Hoe is jouw vriend? Ontdek het met hulp van de mannenlijst

Eigenlijk zijn we geen fan van stereotypes. Het gebruik ervan zorgt ervoor dat mensen gaan generaliseren waarbij soms minderheden worden betrokken die er eigenlijk niet bij betrokken zouden moeten worden. Maar soms zijn stereotypes handig om bepaalde theorieën uit te leggen, hoewel we ook weten dat er geen wetten over stereotypes bestaan.

Bij Zankyou hebben we onszelf in het diepe gegooid en maakten we een selectie van de types of boyfriends. We weten dat er meer zijn en dat veel van de personen een combinatie zijn van meer dan één van onderstaande voorbeelden. Maar de bekendste hebben we hieronder voor jullie beschreven. Dus lees verder en ontdek met welk stereotype jouw vriend het meeste gemeen heeft. Ben jij er klaar voor?

Foto: Félix Faura

De grappenmaker

Of je nu een woest aantrekkelijke vriend hebt of een die misschien niet de knapste is, de grappenmaker steelt je hart met zijn charisma en zijn grapjes. Het maakt niet uit dat hij niet bij de mooiste mannen hoort. Hij hoeft immers niet als model op de cover van een tijdschrift te staan, toch? Deze man is de ziel van de feesten of de genius als aankomt op sociale contacten. Hij verovert de hele wereld met zijn vriendelijkheid en met hem erbij is de sfeer altijd goed. Bereid je voor op mooie momenten. Ontdek ook de 10 dingen die mannen in bed doen die wij vrouwen haten!

Foto: oneinchpunch

De foute man

Hij is de angst van elk meisje op de middelbare scool en zorgt voor moeilijkheden bij volwassen vrouwen. Hij is als Danny Zucco van Grease, maar zonder zijn zachte kant. Deze persoon belt je nooit en als hij belt heeft hij iets nodig. Hij zoekt de randjes op. Hij doet alles dat goed is voor hemzelf. Hij bepaalt. Toen hij jong was, kende iedereen op school zijn verhalen. Vandaag de dag rookt hij niet meer in het bijzijn van de docenten, maar rijdt motor en geeft hij te veel geld uit aan pakken en leren jacks enkel omdat hij respect wil afdwingen. Hij is  Don Draper uit Mad Men of Christian Grey uit 50 Shades of Grey.

Foto: Cherry Waves

De intelectueel

Ze zijn raar, intelligent en ze kunnen afwezig lijkenZe houden ervan om vrij te zijn en te zweven. Vaak zijn ze creatief en oefenen ze een bepaalde vorm van kunst uit, normaal gesproken gesproken muziek, maar het kan ook schilderen, fotograferen of schrijven zijn. Soms laten ze je minder slim voelen dan je daadwerkelijk bent, zeker als ze spreken over art house films. Maar laat je daar niet door van de wijs brengen. Hun levensstijl gaat samen met hun kledingstijl. Over alles is nagedacht van de hoed die ze dragen tot aan de zomerschoenen, van de warrige baard tot aan het haar dat net niet modieus geknipt is. Hij kan zomaar een piercing of tattoo hebben. Het resultaat kan worden samengevat in een korte zin: ‘hij heeft iets.’

Hij reist als backpacker en hij vertelt je alles over zijn reizen totdat jij zijn alternatieve levensstijl begrijpt en hij weet je te kalmeren. Misschien heeft hij al regelmatig in de buitenlucht geslapen, in de woestijn of is hij bekend in van de Aziatische landen. Als jouw vriend een bohemian zullen zijn rare trekjes heel interessant zijn. Zonder twijfel is het makkelijk om te zoeken naar wat normaal is, maar een ander kijk op het leven kan heel interessant zijn en zijn kijk op het leven is grappig genoeg een stuk simpeler. Lees ook: Houd je van introverte mannen? Ontdek waarom ze nog aantrekkelijker zijn dan ze lijken!

Foto: La Dichosa

De sportieveling

Normaal gesproken projecteert de sportieveling zijn eigenschappen op zijn vriendin. Misschien zorgt hij er wel voor dat je niet tevreden bent met je lichaam, maar bedenk: zijn work-out niveau is belachelijk hoog. De sportieveling is zo geobsedeerd met zijn sport dat hij in zijn slaap nog de marathon loopt. De sportschool is zijn tempel. Zijn huis staat vol met fitness apparatuur en andere zaken die te maken hebben met een gezond leven. Het beste aan dit soort mannen is dat hun gezondheid van staal is en je spieren ontdekt die je nog nooit eerder gezien had. Dit is de belangrijkste deugd voor stellen met deze obsessie!

Foto: Uber Images

De ecologishe man

Een voorbeeld voor de maatschappij. Hij staat ingeschreven bij alle instellingen die zich inzetten voor een beter mileu, de dierenbescherming is zijn lust en zijn leven en hij volgt een politieke partij die zich inzet voor het groen op de voet. Hij is een wereldburger en hij haat merken. Hij verplaatst zich op de fiets, hij eet geen gemanipuleerd voedsel en hij verplicht je producten te gebruiken die niet vervuild zijn. Het eten van donuts kan bij dit type het einde van je relatie betekenen, dus speel niet met vuur.

Als alles goed verloopt, zul je op den duur naar verhalen over de slechteriken in deze samenleving moeten luisteren. Met dit type daten, kan een uitputtingsslag zijn. Het grote voordeel is dat je de wereld beter zult begrijpen dankzij dit soort mannen. Misschien is hij wel de eerste bewoner van Mars. Hij is een superheld en jij heeft het geluk om samen met hem in de eerste rij te staan, hoewel… je mag natuurlijk geen spray gebruiken om die vieze mieren de je huis binnenlopen te vernietigingen.

Foto: Beatriz Tudanca

De romanticus

De kers op de taart. Hoewel deze man geen graag geziene gast was in het verleden, wint hij tegenwoordig aan waarde. Waarom? Deze jongen begrijpt verwanten het beste. Zijn belangrijkste deugd zijn capaciteit om te luisteren en zijn gevoel voor detail. Een nadeel is zonder twijfel zijn plakkerigheid op sommige momenten. Het beste is het bereiken van een balans. Hij kan gevoel hebben voor detail en begripvol zijn zonder op een mierenzoet dulce de leche ijsje te lijken. Lijkt dit op jouw vriend? Gefeliciteerd! Althans… als jullie een balans hebben weten te vinden!

Foto: Gorka de la Granja

De nerd

Zijn brein is wonderlijk, of hij nu een ster is met letters (talen, geschiedenis…) of een genie in de wetenschap (natuurkunde, wiskunde, informatica…). Hij heeft allerlei soorten gegevens, is gek van videospelletjes en is een fantasie of science fiction fanaat. Ook kent hij bijna alle filmgenres en weet hij alles van literatuur. Hij wordt als nerd bestempeld door de massa, maar zijn wereld is zo doorgrond dat de nerd heel interessant is, veel interessanter dan de ‘normale’ mens. Als je zelf geen geek bent, ben je zeker weten iets minder slim dan hem. Maar dat maakt niet uit. Het positieve is dat hij in veel gevallen van jouw sociale eigenschappen kan leren. Penny leerde ook veel aan Leonard in The Big Bang Theory. 

Foto: Diego Cervo

De dandy

Een van de meest complete types! De dandy heeft alles om je met je mond vol tanden te laten staan, hij is de combinatie van alle voorgaande types. Deze jongen heeft klasse, kleedt zich fenomenaal en hij zorgt voor zichzelf zonder in een metroseksueel te veranderen. Bovendien is hij welgemanierd, heeft hij charisma en reist hij de wereld rond, hij gaat naar het theater en bezoekt musea, leest met plezier en gaat naar feesten zonder op een holbewoner te lijken. Hij is jouw ideale gezelschap voor een avond uit of een intiem dinertje thuis. Lijkt jouw vriend op hem? Perfect, een schot in de roos!

Foto: Sergio Gisbert

Weet je al op wie jouw vriend het meest lijkt? Een combinatie van het beste van allemaal is natuurlijk ideaal en geeft je het complete plaatje. Maar perfectie is relatief en iedere persoon heeft zijn eigen versie van perfectie. Jij kiest welke persoon het beste bij jou past en wie dus jouw ideale vriend is!

Lees ook: 6 onthullingen over mannen, ja wij hebben ook geheimen!

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie