Hoe blijvend afvallen voor de Bruiloft

In tegenstelling tot wat iedereen denkt, is de beste manier om slank en gezond te zijn voor jouw bruiloft niet om aan een dieet te beginnen. Je wilt dat jouw jurk goed past maar dieëten maakt je alleen maar zwakker en je zult snel weer je verloren kilootjes aankomen of misschien erger, je kan zelfs meer aankomen als je stopt met het dieet. Dus hoe raak je die paar centimeters nou kwijt van jouw middel en hoe behoud je jouw slanke figuur na de bruiloft?

Foto: Courtesy of Renaud Rousell

Simpel door je eetgewoontes een beetje aan te passen voor jouw deadline (kan je rekenen op 4 tot 5 kg per maand). Deze eet tips zullen jouw helpen om volledig natuurlijk jouw vet reserves te “verbranden” ongeacht jouw genetische bepaling voor het aankomen.

Hier zijn de tips:

1. Vermeid voedsel met een hoog glykemische index wat insuline doet afscheiden. (hormoon opslag) na vertering van grote hoeveelheden van:

- Fastfood

- Witte meel: wit brood, gebakjes, donuts, koekjes, krakers (zelfs als het weinig vet bevat) pannekoeken, wafels ect…

- Pasta wat ´NIET beetgaar´ is (let hier dus goed op wanneer je gaat koken)

- Franse frietjes, aardappel puree, gevulde aardappelen.

- Ontbijt met graan, (cornflakes, gepofte rijst, …)

- Voorgekookte rijst en witte rijst (behalve basmati)

- Graan en chocolade repen (Zelf de dieet versies), chocolade (behalve pure chocolade wat meer als 70% cacoa bevat) suiker en zoettige dingen, dranken met soda en veel suikers.

2. Voor ontbijt: 2-3 sneetjes geroosterd zuurdesembrood met (echte)boter, jam, kaas, ham of eieren. Maar ook vers fruit en noten (Amandel, walnoten, hazelnoten en pistach).

3. Begin jouw lunch en diner met het eten van vezelrijke producten: avocado, salade, zelf gemaakte groetensoep (niet indsturieel) om honger gevoel te verminderen.

Foto: Courtesy of Renaud Rousell

4. Zetmeelrijke voedingsmiddelen ​​beetgare pasta, peulvruchten (linzen, gedroogde erwten, bonen …), en volkoren granen (bruine rijst half vol cf een complete maaltijd) zijn toegestaan. De grootte van je vuist is een goede indicatie van het volume voedsel wat je niet moet overschrijden. Weet zeker dat jouw vuist volume ook wel groenten (prei, courgette, tomaten, sla, spinazie, aubergine, kool, etc..) bevat. Zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn niet noodzakelijk bij elke maaltijd, groenten wel!

5. Zorg ervoor dat uw maaltijd altijd vlees, vis of eieren bevat.

6. Verwijder nooit de natuurlijke vetten uit je dieet (boter, room, plantaardige oliën, extra vergine, koud geperst). Zonder de natuurlijke vetten kan uw systeem de reguliere vetreserves niet uit uw lichaam zetten en je ook niet functioneren!.

Foto: Courtesy of Renaud Rousell

Vergeet niet: Een belangrijke regel is om de tafel niet te verlaten zonder goed te worden verzadigd, een andere belangrijke regel is om je hongerige maag te voldoen met eiwitten (vlees, eieren, vis), groenten, fruit, en niet aan de aanbevolen hoeveelheid zetmeelrijke voedingsmiddelen of meer als twee keer per dag de regel bij nummer 4 te overscheiden (die als don´t in punt 4 werden genoemd ). Dus u zult moeten wachten tot de volgende maaltijd zonder stiekem tussendoortjes te nemen. Tot slot moet je niet voor het slapen gaan nog iets gaan eten. Waarom vandaag niet beginnen met je niewe gezonde eet regime.

Begin er direct mee, om blijvend gewicht te verliezen, het doel is niet vet (tenzij het industrieel vet is), maar koolhydraten. Hoe meer je wilt afvallen, des te meer je afstand moet nemen van de bij punt 1 genoemde voedingsmiddelen en de controle van de hoeveelheden van de in punt 4 genoemde zetmeelrijke voedingsmiddelen te beheersen. In plaats van deze voedingsmiddelen kan je beter de hoeveelheid fruit en groenten verhogen, en het behouden van voldoende hoeveelheid van natuurlijke vetten.

Foto: Courtesy of Renaud Rousell

Deze eetgewoonte kan je aanhouden voor de rest van je leven, het helpt jou en jouw familie gezond en in goede conditie te houden.

Heb jij jouw trouwjurk al gevonden? Bekijk hier interressante bruidswinkels uit onze directory: Esther´s Bruidsshop, Elegance Bruidsmode, Totalwedding en meer…

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie