Getrouwd, en dan? Tips voor na je wittebroodsweken

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! De huwelijksreis is geweest en het besef dat jullie echt getrouwd zijn is langzaam doorgedrongen. Wat bijzonder hè, om ineens als “vrouw van” door het leven te gaan. En je hoort jezelf nu praten over “mijn man”. Wellicht hebben jullie extra aandacht besteed aan de eerste dag van jullie getrouwde leven. En nu…?

Foto: Mooibelicht Fotografie

Cadeau’s en enveloppen

Bij een feestje horen cadeau’s en jullie hebben vast een leuke berg pakjes of enveloppen verzameld. Wellicht aan de hand van een online cadeaulijst: zo weet je zeker dat je niets hoeft te ruilen. Ga op zoek naar een geschikte bestemming voor jullie geld en neem de gekregen cadeau’s echt in gebruik. Je geld slim besteden zorgt ervoor dat jullie nog lang na kunnen genieten van de bruiloft!

De bruidsjurk en het kostuum

Het is zonde om je bruidsjurk te laten verpieteren in de kast. En wat gaat je wederhelft doen met zijn trouwpak? Je kunt de kleding bijvoorbeeld blijven dragen of verkopen. Maak in ieder geval geen overhaaste beslissingen en tja… nu jullie officieel getrouwd zijn is het wel zo netjes om te overleggen voordat je een keuze maakt. Lees ook: De beste tips over hoe jij je bruidsjurk mooi houdt!

Foto: Merel Soydas

Je achternaam

Wanneer je gaat trouwen heb je de keuze om je eigen achternaam te houden, de naam van je echtgenoot aan te nemen of een combinatie te gebruiken van zijn achternaam en je meisjesnaam. Waarschijnlijk heb je hier al over nagedacht voordat jullie in het huwelijksbootje stapten. Ga na of dit goed geregistreerd is bij de gemeente en laat het eventueel aanpassen als je wilt of als je hier nog niet aan toegekomen bent. Niet het meest romantische puntje, maar als jullie nu gaan samenwonen dan kan dit gevolgen hebben voor de belasting.

Vakantiefoto’s

Heerlijk genoten van jullie huwelijksreis? Wat lijkt het alweer lang geleden. Reis nog even terug in gedachten en maak zelf een fotoalbum van jullie vakantie. Het is toch zonde om wel een prachtig album te hebben met trouwfoto’s en niets van de periode daarna? Zet een leuk muziekje aan, drankje uit het land van bestemming erbij en plakken maar!

Foto: Mooibelicht Fotografie

Ben je af en toe treurig omdat het grote feest voorbij is? Geeft niets. Praat erover met je echtgenoot, waarschijnlijk voelt hij precies hetzelfde. Of begin met de voorbereiding van jullie volgende feest: het 1 jaar getrouwd jubileum!

Ook leuk om te lezen: depressie na de bruiloft? Ontdek de oorzaken en tips!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie