Gouden tips voor een gouden bruiloft

Een vijftigjarig huwelijk is wel een feest waard (c) 2009 John Lustig via Flickr.

De meesten hier zullen vooral bezig zijn met het organiseren van een bruiloft, of genieten nog even na van hun trouwdag die pas geleden plaatsvond. Hoe dan ook: elk jaar wordt je trouwdag een dag om te vieren, maar dat geldt natuurlijk helemaal bij een gouden bruiloft: 50 jaar getrouwd! Reden voor een feestje. Ben je zelf nog niet zover? Gebruik de tips voor het feest van je ouders of opa en oma!

Ook 50 jaar geleden sneed je samen de bruidstaart! Foto: Geoff Charles.

Iemand die zijn 50-jarig huwelijk viert, is natuurlijk niet meer de jongste. Je kúnt natuurlijk wel kiezen voor een spannend survivalweekend in de Ardennen, maar of dat nog verstandig is? Eten is natuurlijk altijd een goed idee. Natuurlijk kun je denken aan een uitgebreid (familiediner) in een fijn restaurant, maar waarom niet eens wat hippers? Ga bijvoorbeeld een lekkere high tea doen met de familie of ga tapas eten (die eventueel eerst nog zelf gemaakt kunnen worden). Er zijn ook organisaties (zoals de Arjan van Dijk Groep) die themafeesten inclusief themadiner organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een middeleeuwenthema of een avond in het thema van 1001 nacht. Het jubilerende bruidspaar verrassen? Laat een echte bruidstaart maken; als ze op hun huwelijk ook een bijzondere bruidstaart hadden, kun je die misschien laten namaken door de bakker.

Deze bruid trouwde in 1961 en heeft haar gouden jubileum misschien wel net gevierd! Foto: Geoff Charles.

Natuurlijk kun je ook iets gaan ondernemen om zoiets moois te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een rondvaart in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem of een andere mooie stad. Of vaar door de Biesbosch. Superromantisch is varen in Giethoorn: het Venetië van het noorden. Andere activiteiten om aan te denken: een solextocht (nostalgie…), een kookworkshop en een nachtelijk bezoek aan de dierentuin met een diner vooraf (dat kan bijvoorbeeld in Blijdorp, Rotterdam).

Zouden deze paren hun feest al gehad hebben? Foto: Geoff Charles.

Uiteraard kun je ook gewoon thuis een feestje bouwen. Bij mooi weer bijvoorbeeld door een barbecue te houden in de tuin. Versier het huis mooi, zet de nieuwe bruidstaart op je eigen keukentafel en maak er een bijzondere dag van met familie en vrienden die misschien ook wel op julie trouwdag aanwezig waren.

Een feestje thuis met je dierbaren is ook altijd leuk. Foto: Xperia2day via Flickr.

Als je zelf nog moet trouwen, maak je waarschijnlijk nog geen plannen voor je gouden bruiloft. Maar misschien ben je wel bezig met die van familie? Wat zijn jouw gouden tips voor het vieren van een gouden huwelijk? Vertel het ons door hieronder een reactie achter te laten of start een topic op het Forum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie