Haartrend 2014: de ponytail. Maak hem passend bij je gezichtsvorm!

Waar spot je een haartrend het eerst? Juist, op de catwalk. Al neuzend door de foto’s van van de internationale catwalkshows van herfst/winter 2014 kwam ik wel heel veel staarten tegen. Van laag en los tot strak en hoog of juist heel speels, de ponytail is HOT! Dus dames houdt je elastiekje in de aanslag want de staart kan wel eens dé haartrend van komend seizoen gaan worden!

Deze super snelle hairstyle wordt meestal glad naar achteren gekamd en vastgezet op verschillende hoogtes op het hoofd. Moeilijk om iets aan te verpesten …….. of toch wel? Helaas kiezen vrouwen vaak de verkeerde staart voor hun gezichtsvorm. Ze weten vaak niet hoe je ze de perfecte balans krijgen door hoeken te verzachten en rondingen te verminderen. Het doel is om de illusie te creëren van een ovaal gezicht door te spelen met de haartextuur en volumes.

Om er achter te komen hoe jij voortaan de perfecte symmetrie krijgt lees onderstaande tips en kies de beste staart bij jouw gezichtsvorm!

 

  • Rond gezicht

Hoe hoger hoe beter! De hoogte op je kruin maakt je gezichtsvorm optisch langer en dus lijkt het of je gezicht smaller is. Kies voor een hoge volle staart op de kruin of ga voor een lagere staart gecombineerd met een bouffant (Een kapsel waarbij de illusie van vol haar wordt gecreëerd door bovenop flink te touperen, voor het eerst gedragen door door Marie Antoinette). Een lok vanuit een zijscheiding op je voorhoofd met wat losse plukken werkt ook erg goed bij een rond gezicht, zo creëer je een zachte look. DON’T: Glad en strak naar achter gekamde haren, dit zorgt juist voor een ronder gezicht.

 

  • Hartvormig gezicht

Je hebt een breder voorhoofd en een smalle kin. De oplossing: een luchtig gekipte pony die je bij voorkeur iets naar één kant draagt. De pony bedekt je brede voorhoofd en trekt de aandacht naar je wangen, dit zorgt voor een optisch langer gezicht. Ga voor een middel hoge staart, net onder de kruin, dit opent je gezicht. DON’T: Een hele hoge staart.

 

 

  • Ovaal gezicht

Als jij het geluk hebt om een ovaal gezicht te hebben, kun je bijna elke staart dragen. Glad, rommelig, hoog, laag, als alles je staat waarom kies je dan niet voor een asymmetrische staart? Voor een moderne twist kun je de voorkant van je haar bijvoorbeeld invlechten in combinatie met een hele lage staart in de nek. Een mooie slag of krul maken deze look helemaal af.

 

 

  • Diamant gezicht

De diamante gezichtsvorm lijkt sterk op de ovale vorm maar met een iets puntige kin, haarlijn en jukbeenderen. Terwijl krachtige jukbeenderen nooit een slechte gelaatstrek zijn moet je uitkijken dat je geen kegelvorm creeërd. Zorg er daarom voor dat je je haar bovenop je hoofd iets rond stylt door de aanzetten een klein beetje te touperen, kam de bovenlagen glad en kies voor een middelhoge of lage staart. Zo creëer je de illusie van voller haar en een minder spitse kin.

 

  • Vierkant en Driehoekig gezicht

Omdat de haarlijn van deze vormen hoekig is,  is het erg belangrijk om een paar plukje los te laten hangen rond je gezicht. Een mooie slag of zelfs een krul in het haar camoufleert de harde lijnen ook. Kies voor een korte zachte middenscheiding, zo creëer je aan beide kanten balans, het helpt je kaaklijn zachter te maken en verbergt de breedte van je wangen. Een speelse staart maken het geheel minder hoekig. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor een krultang om een aantal plukken- naar binnen of buiten- te stylen.

 

Deze ponytail catwalk haartrends zijn ideaal voor een feestje maar ook zeer goed aan te passen als prachtig bruidskapsel, laat je inspireren door deze drie mooie looks.

  • De Bouffant

Houdt hiervoor de voorkant van je haar glad met een korte zij- of midden scheiding, zorg voor veel volume op de kruin door je haar hier stevig te touperen en combineer dit met een lage rommelige staart voor de ultieme catwalk look. Ga je trouwen? Kies dan voor een super vrouwelijke variant met mooie slag of krul in je staart óf draag de bouffant samen met een fascinator waardoor dit bruidskapsel nét dat beetje specialer wordt.

Iris Planting Studio 5982- Facinator Fashion Hair Accessories
De Bouffant: Foto Iris Planting Studio 5982- Fascinator: Fashion Hair Accessories
  • De Faux Bob

De trend van de nep “bob” is snel zelf te maken, zorg voor heel veel volume aan de wortels en een hele lage staart in de nek. Je creëert zo de illusie van een korter vol haar aan de voorkant. Trouwen? Kies dan voor een goed gestylde nonchalante look van deze faux bob en kies hierbij een mooie fonkelende haarband voor een tikje vintage glamour.

FauxBob
De faux bob, designer: Joana Monetes Patricia de Melo, Foto: Ugo Camera, Barcelone Bridal Week
  • De Gevlochten Staart

Combineer twee trends door je lage staart in te vlechten, zo krijg je een strakke look aan de voorkant met een super vrouwelijke achterkant. Binnenkort de bruid?
Kies dan voor een lossere variatie van deze trend door je haar speels in te vlechten of weven, zo creëer je een super romantische asymmetrische look. Een mooie bloem in je haar maakt het plaatje helemaal compleet.

" src="http://asset3.zankyou.com/images/mag-post/e4e/51bc/685//-/nl/wp-content/uploads/2012/08/gevlochten-staart-.-foto-Anne-Gray-Hairstyling-Lonneke-van-Dijk-Fashion-Hairstylist-e1346316313836.jpg
De gevlochten staart. Foto: Anne Gray – Hairstyling Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Guest blogger: Lonneke heeft ruim 13 jaar ervaring als bruidshaarstyliste en verzorgde het haar voor o.a de Amsterdam International Fashion Week en Benelux Next Topmodel. Door haar passie voor haarstyling is zij de webwinkel Fashion Hair Accessories begonnen. Hier vind je de mooiste bruids- en haaraccessoires, variërend van handgemaakt tot vintage en modern. Kijk ook eens op Fashion Hair Stylist

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie