Henna avond als onderdeel van traditionale Marokkaanse bruiloft

HennaMeer lezen “Henna”
Aanbrengen van de Henna. Foto: elramlahamra.nl

De Marokkaanse bruiloft is een bijzondere happening en bestaat uit meerdere traditionele rituelen. De henna avond is er één van en vindt meestal 1 of 2 dagen voor de bruiloft plaats.

De henna avond is een avond waarop de aanstaande bruid in het middelpunt staat, meestal omringd door een select groepje vriendinnen en familieleden. Over het algemeen wordt de henna-avond thuis gehouden, maar je ziet tegenwoordig steeds vaker dat het groots gevierd wordt en er een zaal voor wordt gehuurd. Als we terug gaan naar de basis dan is het kleinschalig bedoeld. Juist omdat je graag als bruid nog één avond voordat je de grote stap neemt, rustig alleen wil zijn met je nabije geliefden.

Henna1Meer lezen “Henna1”
Aanbrengen van de Henna. Foto: elramlahamra.nl

Henna voor de Marokkaanse bruid is een zeer oude traditie. Henna werd al gebruikt door de Arabische vrouwen lang voordat de Islam ontstond. Henna wordt gezien als krachtbron, geluk, bescherming en voorspoed.

Meestal wordt er een speciale hoek ingericht voor de bruid met mooie, maar sobere decoratie, over het algemeen in het wit. Wit staat voor maagdelijkheid. Je ziet tegenwoordig ook meer uitgebreide kleurrijke decoratie. Je kunt het zo uitgebreid maken zoals je zelf wilt.

Over het algemeen kiezen de dames voor soberheid in kleding en decoratie. Dat in tegenstellig tot de grote dag. De bruid draagt dan diverse prachtige jurken en de grote zaal is meestal tot in de puntjes verzorgd en rijkelijk gedecoreerd.

henna2_1Meer lezen “henna2_1”
Het henna resultaat op de trouwdag. Foto: elramlahamra.nl

De henna tekeningen op de handen en voeten zijn prachtig bewerkt. De henna artieste gaat eerst aan de slag met de bruid. Wie wil kan, nadat de bruid versiert, is ook een kleine henna versiering krijgen. De avond gaat uiteraard gepaard met lekker eten en dansen, met alleen de dames.

Om het goed in te laten werken en een mooie diepe rode kleur te verkrijgen slaapt de bruid met pantykousjes om haar handen en voeten zodat de henna goed blijft zitten. De volgende morgen wanneer de henna-substantie er af gewassen is, blijft een mooi kunstwerk over op de handen en voeten van de bruid.


Guest blogger: Melanie heeft een blog over Arabische lifestyle en fashion items.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

lucieaw
20 mei 2012

Hi! my husband, sarah , sean and I all own the HEnnacafe in Marrakech where we do wedding henna and hen party henna. All the money we raise goes to marrakech charities and education for women who are poor. do look at our website and visit us in Marrakech or send your clients to see us. http://www.hennacafemarrakech.com

Antwoorden
Samet
21 nov 2015

Salam fatima ik heb gezien dat je een henna maakt wel u me even bellen groetjes samet 0647366323

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie