Hawaii, Loveboat of Jetset: kies voor een zomerbruiloft

Meer lezen “”
Trouwen in de zomer (c) Geertje Vierhout Fotografie

Het is weer zomer! Het weer is nog niet op de hoogte maar dat komt hopelijk nog wel. De zomer is een populaire bruiloft maand, logisch want van lekker weer worden we allemaal iets gelukkiger. Bovendien heeft trouwen op een buitenlocatie een geheel eigen charme: in een sprookjesachtige tuin, romantisch op het strand of in een (huwelijks)boot.

Toch zijn er ook wat dingen waar extra op gelet moet worden als het heel erg warm wordt. Is er genoeg schaduw op de buitenlocatie en zijn er genoeg verkoelingsmogelijkheden. Zorg ervoor dat er genoeg water te drinken is, bijv. Door flessen water aan te bieden die op een leuke wijze zijn gepersonaliseerd. Jullie zouden als het heel warm is beter jullie bruiloft vroeg op de dag laten plaatsvinden, bijvoordeeld onder een ontbijthuwelijk of juist wat laat in de middag of vroeg in de avond. Laat aan het eind van de avond witte duiven los voor een romatisch effect.

Wij hebben na de winterbruiloft en de lentebruiloft nu ook drie verschillende sferen uitgekozen voor een bijzondere zomerbruiloft!! Laat je inspireren door de verschillende kleuren, materialen en stijlen.

Hawaii

Voor een vrolijke tropische sfeer combineer je felle regenboogkleuren, vooral rood, oranje en hard roze doen het goed. Een strand is de ideale locatie voor een huwelijk in Hawaiaanse sferen. Verwelkom je gasten met een tropisch cocktail zoals Strawberry Daiquiris en Pina Coladas. Zorg ook voor non-alcoholische cocktails voor de gasten die geen alcohol drinken en voor de kinderen.

Meer lezen “”
Links © Krystal Hotels Timeshare Mexico, Rechts © Samantha Marx

Versier de stoelen van de gasten met vrolijk gekleurd lint. Maak een bloementapijt van rode bloemen in het zand. Als de bruiloft s’avonds plaatsvindt dan zorgen fakkels in het zand voor een magisch effect. Overdag kun je ook het fakkel idee aanhouden maar dan kan het vuur vervangen worden door een exotische bloemenzee. Dat ziet er hartstikke leuk uit. Deel waaiertjes uit en zonnebrand. Gebruik veel bloemen, cocosnoten, bananenbladeren of palmboombladeren en tropisch fruit om de tafels te versieren.

Meer lezen “”
© Meg Courtney van megcourtneyphotography.com

Voor het bruidsboeket kies je ook tropische bloemen zoals bijvoorbeeld paradijsvogelbloemen. Met Frangipani bloemen kun je ook prachtige bloemenkransen maken als Hawaiaans haar accessoire. Wat de trouwjurk betreft, alles kan, lang, kort,  als je maar wel voor een luchtig materiaal kiest. Niets bruidsschoenen, lekker met je blote voeten in het zand of op slippers!

Wat de catering betreft: Kies voor licht en kleurrijk voedsel. Op een ongedwongen tropische bruiloft is wellicht een barbecue een leuk idee met een overvloed aan sausjes, frisse salades en dips zoals Guacamole. Andere geschikte gerechten om te serveren zijn bijvoorbeeld een koele Gazpacho. Fruit doet het met warm weer altijd goed en ziet er bovendien feestelijk uit. Fruit spiesjes zien er ook altijd gezellig uit!

Na afloop van de bruiloft hoeven jullie bij dit thema ook niet lang na te denken over de bestemming van jullie honeymoon!!

Love Boat

Mix het wit, in de aankleding van jullie bruiloft, met marine blauw en aqua accenten voor een elegante en klassieke stijl in oceaan sferen. De aangewezen trouwlocatie voor een Love Boat bruiloft zou een schip zijn. Het scheepvaartmuseum en het VOC schip in Amsterdam zijn bijvoorbeeld officiële trouwlocaties maar er zijn relatief veel boten in Nederland die dienst doen als officiële trouwlocaties.

Meer lezen “”
Credits met de klok mee: cupcakes met schelpen decoratie, tafelnummer, Bruidstaart, bedankjes (c) Kaylee Eylander - Reddingsboei (c) Haute Apple pie

Maar je hoeft niet op een boot te trouwen om de Love Boat sfeer te bereiken. Simpele witte tafelkleden met een marine blauw streep zetten al meteen de toon. Ter decoratie kunnen jullie kiezen voor accessoires uit de scheepvaart zoals patrijspoorten, ankers, scheepsbellen, barometers, reddingsboei etc…Keus genoeg! Ook leuk: Vouw papieren bootjes om te gebruiken als tafelnummers.

Touw geeft ook al snel het “scheepvaart gevoel”. Je kunt bijvoorbeeld als tafelstuk waxinelichtjes in glazen houders doen met een touw eromheen geknoopt in combinatie met wat schelpen of beter nog een zeester.

Als trouwjurk kun je een korte jurk dragen, het liefst een tikkeltje vintage in Jackie O. stijl.  Zeer stijlvol met een blauw en wit bruidsboeket. Hiervoor kun je Delphinium bloemen gebruiken. Hier vindt je meer over zomerse bruidsboeketten. Voor de bruidegom is het leuk om in plaats van een bloem als boutonniere een stuk touw te knopen.

Jetset

Wil je even heel wat anders? Een moderne bruiloft waarbij het allemaal draait om feesten, feesten en nog eens feesten? Ga voor Saint Tropez, ga voor de rode loper, ga voor superbling! Alles glimt en glittert bij dit decadente thema. Hang kroonluchters op aan de bomen en laat de champagne maar vloeien!

Meer lezen “”
Glamour (c) Pronovias, Glitter (c) Weddingish

Serveer oesters, (nep)caviar en gerookte zalm. Nodig een DJ uit en dans tot diep in de nacht. Wat de decoratie betreft: Als het maar glimt. Bij dit thema schaadt overdaad absoluut niet. Laat je inspireren door bekende Jetset clubs zoals les Caves du Roy in Saint Tropez!

Meer lezen “”
Zomers glimmen (c) Ashley Rose Photography

Let op bij de keus van de bruidsjurk dat je voor een luchtige stof kiest. Je wilt straks niet zwetend je ja woord geven. Zijde is bijvoorbeeld een geschikte optie. Bij Weddingish verkopen ze te gekke bling bikini’s voor de nieuwe bruid mocht je liever in je bikini trouwen!  Calla lelies en orchideeën zijn mooie bloemen voor een Jet Set bruidsboeket. Bind het boeket in stof met luipaard motief voor een pittig accent.

Maak je eigen gratis bruiloftsite en laat die samen met de Zankyou cadeaulijst aansluiten op de zomerse stijl!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie