Hapjes die iedere gast wilt proberen op jouw bruiloft!

Het is duidelijk dat een van de dingen die gasten het leukst vinden aan een bruiloft het eten is. Geef je gasten goed te eten en ze zullen positief over je bruiloft praten, daarom moet je net als bij de decoratie met de catering innovatief zijn. Je moet daarbij ook niet overdrijven: er zijn klassiekers die je niet weg mag laten. Ga dus niet voor alleen maar fusion, want wie weet blijf je met volle borden achter. Vernieuw met de presentatie en geef de maag van je gasten een verrasing.

Je hoeft niet te kiezen voor de rare smaken op de markt, want als je iets op een originele manier presenteert en het eten op een goede manier bereid is, makkelijk te eten is en bovenal niet te vet is, heb je een schot in de roos.

Foto: Michel Otten Fotografie

1. Vergeet de ham nooit

Ham is een van de hapjes waarvan de gasten het meest genieten, als het om Ibérico-ham gaat die goed gesneden is met een vetrandjes in de juiste verhouding is dit een van de hapjes die het eerste op zijn. Je kunt iemand inhuren om de ham te laten snijden, maar je kunt ook voor een speciale presentatie kiezen. Denk aan doosjes, stukjes op een lepel of een hele tafel vol met ham.

Foto: 21 de Marzo

2. Geen bruiloft zonder kaasplankjes

Wij Nederlanders houden van kaas! En dit is al jarenlang een succes op bruiloften, een plankje vol met verschillende kazen. Een absolute favoriet onder de gasten. Combineer de kaas met walnoten, amandelen, druiven of krenten… Vergis je niet, je zult je gasten zien genieten van deze hapjes. Zorg er wel voor dat je van alles een beetje hebt, voor iedere smaak wat wils. Dus niet alleen maar sterke of alleen maar milde kazen.

Foto: Catering Aldovea

3. Makkelijke broodjes

Als het maar makkelijk eetbare broodjes zijn, kun je kiezen voor wat je maar wil. Het moet natuurlijk wel overheerlijk zijn. Hapjes waarbij de gasten maar dan een hand nodig hebben of een lepel, mes of vork bij moet gebruiken, zijn de hapjes die nooit opgaan. Maak het je gasten dus makkelijk. Veel mensen hebben een tas in een hand of roken als ze buiten zijn en iedereen heeft zeker een mobieltje bij zich, dus houd het makkelijk!

Foto: Catering Charlotte
Foto: Aleksandra Ukhaneva

4. Verrassende broodjes

Verrassende broodjes zijn lekker en vormen de hapjes die iedereen doen verbazen. Het moment dat de ober zegt: “Dit is een merengue van tomaat, getopt met kaviaar en olijfolie.” Je gasten proberen het en zullen er nog een willen hebben. Dus ga zeker voor iets verrassends!

Foto: 21 de Marzo
Foto: Catering Araceli

5. Voor de veggies

Het is zeker dat een of meerdere gasten veganistisch zijn. Soms lijkt het moeilijk om iets op aantrekkelijke manier te presenteren als je enkel natuurlijke producten mag gebruiken. Toch weten de mensen van de catering vandaag de dag steeds meer te doen met gezonde hapjes. Het is gezond, lekker en een lust voor het oog. Vraag het na bij je cateraar. Hij verrast je zeker!

Foto: Fotosolo
Foto: Armiñan Catering

6. Bladerdeeghapjes

Ga voor bladerdeeghapjes in plaats van voor gefrituurde, bladerdeeghapjes zijn gezonder en makkelijker te verteren. Gefrituurde hapjes geven je een vol gevoel en daardoor hebben de gasten al geen honger meer als ze aan tafel moeten! Er zijn veel opties als het op wrapjes aankomt: ossenstaart, kaas met prei, ham, vlees… Houd een proefsessie en kies de lekkerste!

Foto: Catering Aldovea
Foto: Gratia Catering

7. Voor de liefhebbers van sushi en tartaar

Sushi is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig op bruiloften, kies voor een hoekje met Aziatisch eten zodat de gasten die ervan houden helemaal tot hun trekken. Let er wel op dat de rauwe vis goed gekoeld blijft. Hetzelfde geldt voor tartaar, hoewel er veel liefhebbers zijn, is het het beste dat dit wordt uitgeserveerd op het moment dat het gegeten moet worden.

Foto: Gratia Catering

Houd deze adviezen in je achterhoofd als je een cateraar kiest. Gasten houden van lekker eten, mooi en verrassende dingen op hun bord. Kies de lekkerste hapjes en maak je gasten nog enthousiaster!

Ontdek ook 7 frisse drankjes om te serveren op je bruiloft en ideeën voor een midnight snack na het feest!

Auteur: Eline Dabekaussen 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie