zij begreep al heel snel het beeld dat ik wilde neerzetten. Om deze shoot een nostalgisch tintje te geven heb ik gekozen om buiten te fotograferen in de prachtige tuinen van kasteel Sypesteyn.


Guest blogger: Lonneke heeft ruim 13 jaar ervaring als bruidshaarstyliste en verzorgde het haar voor o.a de Amsterdam International Fashion Week en Benelux Next Topmodel. Door haar passie voor haarstyling is zij de webwinkel Fashion Hair Accessories begonnen. Hier vind je de mooiste bruids- en haaraccessoires, variërend van handgemaakt tot vintage en modern. Kijk ook eens op Fashion Hair Stylist

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie