Gezond in shape komen voor de grote dag? Deze tips zullen je verder helpen!

In tegenstelling tot wat iedereen denkt, is de beste manier om slank en gezond te zijn voor jouw bruiloft niet om aan een dieet te beginnen. Je wilt dat jouw bruidsjurk goed past maar dieëten maakt je alleen maar zwakker en je zult snel weer je verloren kilootjes aankomen of misschien erger, je kan zelfs meer aankomen als je stopt met het dieet. Dus hoe raak je die paar centimeters nou kwijt van jouw middel en hoe behoud je jouw slanke figuur na de bruiloft?

Simpel door je eetgewoontes een beetje aan te passen voor jouw deadline. Deze eet tips zullen jouw helpen om volledig natuurlijk jouw vet reserves te “verbranden” ongeacht jouw genetische bepaling voor het aankomen. Ontdek de tips!

Mooibelicht fotografie
Mooibelicht fotografie

1. Vermeid voedsel met een hoog glykemische index wat insuline doet afscheiden. Dit soort voedel is:

- Fastfood

- Witte meel: wit brood, gebakjes, donuts, koekjes, pannekoeken, wafels etc…

- Pasta wat ´NIET beetgaar´ is (let hier dus goed op wanneer je gaat koken!)

- Franse frietjes, aardappel puree, gevulde aardappelen.

- Ontbijt met graan, (cornflakes, gepofte rijst, …)

- Voorgekookte rijst en witte rijst (behalve basmati)

- Graan en chocolade repen (Zelf de dieet versies), chocolade (behalve pure chocolade wat meer als 70% cacoa bevat) suiker en zoetige dingen, dranken met soda en veel suikers. Ruil bijvoorbeeld het glas cola in voor spa rood met munt of appel!

2. Ontbijt met 2-3 sneetjes geroosterd zuurdesembrood met (echte)boter, jam, kaas, ham of eieren. Maar ook vers fruit en noten (Amandel, walnoten, hazelnoten en pistache).

3. Begin jouw lunch en diner met het eten van vezelrijke producten: avocado, salade, zelf gemaakte groentesoep (niet uit blik) om het honger gevoel te verminderen.

Mooibelicht Fotografie

4. Eet zetmeelrijke voedingsmiddelen ​​beetgare pasta, peulvruchten (linzen, gedroogde erwten, bonen …), en volkoren granen (bijvoorbeeld bruine rijst). De grootte van je vuist is een goede indicatie van het volume voedsel wat je niet moet overschrijden. Weet zeker dat jouw vuist volume ook wel groenten (prei, courgette, tomaten, sla, spinazie, aubergine, kool, etc..) bevat. Zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn niet noodzakelijk bij elke maaltijd, groenten wel!

5. Zorg ervoor dat uw maaltijd altijd vlees, vis of eieren bevat.

6. Verwijder nooit de natuurlijke vetten uit je dieet (boter, room, olijfolie). Zonder de natuurlijke vetten kan je systeem de reguliere vetreserves niet uit uw lichaam zetten en je ook niet functioneren!

Mooibelicht fotografie

Vergeet niet: Een belangrijke regel is om de tafel niet te verlaten zonder goed te zijn verzadigd, eet goed zodat je één uur later niet al honger hebt!

Ook belangrijk: drink veel water! Het is goed voor je lichaam en geest. Tot slot moet je niet voor het slapen gaan nog iets gaan eten, dus vermijdt na het avondeten de keuken. Als je dit doet verbrand je lichaam veel meer tijdens het slapen! Je zult zien dat deze eetgewoontes je helpen om gezond en fit te worden, niet alleen voor jouw trouwdag maar voor de rest van je leven!

Lees ook: Zo raak je je zomerkilo’s kwijt, workout oefeningen met je partner: ontdek ze, tips om stress voor je trouwdag te verminderen, ken je lichaam en kies de perfecte jurk 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie