Hoe haal je het beste in elkaar naar boven? 7 tips!

Het is ons allemaal wel een keer overkomen dat we de mening, reacties en woorden van andere mensen nodig hebben om onszelf goed te voelen. In het leven zijn we afhankelijk van wat andere mensen ons geven en zeggen, vooral onze partner. Dit is onvermijdelijk, dus op het pad in ons leven hebben we de liefde nodig van anderen, maar daar kunnen we alleen de vruchten van plukken als we eerst van onszelf leren houden. Er zijn woorden, daden en houdingen waarmee we kunnen helpen om het beste in elkaar naar boven te halen! Hoe we daarvoor zorgen? Lees snel onderstaande tips!

Jesse van Kalmthout

1. Vraag je af of je van jezelf houdt

Allereerst, om eerlijk te zijn, moet je jezelf vragen (ook al klinkt het een beetje gek): vind ik mezelf leuk? Houd ik van mezelf zoals ik ben? Dit is essentieel om te kunnen lachen om je fouten, om te ontdekken wat je kunt bereiken en hoe eraan te werken. Dit is wat we nodig hebben om ons zelfvertrouwen een boost te geven en gelukkig te kunnen zijn als partner zonder dat je geluk afhankelijk is van hem of haar. Weet jij al wat de sleutel is voor een gelukkig huwelijk?

Foto: La Fabrica-fotografía

2. Maak opbouwende kritiek

“Ik denk dat dit pak beter staat dan dat andere”. Wij zijn geen experts in rechten om te kunnen vertellen wat goed is en wat niet, in je relatie is het essentieel dat je in de gaten houdt wat alle kritiek kan doen met je geliefde en je moet een prof zijn als het gaat om helpen, niet om afbreken. Opbouwende kritiek ontwikkelt waardes als loyaliteit, eenvoud, respect en vriendschap. Als jouw partner duidelijk begrijpt wat je zegt is dat alleen maar goed voor hem of haar, het is een manier om misverstanden te voorkomen. Ontdek ook: Deze 10 magische zinnen horen bij een gezonde relatie. 

Foto: Tatiana Garcés Fotografía

3. Help de zwakke punten te verbeteren

“Jij weet hoeveel je kunt bereiken als je in jezelf gelooft” Als je in je relatie problemen van je partner op een positieve manier benadert en hem of haar probeert te helpen, kun je zelfs de zwakke punten herkennen en die samen verbeteren. Het gaat niet om wie er meer verbeterpunten heeft, maar om het samen ontdekken met liefde en respect. Laat je partner zien wat er verbeterd kan worden in een bepaald aspect of dat jij ook iets moet veranderen. En wat is de motor in jullie relatie? Ontdek het hier!

Foto: Elí Cinema

4. Geloof in zijn capaciteiten

“Schat, ik wil een bedrijf in …. beginnen” Soms heeft je partner een droom of een project in zijn hoofd en hij vertelt je erover. Jouw reactie: “Had je niets moeilijkers kunnen bedenken!?” en misschien neemt hij dat gevoel over. Maar hoe fijn is het als we kunnen geloven in onze dromen en in onszelf en ook in onze partner hoe absurd de ideeën soms ook lijken. Het vinden van hulp en kracht in de liefde van je leven is heel belangrijk om je te kunnen ontwikkelen op professioneel maar ook op persoonlijk gebied. Lees ook: 5 geheimen voor perfecte relaties.

Melike Doganbas

5. Vermijd bezittelijk gedrag

“Ik heb je altijd naast me nodig” Dit is een voorbeeld van een zin die je naar je partner uitspreekt en die je dan terugkrijgt. Het is een teken van een laag gevoel van eigenwaarde als je van iemand verlangt dat hij of zij constant voor jou klaar moet staan, dat iemand 100% van zijn of haar aandacht aan jou moet besteden en we het niet toestaan dat iemand eigen activiteiten heeft. Het gaat niet om relaxt en toegeeflijk zijn, maar om zekerheid en vertrouwen te tonen. Je hoeft niet bezitterig te zijn om aan iemands zij te kunnen blijven staan en er zeker van te zijn dat je partner van je houdt en je waardeert.

Foto: Maria Roa Photography

6. Benadruk het beste van je partner

“Ik ben trots op je” Hoe vaak heb je je partner laten weten hoe gelukkig je bent dat je deel uit mag maken van zijn of haar leven? Is het nodig om daarmee te wachten tot en verjaardag, kerstmis of een andere speciale datum? Vergeet niet dat liefde zich uit in kleine details, en dat het een goede manier om je zelfvertrouwen te verbeteren is wanneer je partner je vertelt hoeveel hij van je houdt en je helpt wanneer de dingen net iets minder gaan.

Melike Doganbas

7. Let op je woorden

“Altijd die negatieve houding ten opzichte van alles!”  Dit is een uitdrukking die we allemaal gebruiken en constant herhalen en uiteindelijk: zijn we allemaal schuldig! En daarom hebben we al duizend keer gezegd: Denk na voordat je praat!, maar in sommige gevallen maken de gevoelens dat we exploderen en dingen zeggen die we daarna niet meer terug kunnen trekken. Woorden doen pijn en dat weten we, daarom is het essentieel dat je in je relatie probeert je geduld te bewaren voordat je je mond open doet.

Foto: PhotooLove

Alles begint bij jezelf, als je niet voor jezelf zorgt kun je afhankelijk worden van je partner om je doelen te bereiken. Houd van hem zonder grenzen, maar houd als eerste van jezelf op die manier kun je het beste uit jezelf halen. Zo halen jullie het beste uit jezelf en de relatie!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie