Het bruidsboeket – trends voor 2014

Bloemen zeggen meer dan duizend woorden – achter het bekende spreekwoord zit veel waarheid. Vooral op een bruiloft hebben bloemen een speciale betekenis. We hebben ons verdiept in de bruidsboeketten trend van 2014: individualiteit.

Zankyou Het bruidsboeket-trends voor 2014 - Foto: Priscilla Hosaka

Het is zeker een van de belangrijkste accessoires van de bruid: Het bruidsboeket. Het boeket is het middelpunt van de aandacht, niet alleen voor de bruid, maar ook voor vrouwelijke gasten van de bruiloft die hem maar al te graag willen ontvangen wanneer de bruid hem naar achteren gooit. In 2014 staat originaliteit van het boeket voorop. Hürriyet Bulan van Botanic Art  verklaart: “Het bruidsboeket benadrukt de persoonlijkheid van de bruid, dus vele bruiden staan ook te popelen om hun favoriete bloemen te gebruiken voor het boeket en de bloemstukken. Voor veel bruiden is het ook erg belangrijk dat het bruidsboeket perfect past bij hun bruidsjurk.

Ondanks de vele verschillende kenmerken zijn er enkele nieuwe ontwikkelingen die al merkbaar zijn. Wij hebben de belangrijkste punten voor u samengevat.

     • Modern en strakke Boeketten

Veel bloemen gebonden in strakke boeketten, dat is volgens Hürriyet Bulan de grote trend van 2014. Het belangrijkste is dat er veel verschillende bloemsoorten worden samengevoegd. “Elk seizoen biedt zijn eigen selectie van prachtige bloemen,” zei Bulan, “de elegante anemonen zijn aan het begin van het jaar erg geliefd.” Pioenen zijn één van de meest populaire bloemen in de lente en vroege zomer. Beide bloemen zijn erg romantisch, zeer vrouwelijk en beeldschoon!

Zankyou Het bruidsboeket-trends voor 2014 - Foto: 2rings Trouwfoto, Fallromance

     • Glamour Glitter

Als je van kleurrijk en glanzend houdt dan zul je erg blij worden van deze trend: versierde trouwboeketten met broches, parels, stenen en glitter. Het kan ook volledig in het thema staan van glamour!

Foto's: Flavia Soares Gabriel em Carin Photo

     •Handig en mooi

Een boeket laat je er prachtig uitzien, maar het kan zeker vermoeiend zijn om heel de tijd met een prachtig bloemstuk rond te lopen. Daarom zijn er dit jaar nieuwe en praktische tips over hoe je een bruidsboeket kunt vasthouden. Bijvoorbeeld in de vorm van een bruidsboeket armband.

Foto's van links: matrimonio.it (1-3), sposalicious.com, matrimonioper.com

     •Twee vliegen in één klap

Het is leuk als je het bruidsboeket op een andere manier kan dragen. Wij vonden het bruidsboeket in de handtas een origineel idee. Perfect voor warme zomerdagen, aangezien je de bloemen in je tas kunt steken,

Foto's: biancobouquet.com, incantesimofiorito.it

     •Meer dan alleen bloemen

Als je het hebt over een bruidsboeket denk je direct aan bloemen, maar dat hoeft niet persé. Dit jaar vind je zowel creatieve als geestige alternatieven: Boeketten van Lego of snoep, bergkristal en parels, kleurrijke vilten bloemen –  fantasie kent geen grenzen.

Foto's: Nicola Garrett, Etsy, mariaamora.com

Ontdek hier een selectie van de door Zankyou aanbevolen bruiloft bloemisten in Nederland!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie