Hoe behoud je de vonken in bed in een lange relatie? Een seksuoloog geeft je de sleutels

Heb je een seksuele routine bereikt met je partner? Ben je bang dat dit van slechte invloed is op je relatie? Als je dit geknoei op seksueel gebied wil stoppen, weet Laura Rojo Rosingana, psycholoog en seksuoloog van de Clínica Príncipe raad. Ze heeft ervaring met duizenden stellen en ze heeft haar licht laten schijnen boven deze duistere wereld.

Zankyou: Hoe belangrijk is het seksleven eigenlijk?

Laura Rojo: Het seksleven is nodig in het leven van partners. Het gaat niet alleen om het voelen van plezier, maar ook om het leren te genieten van dit doortastende gevoel van intimiteit tussen twee mensen. In sommige gevallen beïnvloeden de levensstijl, de stress, vermoeidheid of te veel verplichtingen op het werk de wens om seks te hebben negatief. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk dat er van twee kanten gewerkt wordt, laat alles wat je tegenhoudt even gaan en geniet en laat je meenemen.

Piotr Marcinski

Z: Hoe begint dat, het werken om een plezierige seksuele relatie te hebben?

L: Om van de seks samen te genieten, is het belangrijk dat we eerst zelf ons lichaam onderzoeken om te ontdekken wat we echt lekker vinden. Ons lichaam leren kennen, onszelf leren accepteren en zodat we de ander kunnen laten weten wat ons echt bevredigt.

Z: Het is dan wel nodig om open te praten en je gevoelens te uiten…

L: Ja, open praten over seks zonder een blad voor de mond te nemen. Laat weten wat je fijn vindt en wat niet. Praat over fantasieën, over strelen, zoenen, spelletjes, posities en seksspeeltjes waarmee jullie misschien wel willen experimenteren. De erotische communicatie is een sterke lustopwekker.

Z: Voor sommige mensen is het echter moeilijk om er zo open over te praten. Wat kunnen zij doen?

L: Begrijp dat je niet bang hoeft te zijn om jouw wens te uiten. Durf de partner uit de tent te lokken, verleg je eigen grenzen om de routine te doorbreken. Als je weet welke dingen de ander fijn vindt, waarom probeer je het dan niet uit? Hoe moeilijk dat in het begin ook lijkt, het is nodig om je verlegenheid op zij te zetten.

Piotr Marcinski

Z: Welke technieken zijn er zodat seks niet monotoon wordt en de vonken behouden blijven?

L: Het belangrijkste is om niet te gesloten of te gewoon te zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je ervan bewust te zijn dat niet alles in een seksuele relatie penetratie hoeft te zijn. Besteed tijd aan strelen, zoenen, naar elkaar kijken, het fluisteren van lieve woordjes en alle spelletjes die in je opkomen die je steeds opgewonder maken. Ons lichaam heeft een ontelbaar aantal erogene zones, meer dan alleen de genitaliën, dus waarom zou je die niet samen ontdekken?

Z: Het probleem van sommige stellen is de ultieme bevrediging. Er bestaat een obsessie rondom klaarkomen en dat geeft druk. Hoe kun je het beste met deze situatie omgaan?

L: Het is belangrijk om te weten dat het orgasme niet het doel van seks hoeft te zijn. Het is ook geen indicator om aan te geven hoeveel iemand van de seks geniet. We moeten niet vergeten dat plezier en iets ‘verplichts’ niet altijd goed samen gaan, daarom moet er ook bij erotische bijeenkomsten geen sfeer van verplichting hangen. Laat je meenemen door je gevoelens, experimenteer en geniet van het gevoel van intimiteit met de persoon van wie je houdt. Leidt dat tot een orgasme? Dan is dat welkom!

Foto: nd3000

Ben je klaar om weer te voelen wat jullie in het verleden voelden? Maak de seks niet mooier dan die is, maar verval zeker niet in routine, experimenteer en zie hoe de vonken weer van jullie afspatten!

Ook interessant: De huwelijksnacht, verwachtingen vs. realiteit 

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie