Goedkoop trouwen: bespaartips bij het kiezen van je bruidsjurk

Ook bij het kiezen van je droomjurk kun je slim zijn en besparen! Foto: Experienca Visual.

Misschien is het een beetje vloeken in de kerk: besparen op je bruidsjurk. Voor veel bruiden moet de trouwjurk toch een beetje het stralende hoogtepunt van hun trouwdag worden. Maar waarom zou hij daarvoor duizenden euro’s moeten kosten? Wij geven je tips om te besparen op je trouwjurk.

Deze prachtige versieringen kun je zelf (laten) toevoegen aan je bruidsjurk. Foto's: Simply Bridal via Etsy.com
  • Go basic

Veel trouwjurken zijn duur door alle versieringen die erop zitten: kraaltjes, steentjes, mooie borduursels. Maar je kunt ook een eenvoudige jurk kopen en die zelf (laten) aanpassen. Misschien heb je een handig familielid die zijn hand er niet voor omdraait? Je kunt de jurk ook naar een naai-atelier brengen en daar versieringen laten toevoegen: nog altijd stukken goedkoper dan een kant-en-klare bruidsjurk!

Gebruik verder ook accessoires die je al hebt. Bruidsschoenen hoef je niet te kopen: als je mooie pumps in de kast hebt staan, draag die dan! Niet de goede kleur? Leer en satijn kun je (laten) verven. Bijkomend voordeel: deze schoenen zijn al ingelopen. Ook sieraden, kousen en lingerie hoef je niet per se nieuw aan te schaffen.

Deze avondjurk kan heel goed doorgaan voor trouwjurk. Foto: Love by Enzoani
  • Ga voor gala

Bij het woord ‘trouwjurk’ denken we natuurlijk bijna allemaal meteen (en graag!) aan luxe bruidsmodezaken zoals The Honeymoonshop en Koonings, maar jouw jurk hoeft niet per se verkocht te zijn als trouwjurk! Elke jurk die je aantrekt op je trouwdag is daarmee automatisch een bruidsjurk: kies dus een mooie galajurk voor je bruiloft. Zo’n jurk is honderden euro’s goedkoper dan een ‘echte’ trouwjapon.

  • Zoek buiten de gebaande paden

Ga eens op zoek op Etsy! Daar vind je bijvoorbeeld onderstaande jurk al voor 312 euro! Ook de accessoires die je zelf aan je basic trouwjurk kan toevoegen, kun je er goed vinden.

Deze bruidsjurk kost geen duizenden euro's. Foto: Susiewear via Etsy.com
  • Leen, huur of koop tweedehands

Als je een bruidsjurk uit een boekje uitzoekt, is de kans groot dat iemand anders jouw jurk al eens heeft gekocht! Als je geen al te uitzonderlijke maat hebt, kan het zomaar zijn dat je ergens de jurk kunt lenen, huren of tweedehands op de kop kan tikken. Tweedehands is sowieso geen slechte optie: tenslotte zijn trouwjurken over het algemeen maar één dagje gedragen. Wil je toch een nieuwe jurk die helemaal van jou is? Dan kun je op bijbehorende items besparen: hoepels, korsetten en kousen. (Dergelijke dingen vind je soms voor weinig op sites als Marktplaats: de door andere bruiden aangeschafte reservekousen gaan splinternieuw in de verkoop.)

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie