Geef je bruidsschoenen een kleurtje!

Misschien wil je wel fel gekleurde schoenen combineren met je trouwjurk? Misschien wil je je bruidsschoenen na je bruiloft vaker aan? Dan is het een goed idee om ze te verven.

 

Foto: Embracemode.nl

 

Dat kun je laten doen, maar je kunt het ook prima zelf doen als je geen twee linkerhanden hebt. Textielverf kost niet veel en je kunt het in alle kleuren krijgen. Als de kleur er niet precies is, dan kun je ook gewoon de verf mengen. Emma doet alles voor in het filmpje, waarin ze voor een klant een paar O’Pen bruidsschoenen rood verft, maar hieronder vind je een samenvatting van alle te volgen stappen:

Foto: Embracemode.nl

Voor je begint
Je schoenen moeten schoon en droog zijn. Waren ze helemaal zwart na je bruiloft? Bij sommige stomerijen kun je ze bij je jurk meegeven en laten stomen. Je krijgt ze meestal verrassend fris weer terug! Neem zelf de schoenen even af met wasbenzine, alleen het satijn, om zeker te zijn dat het vrij is van stoffen die de verf minder goed laten hechten.
Let op: laat de wasbenzine niet in contact komen met gelijmde delen, die kunnen loslaten, doordat de lijm oplost.

Foto: Embracemode.nl

Het verven
De kleur maak je aan door de verf te mengen op een schaaltje. Doe er een beetje water bij, dan kun je vloeiender verven. Niet teveel, dan wordt de kleur niet fel genoeg en gaat de stof stuk. Verf aan één stuk door, anders heb je kans op een vlekkerig resultaat.

De hakken zijn een ander verhaal. Als die ook bekleed zijn met satijn dan kun je ze natuurlijk gewoon meeverven, maar vaak zijn ze van kunststof. Die moet je verven met de spuitbus. Belangrijk is dat je eerst de hakken heel licht schuurt en in de grondverf zet (plastic primer), want anders kan de verf het kunststof aantasten. Het satijn moet je zorgvuldig afplakken, zodat er geen spuitverf op het satijn komt. Laat de hakken een nacht drogen en haal dan het plastic en de tape eraf. Klaar!

Foto: Embracemode.nl

Waterproof en kleurvast?
We hebben de proef op de som genomen en zijn met een paar geverfde schoenen de sneeuw ingegaan, nadat we ze hadden ingespoten met ‘rain stop’. De resultaten waren opvallend goed! We lieten geen rode voetstapjes achter in de sneeuw en in het satijn waren geen kringen te bespeuren. Missie geslaagd! Veel andere merken hebben color studio’s. Zij kleuren de schoenen met ecoline en dat geeft af en waterspetters doen de kleur uitlopen. Je kunt het dus beter zelf doen. Succes!

Foto: Embracemode.nl
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie