Hippe cupcakes voor op je bruiloft!

Cupcakes voor op je bruiloft. Foto: Hippecupcakes

Het ontstaan van de cupcake De cupcake is in de Verenigde Staten ergens in de 19e eeuw ontstaan. De uitvinding van de cupcake was een ware revolutie vanwege de enorme tijdsbesparing bij het bereiden van het beslag. In die tijd werden ingrediënten allemaal gewogen en hoewel historici er nog steeds niet over uit zijn waar de naam cupcake precies is ontstaan, is wel duidelijk dat de cupcakes aan de basis hebben gestaan van de huidige methode van meten van ingrediënten. Namelijk, bij het maken van cupcakes komt het gewicht niet zo nauw, je meet de porties af aan de hand van de afmeting. Briljant!

Twee theorieën over de naam cupcakes Hoewel men dus nog steeds niet weet waar de naam cupcake vandaan komt, zijn er wel twee theorieën over het ontstaan ervan. 1) Omdat er nog geen muffinblikken waren, werden de taartjes gebakken in kopjes (cups). Vandaar, hoe kan het ook anders, de naam cupcakes! 2) theorie nummer twee is dat de ingrediënten werden afgemeten in kopjes om tijd uit te sparen. Cakejes afgemeten in cupjes dus!

Cupcakes voor op je bruiloft. Foto: Hippecupcakes

De trend om cupcakes te maken als er iets te vieren valt, is overgewaaid vanuit Amerika en is nu in Nederland ook helemaal hip. Veel koppels willen wel eens wat anders dan de traditionele bruidstaart of de klassieke gebakjes voor bij een receptie. En dan is het kiezen voor cupcakes een heel goed alternatief: met cupcakes is eigenlijk alles mogelijk (kleur, sfeer, decoratie), je kunt ze helemaal naar eigen wens laten maken!

Cupcakes voor je bruiloft. Foto: Hippe cupcakes

Heb je bijvoorbeeld een bepaald thema voor je bruiloft, dan kun je je helemaal uitleven op de cupcakes om deze te laten passen bij het thema. Zo kan je ze heel chique maken, met kleuren als wit en zilver, maar ook heel kleurrijk en modern. Of denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid details uit de trouwkaart terug te laten komen in de cupcakes. Ook een leuk idee; de cupcakes meegeven als bedankje aan de gasten. Met alle vrolijke kleuren zijn het net kleine kadootjes! Vooral bloemige cupcakes zijn heel leuk om te maken, de cupcakes zien er meteen vrolijk en strak uit. Dit zijn dan ook veelgevraagde cupcakes onder bruidsparen!


Guest blogger: André & Karin Rondhuis Experts in het maken van hippe cupcakes voor je bruiloft.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

Carlameeder
4 jun 2012

Hebben jullie ookmervaring met decoraties op cupcakes met lingerie

Antwoorden
Zankyou
5 jun 2012

Hoi Carla, ik begrijp dat deze vraag voor André en Karin van hippe cupcakes is bedoeld? Stuur ze anders even een mailtje! info@hippecupcakes.nl

Groetjes,
Anke

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie